Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zákeřné a falešné kachličky

23. 03. 2009
0
1
794
Autor
Sagitta

     Určitě všichni znáte dlážděný chodník klasickými čtvercovými kachličkami. Dnes se chodníky budují, rekonstruují na zámkovou dlažbu, ale ještě jsou spousty kilometrů chodníků, které mají starou dlažbu, barskdy už jen v hodně pochybném stavu. Některé dlaždice nejsou už pevně vsazeny mezi ostatní, ale balancují ve všech rozích. Za normální stavu to nevadí, šlápnete na betonový čtvereček, zhoupnete se a jdete dál bez dalšího přemyšlení. Problém nastane, když počasí se pokazí a z nebe začnou padat kapky vody, ty se rozhodnou zabydlet v různých zákoutích, třeba pod těmi dlaždicemi.
     Potom, když někde jdete a navíc většinou dost spěcháte, potěší vás velice, když na takou lstivou kachlu šlápnete.  V momentě, kdy druhá noha jde dopředu a potkává se s první nohou,  vyšplíchne kachlička vlnu bahení vody, která skončí na spodku nohavice vašich kalhot. Pokud se jedná o chodník, kde je jenom jedna kachlička, už zdaleka se jí vyhnete předem. Jenže když jdete po chodníku, který se skládá ze samých takových zákeřných komponentů, potom mi to připomíná kličkování mezi nášlapnými minami. Šlápnete špatně a máte mokrou nohavici, někdy i v botech....

 

 

 

Pozn.: Původně zveřejněno na mém blogu dne 15.4. 2006


1 názor

Impresse
23. 03. 2009
Dát tip
Ranní osvěžení, potmě se ani nedá kličkovat...barskdy! :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru