Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pobertové s Jane- Vlak do Bradavic 1/2

19. 04. 2009
0
0
722
Autor
Arya

Omlouvám se za gramatické chyby. Psala jsem to již dříve, ale kdyby vyšla knížka chyby by v ní samozřejmě nebyli


Jane Michael Holeacová si balila v sobě v pokoji. Ne, že by jí to trvalo nějak dlouho stačilo tim dlouhým a úzkým dřívkem namířit na kufr a pronést:"Balit!", ale Jane byla nemehlo na domácí kouzla.
,,Tinko!"zakřičela Jane na tety skřítku. Ano Jane bydlela u tety neboť Janiny rodiče zavraždili Smrtijedi. ,,Volala slečna Jane?" zeptala se Tinka a vykoukla ze dveří. ,,Ano Tinko. Prosím pomůžeš mi zkontrolovat jestli mám vše? Jsem nervózní poslední rok v Bradavicíh! To je něco. A s těma trdlama. Myslim zbytek Pobertů to bude obzvlášť něco.". Tinka pokývala hlavou a šetrně se prohrabovala v kufru. Pak pronesla:,,Ano slečno máte všechno." ,,Díky Tinko."poděkovala Jane a Tinka odešla.
,,Jane!" zavolala teta. ,,Je večeře Jane!". ,,Ano už běžím Matertero!". Křikla Jane a běžela dolů na večeři.
,,Jane zítra jedeš naposled do Bradavic. Těšíš se?"Jane přikývla neboť měla plnou pusu. ,,A musíš se učit! Máš přece zkoužky OVCE."Jane kývla, že rozumí. ,,Ano už je 9 hodin. Jdi spát. A opovaž se zítra vstávat pozdě! Znáš se!"Jane kývla,vstala a odešla.
V pokoji se naposled převlékla a šla spát. Zítra touto dobu bude v Bradavicíh. Neskutečně se těšila.
Ráno byl zmatek. ,,Sakra kde mam to oblečení?". Jane byla hysterická. Ale nakonec odjeli. Když dojeli na nádraži prošli naposled přepážkou mezi 9 a 10.
Jane se nadechla té krásné vůně. Všude koloval zmatek jako u Jane doma. "Jsem tu naposled" pomyslela si Jane. ,,Matertero co kdyby se něco zkonilo u těch OVCÍ?"zeptala se Jane. Matertera se usmála a řekla:,,Tak by jsi si otevřela krámek na Přícné ulici a prodávala by jsi něco. Neboj vždy se najde řešení." Jane se usmála a rozloučila se s Materterou.
,,Jane! Já na tu pomstu nezapomněl. A bude dost sladká zlatíčko." Jane se otočila. Stál tam Sirius Black a mhouřil na ní oči. Zřejmě trénoval nepřívětiví pohled neboť se tvářil, že Jane každou chvíli zabije. Ani netušil jak se v tuto chvíli podobá blackům.
,,A jé je. To abych utíkala co?"zeptala se Jane. Nečekala na odpověď,upustila kufr a a s chechtáním začala pobíhat po nádraží. Všichni na nástupišti(až na Zmijozeláky)je pobaveně sledovali.
Jane oběhla teprv 3 kolečka když narazila na Potterovi. ,,Jamesi!"vypískla a skočila na něj. ,,Jamesi zachraň mě. Tím zaručíš, že vyhrajeme ve Famrfrpálu. Jinak mě totíž ten maniak zabije."vychrlila ze sebe a ukázala na Blacka. Potterovi se smáli.
,,Jestli z mojeho krku nespustíš ty ruce tak tuplem nevyhrajeme."řekl přidušeným hlasem James. Jane ho pustila, ale projistotu se skrčila za něj. ,,Vydej Jane Jamesi Pottere!" křikl Sirius a doběhl za Potterovými. ,,Co s ní chceš udělat?"zeptal se vyjednávačsky James. ,,Jamesi ne!"vypískla Jane. ,,Neboj Jamesi jenom mučení. Trochu jí polechtam." řekl s úsměvem Sirius a pokukoval po Jane. Ta zbledla. Byla totiž neuvěřitelně lechtivá. ,,Tak dobrá, ale propůjčuji jen na pár minut ano?" Sirius přikývl a s Jamesem začali lechtat Jane.
,,Jamesi my už půjdeme. Na to mučení nemáme žaludek."řekla Jamesova mamka a pohlédla na chechtající se Jane které už tekly slzy. ,,Jamesi Pottere já za Nebelvír nebudu hrát pokud mě nepustíš!" vydechla Jane po odchodu Potterových. ,,Tak ji necháme Siriusi. Pomsta dokonána"řekl James a pustil Jane.
,,Sakra kde jsem nechala kufr?"zeptala se Jane siriuse. Ten jen pokrčil rameny tak Jane vytáhla hůlku a pronesla:,,Acio můj kufr!". Kufr letěl a letěl. Když byl u Jane a nepřiprzďoval trochu se lekla a schovala se za Siriuse. Kufr ho sejmul a Jane a James dostali výtlem.,,Haha to je tááák vtipný. Jé čau Reme. Pic Petře!"
Po dost hlasitém uvítání se rozhodli, že nastoupí do vlaku. Asi po 8 minutách hledání vyhostili prváky z kupé. Dřepli si a začali si povídat o Famfrpálu. Po chvíli dost horké diskuse se Jane odvrátila k oknu. Zrovna začali vyjíždět.
Jane ukápla slza. Remus si toho všiml a zeptal se jí co se děje. Jane se smutně usmála a řekla:,,Ale, jsem prostě naměko z toho, že jedu naposled do Bradavic.". Remus se usmál a řekl:,,Mno jo poslední vlak do Bradavic."

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru