Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco, pro co lze žít

23. 04. 2009
3
7
1111
Autor
25veronika3

Jsme tu jeden pro druhého..neumírejme tedy každý sám.

,,Tu jsem však náhle viděl, že mohu pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsem a ten druhý je šťastný, protože jsem u něho. Když se to takhle řekne, zní to velmi prostě, ale když pak o tom člověk přemýšlí, je to obrovská věc, která vůbec nemá konce. Je to něco, co člověk může úplně roztrhat a změnit. Je to láska a přece něco jiného. Něco, pro co lze žít. Pro lásku člověk žít nemůže, ale pro člověka jistě! ''

Erich Maria Remarque


7 názorů

Athares
10. 11. 2010
Dát tip
Pěkný a výstižný. Mě nestojí za to uvařit si sám pro sebe ani oběd, ale když se do toho dám s někým jiným a potom si společně pochutnáme, je to o něčem jiným...a tenhle příklad sedí skoro na vše v mém životě.

Manuamanua
23. 07. 2010
Dát tip
Tipuji, že to chce tip.

oboje teze, a sice ze clovek druhé potrebuje a ze bez nich není nic a ze zase nepotrebuje k zivotu druhé jsou pravdivé. zálezí na úhlu pohledu, rekl bych

A.H.
19. 05. 2009
Dát tip
*t*

25veronika3
27. 04. 2009
Dát tip
Nesouhlasím..člověk potřebuje k životu ostatní lidi. Co by byl člověk bez ostatních? K čemu by byly jeho přednosti, kdyby je nikdo neocenil?

je to tak. když tohle pochopíš, hned je život radostnější :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru