Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kritika na vlastní odraz v zrcadle

04. 02. 2009
0
1
696
Autor
pirat

Kdo mne zná, shledá tento kousek textu zajimavějším než ten, kdo mne nezná.

Kritika na vlastní odraz v zrcadle

 

Zrcadlo, zrcadlo moje nejlevnější, řekni mi, řekni: Kdo je v zemi zdejší ze všech nejkrásnější? … Ehm. Inu, zrcadlo nefunguje tak úžasně, aby nám pochlebovalo jako v pohádce o Sněhurce a sedmi trpaslících, a tak se jej pokusím nahradit vlastním hodnocením. Ano. Píši hodnocením, neboť nemluvící zrcadlo člověka natolik vytočí, že se mu ani chválit vše nechce.

Když si vezmu do úhlu pohledu pouze jeden vlas, tak to není ještě tak špatné. Horší už to je v případě, že se zaměříme na celou vlasatou pokrývku jako na celek. Vy to nejspíš nevidíte, protože nemáte před sebou můj nynější odraz v zrcadle, ale vlasy různě postávají do všech stran. Není to nic moc, ale ještě bych se s tím mezi lidi odvážil.

Obličej je na tom o něco lépe. Sice oči by teď mnoho dívek nezaujaly, neboť jsou pod klíživými víčky nevýrazné a působí dosti povadle. Na druhou stranu, kdyby povadlé nebyly, možná by v kombinaci s výrazným obočím dokázaly vrhnout jikru do světa. Moc na kráse nepřidá ani řada pupínků lemující především čelo a spánky. Ovšem vousy podél hrany spodní čelisti nevypadají tak zle. Ovšem tento dojem kazí ochlupený krk, který vnáší dojem, že osoba, na kterou právě koukám, moc o svůj zevnějšek nepečuje. Z přímého pohledu však všechny tyto nedostatky nějakým způsobem vytváří pro někoho docela pohlednou tvář. Z profilu ovšem nejde přehlédnout nos, který je dosti křivý. Mohli byste jej považovat za lyžařskou sjezdovku. Když na vrcholu vystoupíte z vleku, stojíte na mírně se svažujícím terénu. Ovšem o kousek níže už spíše než stojíte, padáte dolů a s hrůzou očekáváte, co bude dole následovat.

Při pohledu na celou postavu to není vůbec špatné. Ten koberec na břichu a hrudi by ovšem mohl zmiznout. Svalstvo není moc vypracované a nejhůře je na tom s vizáží opět to břišní. Ale pokud se napřímím, nebije to nijak zvlášť do očí a na někoho by to mohlo působit i jako mírně vypracované tělo.

No pokud všechno shrneme dohromady, jedná se o vizáž obyčejného člověka. Čili můžeme nalézt jednotlivě spoustu chyb, ale jako celek vidíme běžného člověka, který lehce splyne v davu. Co se ovšem týká těch chybiček, nebylo by na škodu jich pár napravit.  Doporučil bych zkrotit neposlušné vlasy a vytáhnout žiletku, kvůli úpravě vousů. Trochu více namáhání těla než mozku by také nebylo od věci. A pokud osoba nechce dát na mé rady nebo nebudou příliš účinné, může také zkusit vyměnit zrcadlo nebo jej rovnou rozbít, protože přátelé nás vidí povětšinou lépe, než jak nás prezentuje zradlo a jak přeloží tuto prezentaci naše oči.


1 názor

marrpa
13. 02. 2009
Dát tip
Vím, že tam máš překlik, ale i tak mě pobavila představa, jak tvoje oči vrhají jikru do světa :-D A příště Pirátku tolik neflámuj! ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru