Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno

10. 04. 2009
0
3
449
Autor
Chello

Tady je něco z jiného soudku. Prosím Vás o kritiku. Ať už je Váš názor jakýkoli, cením si ho.

Zvonění, zamručení a šramot. Blik tam, blik a ťuk, cvak a šoupání papučí po studených kachličkách. Zabublání, káva líně otevírá oči.

Zabouchnutí dveří, šramot a ranní cigareta roztáčí  Harmasan. Nahoru, dolů, vyleštit kolem a hotovo. spláchnutím mizí problém i s papírem.

Svíravý pocit, Hlasy hladu z nitra kňučí, prosí o něco k jídlu. Vyhovuju a popoháním sousta čajem. Kous, srk, mlask, hlt a znovu. Jde mi to skvěle.

Dopíjím kafe, pohled na hodiny uklidňuje, čas je dobrý. Kde mám peněženku, jak to že nejsou klíče u dveří? Kde jsou, to je k zbláznění. Každé ráno marně přemýšlím, kam jsem je pod domněnkou rychlého znovunalezení  včera položil.

Zacinkání, mám je.

Boty, taška, bunda, čepice a zacvaknutí zámku když z venčí otáčím klíčem. Několik málo metrů, otočka a sprostá slova. Kontrola odhalila že chybí cigarety a mobil, bez nich to ráno nedám. Odemykám a letím na záchod.

No jo, na poličce vedle té malé velké role papíru, tak jako vždycky. Kdyby to tak fungovalo i s klíčky.

Otočka, 2 skoky zpátky a zacvaknutí zámku když z venčí otáčím klíčem.

Schody pohrdám, letím nad jimi, jediný, kdo mi určuje směr, je zábradlí.

Sakra, bus je tam. Klusem doháním čas, sotva stačím. Poděkování a popadání dechu. Ale stihnul jsem to, tak jako už tolikrát.

A zítra znova - zvonění, zamručení a šramot.....


3 názory

Chello
15. 04. 2009
Dát tip
Zdravím,to nemá být cyklus,to má byt takový otisk rána na papír.Rána které končí když sedám do autobusu.právo na existenci to má i bez cyklu, na tom trvám a vůbec - kdo může soudit co má právo na existenci. Já myslím že právo má všechno. vágně plynoucí-jako nejasně?nepřesně?-já se nevstekám jen by mě zajímalo co je na mém použití vnitřního monologu vágního. To ho mám napsat kurzívou? jinak ale moc dekuju za hodnocení, jsem rád ze si uděláte tu práci a napíšete jej. ale musím se ohradit když není něco pochopeno, sorry, baví měv to.

jH
11. 04. 2009
Dát tip
popis jednoho rána, použití vnitřního monologu, poněkud vágně plynoucí, trochu nudilo, každopádně mi to nepřijde jako cokoliv uceleného, pokud by to fungovalo jako součást cyklu (který by se jmenoval MŮJ DEN nebo tak nějak) nebo jako začátek povídky atd. tak to beru, projedu a pokračuju dál k čemusi co tomu dá právo na existenci, takhle to je samostatně stojící popis rána nějakého člověka, o kterým vím prd a popis mi nic extra úžasného, výjimečného nebo zapamatováníhodného neřekne..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru