Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pobertové s Jane- Vlak do Bradavic 2/2

19. 04. 2009
0
0
628
Autor
Arya

Opět se omlouvám za gramatické chyby :)

,,Jů poslední vlak... Tak to tady rozjedem ne?" řekl s lišáckým úsměvem Sirius. ,,Sirie jak se tak koukám na tvůj přihlouplý úsměv nebude se to líbit Zmijozelákům že?" Sirius svůj úsměv ještě více roztáhl a řekl:,, Jenom ukážeme prvňákům jaká kouzla budou umět v sedmáku. Akorát jim to ukážeme na Zmijozelskejch".
Když ukradli 3 Zmijozelský druháky vydali se za prvňákama. Jane je našla asi 7 kupé od
jejich kupé. ,,Nechte nás na pokoji krvezrádci!" křičel ten odvážnější druhák. ,,Tak já už tě chtěla pustit, ale po tomhle na to hodně rychle zapomeň. A mezi Smrtijedama máš oba rodiče nebo jen jednoho?" zeptala se jízlivě Jane. ,,Ztichni krvezrádkyně!"vykřikl. ,,Ne, ne to musíš takhle: Tacenia!" vykřikla s hůlkou namířenou na toho druháka. Ten teď nemohl promluvit.
Když našli prvňačky vykoukl z chodby k nim do dveří Sirius a s jeho odzbrojujícím úsměvem řekl:,, Ahoj holky! Chcete ukázat pár kouzel?" holky nadšeně přikývly a Pobertové s jejich oběťma vstoupili dovnitř. ,,Ahoj holky."pozdravili Pobertové a Zmijozeláci se jen mračili. ,,Tak začneme třeba...ano Levicorpus!"vykřikl James a mířil hůlkou na druháka. Ten se zvedl do vzduchu hlavou dolů a křičel. ,,A aby jste někoho ztišili použijete toto: Tacenia!" vykřikla a druhák zmlkl.
Asi o 15 minut později vycházeli z dívčího kupé a pustili druháky.,, Ahoj Jane."pozdravil někdo za jejich zády. Jane se otočila a zase tam stál ten páťák který ji balil už od jeho prváku.,,Ahoj Christiane. Jak sis užil prázdniny?" zeptala se zdvořile Jane nasadila svůj úsměv po kterém šílela mužská populace hradu. Až na Zmijozeláky a většinu Pobertů. Bohužel Jane nevěděla že po něm šílí i Sirius. Chudák... ale zpět k tématu. Ehm kde jsem to skončila? Neotravuju vás mýma kecama? Asi jo co? Tak jo pokračuju.,,Ale jo Jane dobře a ty?" zeptal se Christian a Jane slušně odpověděla:,,Dobře, děkuji."a s těmito slovy se obrátila a šla zpět do kupé.
,,Hale fakt nechceš abychom ho nějak "zkrotili" Jane?" zeptal se James. ,,Ne, vydržela jsem to 4 roky vydržim to i 5. rok."odmítla rázně Jane a dřepla si na sedačku. ,,Jo a Reme nemáš bejt náhodou za 8 minut v prefektským vagónu?" zeptala se Jane. ,,No jo!"plácl se do čela Remus. ,,Díky!"a s těmito slovy se vydrápal z kupé a v poklusu běžel do Prefektského vagonu.
,,Hale Jane. Víš, že tě balí ten...jak se zase jmenuje Jamesi?"Sirius se poškrábal na bradě, luskl prsty a vykřikl:,,Frederik Jeral!"Jane jen pobaveně zakroutila hlavou a vyhlédla z okna.,, Už se stmívá kluci. Možná by jsme se měli převlíknout nebo nám Remus strhne body!"James se uchechtl a Sirius se na ni pobaveně podíval. V tom pohledu, ale bylo i něco jiného. Byla v tom láska.(Casanova se zabouch! Svět se zbláznil! Pozn. a.).
,,NE SIRIUSI! JÁ SE CHCI PŘEVLÍKNOUT TAK JDI PRYČ!"Křičela o 3 minuty později Jane. ,,Ale mě se nechce Jane."odpověděl líně Sirius. Bavilo ho pozorovat jak se vypořádává s problémy. ,,Jak myslíš." otočila se Jane a začala si svlíkat tričko.
Když se převlékla Sirius ještě opařeně seděl a koukal na ni. ,,No tak já radši jdu. Nemam zapotřebí se koukat na vás." řekla a ukázala na Poberty. Už byli všichni, protože Remus přišel když se převlékala. Aspoň s Jamesem měli trochu slušnosti a čekali venku.
Na chodbě potkala Bertu Jorkinsovou, další členku fanklubu Siriuse Blacka. ,,Nazdar Jane je tam Sirius?" zeptala se a koukla na dveře. ,,Ne asi. Asi tady jen tak stojim přede dveřma někoho cizího kdo se teď převlíká." řekla ironicky Jane. Bertě se rozzářili oči a řekla:,,No já mu potřebuji něco říct. Tak já tám jen nahlídnu a řeknu mu to jo?". Dost trapnej pokus-pomyslela si Jane. ,,Ne až se převlíkne dam ti vědět." řekla Jane a zády ke klukům vklouzla do kupé. ,,Sorry, ale venku je Berta a chce sem za tebou vlézt Siriusi." ,,Siriusi Blacku!"vykřikl pobaveně James ,,Vyřiď jeho fanynce, že se Sirius sám nepřevlíká, prosím Jane."Jane kývla a vyšla. ,,Neni sám kdo se převlíká Berto. Počkej si tu na něj jo?"
Po několika hádkách, partiček řachavého petra a soubojí s kouzelnickýma šachama dojeli do Prasinek.
Usedli do kočárů a vyjeli. Když se kočáry zastavili tak Pobertové šli do Vstupní síně. Tam na ně čekal Protiva. ,,Čau Protivo! Doufam, že jsi přes prázdniny naprudil Filche!" Protiva se zachechtal, kývl a odletěl.
Zařazování prvňáků. Bylu nudné jako vždy. Potom se dosyta najedli a pak promluvil Brumbál.,,Letos se budou konat 2 plesy."Všichni zavýskli až na Jane ta zaúpěla a řekla:,,To nevim s kym pudu. O mě stojí leda samý trapáci."(Teď se Sirius asi urazil pozn.a.). Pak Brumbál vypravoval ty svoje kecy a poslal je spát. ,,Heslo je:Nikdy se nevzdávej."šeptl jim Remus a běžel za prvákama.
Tu noc Jane usnula bezesným spánkem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru