Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Laptopy

13. 04. 2009
0
6
558

Určitě jste někdy řešili nákup notebooku... Slohovka z loňského ročníku. Dnes bych ten fejeton napsal asi jinak, ale to je jedno :)

Před nedávnem představil Steve Jobs v zámoří nový Macbook Air – technologický zázrak. Ultratenký notebook, který si v tloušťce nezadá se dvěma šedesátistránkovými sešity (1.93 cm v nejširším bodě a 0.4 cm v bodě nejtenčím). Není to nádhera ? Potřebujete něco ukázat technické podpoře o tři patra výš ? Stačí strčit Macbook Air do obálky a poslat vnitrofiremní poštou. Zato k internetu se vám bude připojovat těžko, víc než jedno USB zařízení si nepřipojíte a na interní DVD/CD mechaniku rovnou zapomeňte. Dnes jsou vůbec v módě všelijaké výstřelky, co se notebooků týče. Tak třeba Toshiba drží rekord za nejlehčí vyráběný notebook – přesně 776 gramů včetně optické mechaniky ! Taková váha se v tašce ztratí raz dva a člověk může hodiny tancovat s notebookem v ruce (kteroužtu smysluplnou činnost jsme mohli vidět v reklamě od T-Mobile), aniž by ho ruka bolela. A ve jménu snižování budeme pokračovat...do rodiny „nej-“ totiž nedávno přibyl nejlevnější notebook. Jmenuje se Asus Eee – už sami desgnéři chtěli zřejmě jménem naznačit, co si o svém novém produktu myslí...Ale humbuk se kolem něj strhl slušný: vždyť přece co na tom, že je to stroj slabý a vhodný leda na psaní dokumentů – hlavně že cena se vlezla pod osm tisíc. A je přece o tolik lepší mít doma krásný, nový, lehký, levný a slabý notebook, než si za stejné peníze pořídit starší a výkonnější...nebo snad ne ? Výsledek celé této situace je poněkud tristní. Nedávno jsem zašel do obchodu s notebooky; už bych opravdu potřeboval nový. Rozhlížím se – a výběr je vskutku impozantní: malý, velký, levný, drahý, výkonný, tichý, červený, stříbrný... ale čím déle koukám, tím více zjišťuji, že pro mne tu nic není. Rád bych něco slabšího, na čem ale spustím DVD a třeba i nějakou, v rámci možností novější, hru. Ale co to ? Macbook Air – moc složitý a žalostně málo funkcí; Toshiba Portégé R500 – drahý a navíc málo výkonný za tu cenu; Acer Ferrari – herní notebook s cenou z říše snů; Asus Eee – slabý jako čaj a rovněž složitý ... a tak to jde dál a dál a já pomalu docházím k tomu, co jsem tušil už při prvním kroku do obchodu: vracím se domů psát na svém spolehlivém 8 let starém notebooku za pět set korun českých, který zvládne téměř vše, co potřebuju... a někdy i víc, než třeba výše zmíněný Asus Eee.

6 názorů

ahá, tak v tom případě je to naprosto v pořádku, já jsem si jenom nebyl jistý

Vždyť to taky parodie na současný stav trhu s notebooky má být :)

slohovka tak za tři .. na druhém stupni základky, ovšem zaujala mne především téměř dokonalá myšlenková vyprázdněnost autora - apatická sdělení kombinovaná frazeologií jak z amatérských reklam na regionálních televizních okruzích.. jako parodie na uhnívající kapitalismus ovšem skvostné - tento význam to však zřejmě nemělo, škoda

Rabb
14. 04. 2009
Dát tip
vážně reklama.. :-) nebo doporučení ke koupi.. :-) vím, který nebrat..

Jakápak reklama ? O každém jsem řekl něco špatného nebo ironického :) Jinak k ilustraci kritických schopností našich učitelů - tohle dostalo 1/2

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru