Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mala bilance

15. 08. 2001
5
0
679

Malé životní uvažování

 

Pomoz si a bude ti pomoženo. Plácl jsem zrovna nějakou blbinu  a paní v tramvaji se na mě podívala, jako bychom se znali už léta a tudíž měla důvod mě nenávidět. Chtěl jsem se posunout více na střed, ale tam stál jakýsi hromotluk, tedy spíš tluk než hrom, který tě zrovna objímal. Nevím, co mě to napadlo, ale rozhodl jsem se vystoupit – já vím, nebyl to zrovna nejlepší nápad – snažit se vystoupit, když jsou zavřené dveře, ale po menších komplikacích jsem byl venku. Byl krásný večer, tak říkajíc máchovský, svěží máj, lásky čas, hrdličin hlas zněl kde …“takhle jsem to ale nenapsal“, „promiňte, pane Mácho, nedával jsem ve škole pozor, ale už se to víckrát nestane, ale přece jen, nemrzí vás, jak jste vedl váš život?“, „ne nemrzí- měl by? Strávil jsem ho tak, jak jsem uměl nejlíp  - já vím, mohlo to být lepší, ale koukněte se třeba na sebe. Co to je za život? Stále jen přemýšlíte, jak žít a od samého přemýšlení jste zapomněl dýchat. Proč myslíte, že se tu bavíme? Víte vůbec kde jste?“ A já si uvědomil, že jsem si pomohl do hrobu.


Milly
07. 01. 2004
Dát tip
.......tak to mi taky říkaj, že furt přemejšlim.......a jeden mi napsal: "Nerozebírej tolik to co se děje-utopíš se v moři okolností" .....a nechávat věcem volný průběh...někdy.. ........a to dílo se mi líbí.....protože je v tom hodně pravdy. *

Kytička
06. 09. 2001
Dát tip
Tak to mě fakt dostalo! ********

myrinda
18. 08. 2001
Dát tip
ma to neco do sebe, zaujalo me to.. ...Co to je za život? Stále jen přemýšlíte, jak žít a od samého přemýšlení jste zapomněl dýchat. .. TIP!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru