Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco za něco

15. 03. 2009
0
0
355
Autor
D.TRPKOVA
NĚCO ZA NĚCO



Carol jde za Ell a ptá se jí: ,, Ell, řekni mi prosím tě, co je to za ten sport hokej?'' Ell: ,, Carol, ty nevíš co je to hokej? To si děláš snad srandu? A prosim tě proč se o to teď zrovna zajímáš?'' Carol pronesla: ,,Ale, chodím s jedním klukem který je prý dobrý hokejista.'' Ell: ,,Ohhh. Panebože. Proč já musím mít takovýdle sourozence.'' Ell odešla do obývacího pokoje.
Ell se kouká na TV. Přijde k ní Daylle a povídá jí: ,,Ell, jak můžeš furt koukat na tu blbou, zamindrákovanou bednu!'' Ell pronesla né moc nadšeně: ,,Jé, ty seš tak blbá, myslíš si o sobě, že seš chytrá?Jé sorry, ty seš chytrá. Ouou.'' Daylle si broukla pro sebe: ,,Ccc. Proč já musím mít takovýdle sourozence.''
Ell šla do kuchyně k mámě si postěžovat: ,,Mami, proč si musela porodit takovýdle mentály. Teda myslím jenom Dayllu a Carol. Já jsem z nich nejnormálnější.'' Máma Caren řekla: ,,Ell, mám brát že ty máš namysli to, že je normální denně vysedávat u televize? Jako řeknu ti, Daylla je zase posedlá učením. Carol je zase závislá na kluky. Každý máte své mouchy.'' Ell řekla smutně: ,,To je hrozné, mít takovýdle sourozence!'' Ell odešla a třískla za sebou dveřmi. Máma Caren si pro sebe pronesla: ,,Je na čase svolat holčičí poradu.''
Caren šla rychle do pokoje Daylle. Caren řekla: ,,Daylle, dnes je porada. V osm hodin v obýváku. Pa a žádný námytky.'' Caren šla k Carol a řekla jí to samé jako Daylle. Pak odešla za Ell a pronesla zase svoje oblibena slova.
Všechny ženy už byli v obývacím pokoji. Máma Caren řekla tyto slova: ,,Takže, můžete si za to sami. Od teď se bude Daylle zajímat o kluky, Carol se bude učit, Ell se už nesmí koukat na telku.'' Holky odpověděli stejně a smutně: ,,Neee! To né! Já se nechci vzdát mích krásných zájmů.'' Caren na to řekla stručnou odpověď: ,,Máte smůlu, měli jste být rozumné, já vás varovala.'' Caren odešla z pokoje.


Uběhl pomalu týden co měli holky zakázané svoje zájmy. Ell běžela se svou myšlenkou za Dayllou a Carol. Pronesla rychle: ,,Holky, proč mi musíme trpět? Protože si to naše maminka umanula. Proto mě napadlo, že by sme měli naší mamince taky něco měli nakázat. Také mě napadlo co! Bude muset strávt týden ze svou nenáviděnou matkou, naší babičkou!'' Holky byli z tohoto návrhu nadšeni a tak se rozhodli, že to matce zdělí. Caren z toho nápadu nebyla moc nadšená. Ale musela to přijmout.
Uběhl pomalu další týden a holky to už vzdaly. Zato Caren teď musela na dva celý týdny ke své matce. Před odjezdem holky poučovala jak se mají chovat a jak né! Když odjela, i Daylla uznala. že by to chtělo nějakou párty. Všechno zorganizovaly a konala se nejlepší párty století.


KONEC

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru