Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak trošku someliér

14. 04. 2009
0
9
1179
„Víš, já jsem tak trošku someliér,“ řekl a koutky jeho úst skoro neznatelně ucukly. Trénink je přesně ta věc, která vás naučí koukat na ty nevinně hloupoučký psí oči a malovat kolem nich vzdušný zámky bez známky přebytečnýho potu na čele. Trénink je potřeba, pokud chcete v něčem vynikat. Vynikat on uměl.

Seděli spolu u stolku, který byl tak malý, že se letmo dotýkali nohama, skoro jako by to nebyl ani stoleček, ale třeba lehátko na pláži. Vlastně by jim to ani jednomu nevadilo, lehátko je dobrá věc, když si chtějí dva lidi spolu lehnout a hřát se myšlenkou, že se mají líp než předtím.

„Kamarádka mi říkala, že ty si ten typ, co se mnou půjde jednou do postele a konec.“ Jak to kamarádku jenom mohlo napadnout byla vcelku snadná úvaha, mohutná postava, výrazné lícní kosti, pár šrámů na obličeji, kožená bunda a pohled vraha, nic co by se od boxera těžké váhy nedalo čekat. Přisedl si k ní a začali si povídat o všem a o ničem. Tahle hra má jenom jedno pravidlo, vytvořit co nejdokonalejší iluzi toho, že to má cenu a to lehátko na tý pláži se nepřevrátí do písku.

„To určitě takhle není. Přiznávám, měl jsem období, kdy jsem se vázat vůbec nechtěl, ale vždycky jsem to holce řekl přímo, neměl jsem důvod to tajit. Jenže tohle tě dřív nebo později přestane bavit, nenaplňuje tě to nijak a přece jenom si člověk říká, proč si to zbytečně komplikovat.“

Tak jak slova skládal za sebe jí to dávalo smysl. Po pár drincích se sebrali a šli k němu, jsou přece dospělí a tak nemají důvod si na něco hrát a čekat. Jak k sobě přišli, tak se druhý den zase rozešli. Pár dnů ticho po pěšince a pak se jí ozval, že by ji chtěl zase vidět. Stalo se to poprvé a naposledy. Přece nemohl dát kamarádce zapravdu, jednou. Kdeže. Dvakrát.

9 názorů

Tragicus
14. 05. 2009
Dát tip
To mne nemrzi.

Já se ti zase snažil naznačit, že vypadáš jako pěknej morous;)

Tragicus
13. 05. 2009
Dát tip
Hele, jak jsem se ti snazil naznacit, mne je vcelku jedno, jestlis to zazil nebo ti to vypravel baron Prasil, tak nebo tak to nemeni nic na kvalite povidky.

Zažil ....no spíš teda vyslechl zažití a začil jeho konzumaci, není to teda přímo můj zážitek a nevšiml jsem si že by měl být roztomilý. Já jsem si ho jenom poslechl a taky se mi líbí slovo someliér, zní tak nějak indiferentně, viď:)

Tragicus
13. 05. 2009
Dát tip
To vysvetluje to spechani, chtel ses tak moc podelit o svuj roztomily zazitek, ze jsi se vykaslal na finesy, ktere delaji povidku povidkou, a na dvou radcich jsi popsal cely dej. Pravda je, ze takovy dej si asi nezaslouzi ani ty dva radky.

Já nikam nespěchal, já to prosím pěkně zažil:)

Tragicus
07. 05. 2009
Dát tip
Takove spechani k pointe, z toho dela spise vtip nez povidku. A to jeste ne zrovna povedeny.

jamoyce
28. 04. 2009
Dát tip
Pěkný, docela zábavný, lehce ironický, dobře napsaný, asi není víc co rozebírat, na to je to moc krátký a sevřený.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru