Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proti své vůli - Kapitola II.

30. 03. 2009
1
3
453
Autor
Uchiwa
Kapitola 2. Nový domov a sen

Po minutě ticha císař poprvé promluvil.Když mluvil jeho špičaté , ostré tesáky se leskly na celou síň . Hned jak Sebastian uviděl císaře poklekl na kolena a popřál císaři Dobrý Večer , na císaři bylo vidět , že ho to potěšilo.
Císař přešel přes celou síň až k oknům a začal se Sebastiana ptát:
"Ty jsi Sebastian , že?" a Sebastian zdvořile odpověděl a přikývl. A císař mluvil dál:
"Teď je tady tvůj domov" a přešel k Sebastianovi blíž.
Sebastian jen přikývl a ustoupil o krok dál.
Císař zase o krok blíž k němu a začal se opět vyptávat :
" Jaké si měl dětství?" a usmál se. V tom Sebastiana prudce píchlo v hlavě.
Císař se usmál jako by věděl jaké měl Sebastian dětství. Sebastian měl velmi ale velmi bídné dětství - rodiče ho neměli moc rádi ,ani na něj neměli čas. Kamarády neměl tak byl samotář.

Tom císař přišel k němu , že se pomalu dotýkali nosy. Sebastian se začal třást , v tom mu císař přitiskl prostředníček a ukazováček k jeho čelu . Sebastian ztratil kontrolu na svým tělem a skácel se na zem. V očích se mu přemítali všechny myšlenky z doby kdy byl ještě malý. Nebylo to příjemné. Když se konečně probudil ležel na zemi a císař stál nad ním a upravoval si rukávy. Pak jen Sebastian malátně vstal a zeptal se : " Co se stalo?" . Císař mu jen lhostejně odpověděl , že ho jen zajímala Sebastianova minulost. Pak císař Sebastianovi pomohl na nohy a odvedl ho hned do vedlejší místnosti , kde byla už pro něj připravena postel.
Císař si sedl k němu na postel a naposledy promluvil : " Uvidíme se zítra a dobrou noc , můj chlapče." . Sebastian taky popřál dobrou noc a šel si lehnout.
Tu noc Sebastian usnul velmi brzo .Ve snu zmítal o tom jak se mi císař dostal do mysli.
A pak usnul. V noci se mu opět do snu dostala minulost . Bylo to nepříjemné . Viděl jak ho rodiče vždy posílali ať si jde hrát sám. Viděl jak si s ním jeho "kamarádi" nechtějí hrát. Vzpomněl si i na to jak ho jednou jeho " kamarádi" vylákali do lesa s tím , že si budou hrát ale nechali ho tam. Bylo mu asi deset let a byl sám v tmavém lese. Nevěděl co dělat. Živě se mu vybavila ta bezmoc a beznaděj. V tom lese tehdá strávil šest hodin. A když se vrátil domů tak mu rodiče ještě vynadali , živě si pamatoval ten žal.
V to se prudce vzbudil , byl celý zpocený. A nad ním stál císař jenž nejspíš před chvílí měl pravou ruku na jeho čele a vše viděl. V očích měl výraz , v kterém utkvěla lítost.
Nastalo trapné ticho . Potom si císař k němu přisedl , promluvil : " Je mi to líto ale věř mi já měl stejné dětství. Při slově dětství se Sebastian zachvěl.
Císař mluvil dál : " Když tu teď se ,mnou žiješ a bydlíš , měl by si vědět , že já ti vždy pomůžu nebo poradím , protože vím jaké to je být rodiči ignorován". Domluvil , pohladil Sebastiana po hlavě a odešel. Po tomto rozhovoru měl Sebastian daleko lepší pocit z císaře. A usnul.
Zdál se mu zvláštní sen. Byl ve svém pokoji , ležel na posteli a najednou uviděl hada co se plazí směrem k císařovu pokoji. V tom se probral . Říkal si , že je to sen dokud neuviděl před svou postelí hadí kůži. Vylezl z postele a potichu zaklepal na císařovi dveře, vešel dovnitř. Když to uviděl krve by se v něm nedořezal. Kolem nic netušícího , spícího císaře se svíjel had.Ten had měl asi dva metry a svíjel se kolem císařovi hlavy. Sebastian byl jako smyslu zbavený ,nebyl schopen mluvit. Po chvíli konečně vykřikl "Můj pane!". Císař malátně vstal , prohrábl si vlasy , shodil hada a dělal jako kdyby se nechumelilo. A pak se jen zeptal : " Co je ? Hoří?!?" Sebastian jen nesmyslně gestikuloval a pak ze sebe jen vydal : "Můj pane, ten had ! Chtěl vás zabít ! Viděl sem to i ve snu !" . Císař jen chvíli bloumal , mezitím se had připlazil zpět na postel. Pak jen císař řekl : " Hm a co si viděl ve snu?" . Sebastian nejdřív přemýšlel a pak řekl: "Viděl sem toho hada jak se plazí k vám do ložnice." A císař se chytil za hlavu jako kdyby Sebastian neuměl do pěti počítač. Pak zvedl hada ze země pohladil ho a řekl : " Tohle je Genear , můj domácí mazlíček" Genear slastně zasyčel. Sebastian byl poněkud udiven. Ale pak se jen omluvil a odešel si zpět lehnout. Nemohl na Geneara zapomenout .

3 názory

Petrusha
16. 04. 2009
Dát tip
až na to, že vetu autorka v úmysle ju zlepšiť rozdelila na dve a tak sa tá nezmyselná čiarka posunula až do vety druhej ... ale to nič

WaltDisney
15. 04. 2009
Dát tip
Až na to, Petruško, že tam žádná není...

Petrusha
31. 03. 2009
Dát tip
hneĎ tá prvá veta má čiarku nelogicky umiestnenú tak, že by človek zaplakal ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru