Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život-část 1.

25. 03. 2009
1
4
650
Autor
Betulka

Hrdinka : Ali

Autor : Beata Karlová

Ahoj

Ahoj!Já jsem Ali.Je mi 12 let.Mám sestru Andreu.Mám také mámu Janu.Táta nám umřel.Bydlíme v Brně.Máme opravdu velmi malý byt.

1. Bývalá rodina

Byli Vánoce.Dostala jsem moc moc dárků.Ale 1 jsem přece nedostala.Nedostala jsem sestru.Ale měsíc po Vánocích jsme zjistili,že je mamka těhotná.Celých 9 měsíců jsme se o mamku s tátou starali.Mezi tím tátu přeložili do jiné práce.Měl stavět domy.

Porod

Týden před mými narozeninami odjela mamka do nemocnice.Ráno,na mé narozeneny,nám zavolala,že se mi narodila sestřička Andrea.Táta šel potom do práce.Jenomže se nevrátil.Pak k nám pišel policajt.Říkal,že je táta mrtvý.Mamku potom odvezli do nemocnice.Omdlela.

Můj 2. otec

Teď je mi 12 let a mám nového otce.Jmenuje se Rychard.je mu 52.V duchu si říkám,že je moc starý.Je hnusný.Pořád mámu osahává a dělá s ní různé nechutnosti.A já nemůžu nikam.Jen do školy.Řekla bych,jako že mám celoživotního zaracha.Nemám co dělat a tak sedím u počítače nebo se učím.Všichni mi říkají šprtko.Mám 2 kamarádky.S nima mám svůj tajný klub.Jenomže to je skoro na nic,protože já (mám zaracha) namám volný čas.Když s náma bydlel táta,tak jsem mohla být venku jak dlouho chci,ale do setmění mám být doma.Teď jsou to muka!!!

Pokračování příště!


4 názory

neroušek
08. 04. 2009
Dát tip
Pěkné,ale smutné.******

:-D tak fajn, papouch má pravdu, rychard je chlýpňýk. Hele, píšeš, píšeš, že je to próza, já se těšil na prózu, ale tohle je jak výtažek z nějakého deníčku. Když chceš použít nějakou číslovku, piš ji slovem (viz 1 dárek x jeden dárek). Na to, že ti je jedenáct, píšeš poměrně složitou prózu, mám-li to tak nazývat. uber trochu, píšeš o věcech, kterým ještě nemůžeš rozumět. a pak, píšeš, že můžeš jenom do školy a pak, že musíš být do setmění doma, tak si vyber. a ty odstavce zkus trochu natáhnout, přeci jenom dvě věty je i na deníček málo. Ono je to krátké i na smsku :-)

Betulka
30. 03. 2009
Dát tip
Diky...

papouch
30. 03. 2009
Dát tip
hele to buď ještě ráda, že Rychard neošahává aji tebe ;-p

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru