Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smysl života

29. 01. 2009
1
6
916

Je to má první úvaha, kterou sem píší. Budu rád za každou kritiku a za vaše názory k dané úvaze. Předem děkuji za komentáře.

Pro co má dnes smysl žít. Lidé studují, chodí do práce, jedí, pijí a spí. Ale k čemu to? Opravdu žijí svůj život nebo jen přežívají? Jednou mi kamarád řekl, že jen ten, kdo má ostré lokty dosáhne peněz, majetku, vysoké prestiže a tím i štěstí. Ale je to všechno? Je to opravdu to co nás dělá šťastnými? Proč se všichni ženou za mlhavou vidinou štěstí a nedokážou si všimnout toho, že jejich štěstí bývá mnohdy blíž než si myslí. Ženou se dál a dál, ale nic je nedokáže uspokojit. Ne do té doby dokud se nezastaví a nerozhlédnou kolem. Ne dokud si neuvědomí, že bez přátel, rodiny, lásky jim je majetek, peníze i prestiž k ničemu. Dokud si neuvědomí, že to všechno je k ničemu, pokud nemají vedle sebe někoho s kým by se z toho mohli radovat, s kým by se mohli rozdělit, komu by mohli pomoct. Jestli-že nikdo takový není, bývá to konec všeho. Protože jestli tu nikdo není, kdo nás potřebuje, kdo se bez nás neodejde, pak není důvod tu dál být a tehdy člověk ztrácí svůj smysl života. Ať už dřív dělal cokoliv, ať se hnal za čímkoliv, ať měl jakékoliv cíle, vždy stál v pozadí někdo kdo byl důvodem toho proč tak konal. Pokud svůj důvod ztratí, ztratí tím i svůj cíl, smysl života.


6 názorů

Ahoj. S tím, že by si měl každý na tuto otázku odpovědět sám s tebou souhlasím, ale pokud se tu tahle otázka neobjeví, nemůže se najít ani odpověď a z toho důvodu jsem napsal tuhle úvahu. ;) Jinak díky za komentář. :)

A.H.
29. 01. 2009
Dát tip
"Pro co má dnes smysl žít." Jedna z neustále omílaných filozofických otázek. Odpovím Ti jednoduše. "Dokud žiješ, kochej se krásou kolem sebe, z podzemí špatně se dívá na svět." Musím podotknout, každý by si měl na tuto úvahu odpovědět sám.

Ons: nic nevyžaduje, když nechceš, nemusíš.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru