Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

The best class 8.C 1 kapitola

20. 03. 2009
0
2
553
Autor
katasek

 1. Kapitola

-::Když jsme se viděli poprvé::-

 

 No popravdě tu pár známých tváří znám. Naše třída z páte třídy se musela rozdělit kvůli dalším novým spolužákům, kteří přestoupí na naší školu. Mohli jsme si vybrat do jaké třídy chceme, protože jsem taky dojíždějící tak sem si vybrala céčko. Vzala jsem si s sebou pár kámošek a doufala jsem, že se tam snad skamarádíme. Ája a Terka, to byla samozřejmost, že půjdou se mnou, vždyť jsme v téhle době byli snad nejlepší kámošky. Dále s námi pokračovali z naší třídy Terka Nováková, Míša Bíblová, Lukáš Fikejz, Adam Kopecký, Petr Šrajer, Lukáš Hejda, Petr Nechvíle a Erik Zavřel. Hned první den tolik neznámých tváří jen pár známých. Jako třídního jsme měli pana učitele Durdila. Z hodin ve škole jsme byli docela překvapeny nejdéle jsme měli snad jen do 3h. Ale tolik učení. Ve třídě jsme si rychle zvykali hned snad první den jsem se seznámila s Kaťou Sládkovou a Marťou Papáčkovou. Lukáše Vítka a jeho bratra Patrika jsem si moc nevšímala. Dalším příchozí byli Michal Kurka a David Chadima. To jsou asi všechny, které jsem vůbec neznala. Další lidi z naší třídy

Čipera Jakub, Drahošová Lenka, Kubíková Lucie, Kubištová Dominika, Marek Robin, Vanická Martina, Tošovská Lenka, Zachař Dominik. Hned na začátku 6 nám odešel na fotbalovou školu Erik Zavřel. S Durdilem jsme se dostali až  do 7 třídy. V sedmičce už jsme se znali se všemi a taky se spolu bavili. Někdo si na Durdila jako na třídního stěžoval a tak jsme na Vánoce dostali novou učitelku  Vincenzovou. S tou jsme se přestěhovali do třídy naproti sborovně. Tu jsme si zvelebili vymalováním na žluto a zeleno. Když jsme se dozvěděli, že je těhotná všichni i jsem snad omdlívali novou učitelku zase!! Báli jsme se koho budeme mít. Já jsem jí měla na angličtinu a bála jsem se hodně,  protože sem měla samí jedničky a strašně mě sní angličtina bavila. Měla totiž takové tresty, které se  mi hrozně líbili. Třeba jsme si s Káťou Sládkovou ( to jsme se už znali, protože nás dala do kupy právě angličtina jsme si vyprávěli vtip a měli jsme strašný výtlem. Ten vtip byla tak trapném. Pamatuji si, že jsem ho musela přeložit do angličtiny. Byl to vtip: Šel bratr se slepým bratrem lesem. Šli za babičkou. Když pak slepý pustil na  bratra větvičku a ta mu vyšťouchla oko. Slepý se mu omluvil a šli dal. Po chvíli,  mu zase slepý pustil na oko větvičku a ta mu vyšvihla¨i to zdravé oko. Pak řekl „ No tak jsme došli“ a ten slepý obejmul strom a řekl „ Ahóój Babí“ XD. No a to sem musela překládat do angličtiny.

Jako poslední školní výlet jsme jeli do Velkých Losin. Byl to takový poslední výlet za celý školní rok. První den jsme byli v papírně a v nějakých starých věcech nebo co to bylo.XD Tam jsme hráli flašku. Byla to prdel. Pak jsme hráli pašeráky. To je taková hra kde jsou papírky a ty si je musíš schovat někde na tělo a procházíš přes hranice a musíš je propašovat. Druhý den jsme šli do termálního koupaliště. Domů se nám vůbec nechtělo.

Předposlední akcí bylo spaní ve škole. Vařili jsme si večeři a pak se koukali na horor Hostel. Mezi tím co se na to ostatní koukali já sem Martě Vanickej dělala africké copánky. Když jsme šli spát byla asi 1 hodina, protože se tam kluci rvali. Byl to nácvik na Akademii. Měli jsme předvádět  Britney Spears a český orchester. Všechno jsme dopilovali, protože Akademie byla už v pátek. Byl to den „D“. V 10 hodin bylo první vystoupeni. Zvládli jsme ho na jedničku! Další výstup byl odpoledne a ten jsme taky zvládli. Ale pak začalo po obědě prset a poslední představení se musela asi na hodinu  odložit. Když se to ustálilo, začalo první vystoupení až myslím do 10, ale pak zase začalo lejt a to jsme měli zrovna Orchester a nástroje jsme měli z papíru a obkreslený vodovkama, takže nějaký měli na sobě černé fleky. A to bylo naše poslední akce. O prázdninách jsme se dozvěděli, že nám odchází Adam náš kašpar třídy. Jeho tzv. žezlo přebral Lukáš Vítek


2 názory

už na tom nepracuj...

katasek
21. 03. 2009
Dát tip
No já si myslím že to není nic moc budu na tom ještě uset zapracovat

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru