Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vesmír - podmnožina člověka

10. 04. 2009
2
3
810
Autor
grafoman

... po jednom kafi a neslazeném čaji

Jsem rozervaný

na kousíčky

všude se válejí

zbytky mých molekul

zapalte za mě

v kostele svíčky

stačí i jedna

stačí třeba půl.

 

Člověk je svém myšlení ne pod hranicemi chápání vesmíru, ale nad hranicí, jeho myšlení se vymyká běžné kosmické nekonečnosti, běžné neohraničenosti prostoru i času, jeho myšlení je zakřivené naopak do ještě více rozměrů, ale je geniálně ohraničené. Proto snažit se pochopit nekonečno je pro člověka pouze snaha posunout se do nižší vrstvy, ne vyšší, pod své vlastní dno, které je neprůstřelné, je to možná někdy i směšné  (ale komu?). Asi ne zbytečné, při snaze prorazit dno se  lze odrazit výš. Závěrem, který není závěr – je to dobrý, konečně jsme nad nekonečnem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!?  atd.

 

 

 

 

 


3 názory

grafoman
11. 04. 2009
Dát tip
občas mám potřebu napsat něco jednoduššího ... jinak jsem to spletl, čaj byl slazený, kafe ne

Lightdancer
10. 04. 2009
Dát tip
myslim že to kafe tě vzpružilo natolik že ses zaplet v nepřeberném množství svých myšlenek myslím že ten neslazený čaj tě odpružil natolik že ses zaplet v nepřeberném množství svých zapletených myšlenek zapletených v nepřeberném množství tvých myšlenek myslím že pak jsi napsal toto ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru