Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez názvu

27. 01. 2009
0
0
500
Autor
tossi

Nikdy bych si, ani ve zlém snu, nedovedl představit, co všechno může jeden jediný den v životě člověka převrátit vzhůru nohama. Ráno sedíte ve svém pařížském bytě, děláte si poslední poznámky pro přednášku na Sorbonně a o několik málo dní později jste nejen někde jinde, ale i někým jiným. Jen hrůzostrašný smích vraha zůstává!!

Prolog

 

 

 

 

 

„Billy? Moc tě prosím, nedělej to! Přeci jsem nikdy nikomu neublížila,“ vykřikne zoufale Melanie de Breux. Sedí na židli přivázaná pevně provazy, jen ústa zůstala volná. Nekřičí však. Sama v bývalé budově univerzitních kolejí. Ví, že ji zde nikdo neobjeví. Jen smrt.

„Mel, už mi zase lžeš? Ty že jsi nikdy nikomu neublížila? A co Jacques?“, řekne rozzlobeně Billy a uhodí ji do břicha. Bolestí jí vyhrknou slzy. „Všechny jste jen sprosté děvky!“

„Billy… já … já…“

„Nedovolil jsem ti mluvit!“, zařve, hrubě ji chytne za vlasy a škubne dozadu, „stejně jako všechny před tebou musíš být náležitě potrestána.“ Pohladí ji po bělostném hrdle a řízne. Poté si sedne před ní to tureckého sedu a pozoruje valící se proud teplé, červené krve. Směje.

 

 

2. únor 2004 – Le Monde

Včera ráno bylo nalezeno tělo pohřešované studentky prvního semestru Sorbonnské univerzity, Melanie le Breux. Stala je již čtvrtou obětí sériového vraha. Policie prohledala místo činu, avšak podle vrchního komisaře Jean-Pierra Héryho, bez jakýchkoliv výsledků. Kdo odhalí záhadného zločince?…

 

 

*******

 

 

Nikdy bych si, ani ve zlém snu, nedovedl představit, co všechno může jeden jediný den v životě člověka převrátit vzhůru nohama. Ráno sedíte ve svém pařížském bytě, děláte si poslední poznámky pro přednášku na Sorbonně a o několik málo dní později jste nejen někde jinde, ale i někým jiným. Jen hrůzostrašný smích vraha zůstává!!
Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru