Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pobertové s Jane- Školní rozhlas 1/2

19. 04. 2009
0
0
424
Autor
Arya

Opět gramatické chyby. Omlouvám se :)

Jane se probudila brzy ráno. Ještě v noční košily vyklouzla z postele. Radši tiše aby nevzbudila ty hyeny. Vstoupila do koupelny a dala si sprchu. Poté si vyčistila zuby. Když vystoupila z pokoje čekalo ji překvapení. V pokoji stáli Pobertové a s pobaveným úsměvem pozorovali zbytek spících studentek.
,,Jane!"vykřikl překvapeně James. Zrovna v tu chvíli se totiž nakláněl nad Lily. Ta se s trhnutím probudila a prudce se posadil. V dráze jí však překážela Jamesova hlava.
James vykřikl bolestí a upadl. Nemotorně se postavil na nohy a s mnutím čela prohlásil:,,Tobě taky krásné a bolestné ráno Lily". Ta se jen ušklíbla a zahrabala se pod peřinu.
,,Chcete něco vydět?"šeptla Jane když si na sebe vzala župan. Pobertové kývli a Jane vykřikla:,,Honem za 5 minut je vyučování!". Lily se posadila a začala pobíhat po pokoji. V běhu se stihla obléknout. Zapadla do koupelny a vmžiku měla vyčistěné zuby. Vyběhla z koupelny a a zarazila se v půli kroku. Všimla si totiž chechtajících se Pobertů.
,,Haha mooooc vtipné!"ušklíbla se Lily a obrátila se na Jamese:,,A ty Pottere ty tu nemáš co dělat!". ,,Ale Lily. Buď aspoň po krásném a bolestném ránu příjemná..."Lily se zamračila a začala kříčet(Přímo lodní siréna pozn.au.),,Pottere ty jeden nafoukanej pitomče! Já nejsem nepříjemná a navíc nevím proč jsi se nademnou nakláněl když jsem spala!" James se začervenal a něco zamumlal. V tu chvíli radši zasáhl Sirius. ,,Radši jdeme kluci." Jane se zamračila a oblékla se. Pak vystoupila z ložnice a na schodech zakoupla o své nezavázané tkaničky. Naštěstí dopadla asi na 3 šesťačky. ,,Díky za záchranu!"křikla Jane a sklouzla se po zábradlí do společenské místnosti. Než dopadla na neznámého zachránce křikla:,,Pozor tam dole! Lavina jede! A asi poletí...". ,,Au"zasténal zachránce a Jane se postavila. Vykuleně se na ně koukala celá místnost. ,,Ehm promiň, ale já křičela" Omlouvala se Jane.
,,To nic." řekl zachránce a překulil se na záda. Ze zachránce se vyklubal jeden mooooooc hezkej šesťáček. On byl veskutečnosti starý jako Jane, ale v 11 letech dostal Dračí neštovice. Chudák...No a tak se škola rozhodla, že půjde o rok později.
,,Jé to jsi ty Jane! Že mi to hned nedošlo. Potrhlá holka která pořád na někoho skáče. To je Jane Holeacová aneb 4. Poberta. Jak je?" ,,Dobře a ty?"zeptala se Jane a snažila se zanechat dojem. Samozřejmě nenápadně a pak se usmála, otočila a beze slova odešla.
Na schodech potkala kluky. ,,Tak co byl řev?" zeptal se Sirius. Jane jen zavrtěla hlavou a zasněně se usmála. ,,Co se stalo, že se usmíváš jak...ehm nenormální člověk?"zeptal se James. Jane ještě víc roztáhla úsměv a řekla:,,Sejmula jsem ve společence Martyho Smithe." Kluci vybuchli smíchy a Remus se zeptal:,,Sejmula?". Jane se nevinně usmála a řekla:,,Když to zábradlí má špatnej konec! Místo aby to končilo směrem dolů tak to vyústí nahoru! A navíc měl si dávat bacha já křičela, že letim!". Kluci se začali smát ještě víc. Jane se zaškaredila a pospíchala na snídani.
,,Ahoj Jane!" vykřikl na ni někdo. Otočila se a tam stál Christian. ,,Nazdar Christe!" řekla a usmála se. Polovina kluků z hradu(druhá polovina spala pozn. au.)vzdechla.
Jane rozdávala úsměvy na všechny strany. Když se usadila a trochu se najedla přišla profesorka McGonnagalová a rozdala jim rozvrhy. Jane se podívala na rozvrh a vykulila oči. Ona má polovinu rozvrhu prázdný!,,Paní profesorko to je asi nějaký omyl, že? Vždyť se skoro neučím!". ,,Ale ne slečno Holeacová. To je normální rozvrh pro 7. ročník. Podívejte se na pana Lupina on má to samé." usmála se profesorka. Jane se usmála a pomyslela si:"Volný čas se využije.".
,,Slečno Holeacová byla by jste tak laskava a věnovala mi pár minut? Zajisté máte mnoho práce, ale hodina lektvarů je přednější." Jane seděla na hodině lektvarů a Křiklan ji vyrušil ze snění o Martym Smithovi. Jane jen něco zahuhlala a zavrtěla se do židle. Pobertovébublali smíchy. Bylo to totiž už po 4. ten den. Bohužel měli teprve 4. hodinu...
,,Jane co nám to vyvádíš pořád jsi mimo. I Tichošlápek je pozornější jak ty!" vyčítal Remus Jane její zasnění. ,,Když já za to nemůžu. To je tim..." zbytek věty nebyl slyšet protože něco zahuhlala.
Večer ve společence seděli Pobertové nad jejich plánkem a střádali plán jak by mohli umístit reproduktory po hradu. Samozřejmě tiše a pak jim dělat rozhlas. Jeden se rozhodli dát do kuchyně ke skřítkům, druhý do Komnaty nejvyšších potřeb. 3. do výklenku za sochou Jednooké čarodějnice a 4. do Velké síňe někam za chrlič který je u stropu.
Když dostřádali plán. Vyndali 3 reproduktory z Komnaty nejvyšších potřeb(4.tam nechali). A rozmístili je. Když ráno vstali studenti doprobudilo je rádio:,,Dobré ráno Bradavice! Na krásné probuzení Vám pustíme kapelu Sudičky s jejich písní: Vstávej Slunce!" Pak se tam pustila nějaká rocková skladba. Nakonec se ozvalo:,,A z našeho vysílání si můžete poslechnout co dělá Snape když mu vyhrožujeme šamponem!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru