Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zapomenutá smrt

12. 03. 2009
0
2
328
Autor
Kokkie
Píše se rok 2160. Lidé jsou zhýčkaní prací robotů a totálně zapomněli na takové jednoduché věci jako je kniha, příroda, přátelé a rodina.  Zapomenulo se na vše, i na Smrt.
I když si někdo myslí, že smrt je jen výplod fantazie bláznivých lidí, není to pravda. Smrt je všem lidem nablízku. Vycítí strach, nemoc a beznadějnost a hned se zjeví. Ale i na to „budoucí „ lidé zapomněli. A to se jim stalo osudným.
Další věcí, co mnozí lidé nevědí je to, že Smrt dokáže také myslet. Hned jak poznala, že už o ní neví ani človíček, začínala si vybíjet zlost. A to na lidech…Zabíjela všechno živé, začala rostlinami a vodou. Bez toho přece nemohou žít. Vybila všechnu zvěř a pak si pomyslela: „Proč bych se měla otravovat s nějakými zvířaty, když můžu zničit roboty a lidé hned zahynou, jelikož se o sebe neumí postarat.“ Jak si pomyslela, tak taky učinila. Zničila všechny roboty na Zemi a lidé jeden po druhém vymírali. Nebyli schopni se bez robotů obejít. A tak se jim Smrt pomstila za to, že na vše zapomněli.
A jaké z toho plyne ponaučení? Nezapomínej na vše živé, na vše co máš a nenechávej se něčím, nebo někým zhýčkat. Nebo dopadneš jako tito lidé. Smrt si vybere svou daň.

2 názory

A.H.
12. 03. 2009
Dát tip
Přemýšlíš hodně dopředu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru