Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stříbrný běžec 1

18. 02. 2009
4
8
895
Autor
Cumpton

Jeho určení se nacházelo nejistě na svrchované běžnici Atria Nebula (Atriobol), podkladu světa, úzce přiléhajícího ke svému spektrálnímu monumentu. Ležíc v konečné fázi, rozmachu celé osy, retrospektivně na hřbetu, jeho rozmach, včetně Atriobolu, činil fatalangu; mezník, jak již bylo naznačeno, začátek konečný. Po své svrchované vůli patřil pod duchovní řád následovníků "El - Tal", ze třech nejstarších Illuminni a jeho údělem byla enchantace ustavičnosti (věčnosti). Atriobol byl často přirovnáván k nekonečné smyčce, nepochopen ve své podstatě.

Svrchovaná běžnice Atria Nebula. Jako stříbrné dlažebnicové kostky z materiálu arcana, rozprostíraly se do neznáma ve tmě okolního času. A po ní běžel Phedies – Stříbrný běžec, bezpohlavní, jenž propůjčoval své kroky bolesti své Matce věčnosti El - Tal a s každým dopadem oživoval a dodával ji dechu.

Toto je příběh začátku, jenž provázel ho mléčným pochopením svého údělu.

Když byl vyslán na běžnici nekonečna, oddělen od svých sourozenců, Promthá - bratra, jemuž se dostalo údělu opatrování světla, a Naix - sestry, jíž se dostalo údělu opatrování temnoty, a spuštěn matkou věčnosti na křídový koberec, zjevena byla mu Pravda první, jenž neobsáhla ničeho.

Pravda První - o ničem

Budiž tvým údělem Pheide

budiž tvou bolestí

budiž tvou ratolestí Phedie

zcestně po jediné vydat bez účelu se

A k bráně Ramzielově se dobrat

která ti zjeví význam můj

Tehdy se měl postaviti na své nohy poprvé a odhaliti zpod závoje beztvarého stříbrnou schránu bez rysů. Hlavu bez očí, tělo, bez příkladu. A tak nastartoval běh svůj a upadl do světa Naix vytvořeného - Světa závitů, kde skryté oči pozorují a znepřístupní dráhu k Bráně Ramzielově, která zjevuje pravou cestu a směr k Atriobolu, běžnici, podkladu světa. A zkouškou stala se ta epizoda pro Phedia; a po dvou vedle sebe rozloženy kameny dráhy, na míle od sebe umístěny, ubíraly se za nepatrným světlem brány, jenž pod nazíráním bratra jeho byla.


8 názorů

Notreal
04. 07. 2009
Dát tip
Tohleto je jina kava, zaujalo i jako lajka :P

Cumpton
24. 02. 2009
Dát tip
asi je to prostě odborná četba no....:/...dík za pokus...:)

čučenka
24. 02. 2009
Dát tip
Jsem zkusila i po prologu, bylo to stejné. Podívej, je to úplně vymyšlené, podivná slova o něčem, co není, už v druhé větě se člověk ztratí a musí přemýšlet, co to vlastně píšeš. Tohle nemá šanci zaujmout a oslovit. Koho tím oslovuješ? Co tím sděluješ? Nechci být zlá, ostatně tvoje básničky se mi líbily, ty jsem otipovala. Nemyslím si, že dílo má být úplně jednoduché, ale musí udržet pozornost čtenáře dál, než ke druhé větě. Ale může to být jenom můj názor... :-)

Cumpton
24. 02. 2009
Dát tip
tak si nečti prolog...moc lidí si to dál nepřečetlo a zajímá mě co nejvíc názorů....:)pls ??:D

čučenka
24. 02. 2009
Dát tip
Přečíst jsem to nezvládla, lituji, po prvních větách jsem si začala připadat jako kdysi na stranické schůzi - bla bla o ničem pomocí velmi složitých vět. Ale obrázek je nádherný. Připomíná mi draka, nebo fénixe.. :-)

Asklepie
19. 02. 2009
Dát tip
hm *

Cumpton
19. 02. 2009
Dát tip
díky..zajímají mě ty stylistické chyby...co máš na mysli jinak pokračovat určitě budu...:)*

Stew-art
19. 02. 2009
Dát tip
Hm, to je zajimave..mozna je trochu zbytecny ten prehnany archaismus, myslim, ze by to slo i bez nej, mas tam par stylistickych chyb a taky netusim, co ma znamenat ''mlecne pochopeni.'' Teda tusim, ale opis je to zvlastni. No tesim se, co z toho tematu vydupes, doufam, ze budes pokracovat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru