Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proti své vůli - Kapitola III.

30. 03. 2009
0
1
440
Autor
Uchiwa

                              Kapitola 3. Lady L.

Sebastian vstával velmi brzo ,když kohout zakokrhal (při páté ranní hodině)  byl již Sebastian oblečen .Císař ještě spal a na klíně měl Geneara. Císař se Sebastianovým příchodem probral.  Když se oblékl vysvětlil Sebastianovi , že ho budou učit ti nejlepší a také on sám. Ale že teď politická situace nedovoluje , aby ho učil on sám , ale ,že na jeho císařském dvoře pracuje Legendární Léčitelka a ta ho bude zastávat.

             Sebastian nechápal , proč léčitelka tudíž se zeptal. Císař popadl nůž , co ležel na stole  a prudce řízl Sebastiana do ruky. Sebastian bolestně zaklel. Císař ukázal na jeho zkrvavenou ruku, setřel z ní všechnu krev rána už nekrvácela.Pak řekl: „  Sám sis nevšiml? Ta rána se ti za pár vteřin takřka zahojila . Myslím si , domnívám se , že máš podobné nadání jako já“ císař pozvedl svoji ruku jako kdyby chtěl Sebastianovi zamávat , jeho ruka však vzplála modrým ohněm. Sebastian to pochopil , slyšel už o tom , říká se tomu dračí oheň , ale všichni si vždy mysleli , že to je jen legenda. Ale nebyla. Když člověk oplýval tímto nadáním tak se mu ve dvaceti letech zastavil život – už nezestárl ( to také vysvětlovalo to , že císař vypadal na třicet let i míň ale ve skutečnosti mu bylo 76 let) , mohl léčit nevyléčitelné , a tisíce jiných věcí – tímto nadáním oplývali jen vyvolení.

                     Císař po minutě ticha zhasl svůj “oheň“ a promluvil : „ Ty víš co je to viď ?“ – Sebastian přikývl a stydlivě se zeptal : „ Můj pane , Vy si myslíte , že někdo jako já …. Nestačil doříct větu a císař dodal „někdo jako ty ??“ co si o sobě myslíš , Sebastiane ? Že jsi méněcenný ? “ .Sebastian se smutně zahleděl na své boty a mlčel. Když císař viděl , že z toho nic nebude odpověděl za něj „ Nejsi , Sebastiane , nejsi!!!“ Sebastian zvedl své zelené oči k císaři a vděčně se na něj podíval , císař mu jeho pohled oplatil.

                Příjemné ticho narušil zvuk zvonku jenž měl císaři připomenout , že má Sebastian “hodinu“ léčitelství.Císař popadl Sebastiana za ruku a táhl ho nekonečně dlouho po schodištích dolů. Když už byli několik desítek metrů pod zemí tak se císař zastavil u tmavých dveří , zaklepal. Po chvíli se ozvalo nepříjemné „Dále!“ a císař opatrně vlezl i se Sebastianem . Místnost byla ponurá a šedá , v místnosti byli jen dvě lampy , dva stoly , dvě židle a to bylo vše. Uprostřed místnosti seděla na židli žena nacpaná v šatech tak těsných , že i když byla hubená musela často popadat dech , měla velmi nepříjemný, přísný výraz a své dlouhé blonďaté vlasy měla spletené do drdolu stejně křečovitého jako byla ona sama.

                Prohlédla si Sebastiana od hlavy až k patě a pohrdavě se uchechtla a konstatovala : „ Ty si ten zázrak??“ a podívala se na Sebastianův černý , velmi krátký plášť ( měl ho ani né po stehna) a jeho dlouhé bílé legíny . Žena se začala ošklivě smát. Císař jí zarazil a obořil se na ní : „Přestaňte se smát Lady. !!! Jestli se jeho schopnosti mají naplno projevit musíte  ihned začít !!!“ Žena se přestala smát , chladně odvětila : „ Dobrá , budu se z té chodící kostry snažit udělat zdravotníka“ a pokynula císaři aby odešel . Dveře se zabouchly a byli tam jen sami dva. Žena promluvila : „Jestli chceš , ty chudáku , být zdravotníkem nebo dokonce léčitelem budeš se muset hodně , ale hodně učit. Jasné!!?“ Sebastian stydlivě přikývl. A Žena pokračovala: Budeš mne oslovovat Lady , ano!!! , Sebastian opět stydlivě přikývl . Lady sáhal směrem k podlaze a vytáhla čtyři velké knihy.A usmála se , pro změnu mile.  „Tak , to budeš číst a učit se to , až si budeš myslet že, to už umíš , tak tě vyzkouším.Až zvládneš teorii ,půjdeme léčit po vesnicích . Tak se snaž!!! Domluvila , hodila Sebastianovi přes celou místnost knihy a sama si vyndala taky nějakou.

                      Sebastian se začal učit , chtěl se naučit (pokud v něm nějaký byl) ovládat dračí oheň a v žádném případě zklamat císaře. Snažil se jak to jen šlo avšak nečekal jak brzy to bude potřebovat. 


1 názor

Petrusha
31. 03. 2009
Dát tip
aké máš s týmto vôbec ambície?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru