Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh Nickyho Nouse

27. 04. 2009
0
1
777
Autor
Poklop

Toto je první a největší dílo o hrdinovi své doby

Příbeh Nickyho Nouse
 
Nicky se narodil v rodině dřevorubce v malebném jižním Německu jako nejstarší z pěti dětí. V dětství byl hodně ovlivněn svým otcem, který neměl dostatečné finance na uživení rodiny, a proto se často uchyloval k menším krádežím. Jeho otec byl necitný a to po něm Nicky zdědil. Již v pěti letech začal s krádežemi. Začal okrádat své sourozence. Protože jeho rodina byla velice chudá, mohl je Nicky okrádat pouze o jídlo. Takže třetí dítě v rodině umřelo již ve dvou letech hladem. Nickyho to však vůbec nerozhodilo a dále se vyvíjel ve své zločinecké profesi.
V osmi letech založil s kumpány skupinku Hoši od řeky, která se navenek tvářila jako obecně prospěšný spolek, ale pod touto slupkou se skrývala zlodějská skupina, která dělala organizované kapesní krádeže a okrádala staré lidi. Jeho otec zemřel když bylo Nickymu dvanáct let a on jako nejstarší se měl podle matky stát hlavou a živitelem rodiny. On však nechal svou matku napospas osudu, který jí zavedl až k bohatému kupci, za kterého se provdala. Svému synovi však nikdy neodpustila.
Nicky nemá kde bydlet a tak začne pracovat jako sluha v sídle městského lichváře. Zde tajně okrádá lichváře i jeho nic netušící manželku. Zde pobývá až do svých šestnácti let, kdy má již naspořeno hodně peněz a rozhodne se vydat do světa. Život na volné noze mu nevyhovuje a tak se připojí ke skupině Komunistů v čele s Marxem a Engelsem. Začíná po jejich boku přesvědčovat dělníky na svou stranu. Jeho zájmem však není prospěch Německa a nové komunistické strany, nýbrž pouze prospěch jeho a tak zakládá svou pobočku Komunistů, kde je jeho hlavním cílem přesvědčovat lidi, aby u něj uložili své peníze. To se mu zcela nepodaří a jeho život a zločinecká kariéra je v úpadku. Dlouhých pět let se živí jako žebrák a kapsář. Doba válek v Německu je pro něj utrpení a zde se potkává naplno se smrtí a umíráním. On to však nepovažuje za nic zvláštního a nebožtíky s chladným srdcem okrádá. Přesně v den svých dvacátých třetích narozenin se vydá za rodinou do Berlína. Ovšem jeho návštěva se poněkud nevyvede, jelikož matka mu stále neodpustila, tak ji okrade a znásilní její služebnou. Zde je na něj vydán první zatykač se symbolickou odměnou deseti zlotých. On to nepovažuje za žádnou hrozbu a tak dále cestuje a krade po celé Německé říši. V pětadvaceti letech má svůj první vážný vztah s hospodskou v Mnichově. Nikdy se nezjistilo, zdali s ní žil z čisté lásky nebo kvůli jejím penězům. Tak či tak, Nicky odchází po roku vztahu i s celými úsporami své bývalé přítelkyně. Zde také získal svou první přezdívku, která rozhodně dodává nějaké body jeho reputaci. Je to Nicky „Eber“ Nouse, neboli Nicky kanec. Jedni odborníci tvrdí, že tato přezdívka vznikla díky jeho umění v posteli. Jiní tvrdí, že to bylo kvůli jeho typickému smradu, kterým Nicky z důvodu nepravidelné hygieny často mořil okolí. Ať je to jak chce, Nicky se kolem dvacátého šestého roku svého života připojil ke skupince lesních loupežníků, kde pobyl dva měsíce a odešel kvůli sexuálnímu obtěžování, které pociťoval od svých kumpánů. Usoudil, že se vydá na dráhu seriózního lupiče a tak si pronajal byt v centru Frankfurtu nad Mohanem. Koupil si pěkný oblek, zašel k holiči, koupil si mýdlo a začal se připravovat na velké zločiny, které se později zapíší do historie Německa. Nejprve se svým novým kumpánem Francem Elstrem spáchal svou první velkou loupež.
Brzy na to také spáchal svou první bankovní loupež. Rozhodl se přepadnout malou banku na kraji města. Přijel jako slušný občan, který si chce vložit své úspory. Na pokladníka však vytáhl svou mušketu a chtěl  se dostat do sejfu. Tady nastává osudová chyba, jelikož Franc doma zapomněl pytel na peníze, tak jsou oba dva chyceni při shánění pytle. Franc je postřelen do nohy a od té doby je z něj mrzák. Díky tomu získal svou přezdívku Kulhavý Franc. Oba dostanou deset let vězení. Avšak Nicky se rozhodne utéct. A také se mu to kolem jeho dvacátého osmého roku podaří a společně s Kulhajícím Francem se rozhodnou utéct na sever k moři. Avšak nemají peníze, a tak se musí ve městě ještě zdržet. Zde se v jeho mysli rodí největší loupež v dějinách. Loupež tisíciletí. Ale nepřeskakujme. Nicky se rozhodne vrátit se ke své oblíbené bance na další loupež. Nyní však pytel na lup bere sám a loupež dopadá přesně podle plánu. Po tomto úspěchu konečně narůstá Nickymu sebevědomí a začne nahlas přemýšlet o svém skvělém nápadu na loupež století. Loupež která se zapíše do dějin Německa.
Čas plyne a Nicky slaví třicáté narozeniny v okruhu přátel, kam patří Franc, nový společník Peter a pět najatých kurtizán.
Nicky se pomalu dostává i do podvědomí ostatních lupičů a již ve svých pětatřiceti letech zakládá vlastní gang. On je vlastně vynálezcem mafie. Takže historie se mýlí v tom, že mafie je z Itálie. Do Itálie ji dovedl Nicky v roce 1868. Zde se také poprvé setkává s pizzou. Toto jídlo na něj zanechalo veliký dojem a rozhodl se založit první Německou pizzerii v centru Berlína. Nicky je v té době znám spíše jako velký obchodník než jako skvělý lupič, lupič který má plán na loupež století.
V jeho čtyřiceti letech mu umírá matka. Nicky se staví na pohřeb, ale jen proto, aby mohl vykrást sídlo své zesnulé matky. Při návratu z pohřbu měl Nicky těžkou dopravní nehodu, když spadl s kočárem dolů z útesu. Nicky při této nehodě přišel o nohu. Tento incident však Nickyho zocelil, a ještě více připravil na velkou loupež.
Ze dne 22. června 1874 se dochoval psaný záznam o Nickyho loupeži. Jelikož Nicky nikdy nechodil do školy, byl negramotný a dokument je psán Nickyho vlastním písmem, kterému rozumí jen on, Kulhající Franc a Peter. Rok poté Nicky konečně uskuteční svůj plán. Plán loupeže, která se zapíše do historie Německa. Plán, při kterém chce prezentovat svou nenávist k církvi. Rozhodl se vykrást všechny katolické kostely Německa. Ze začátku jde všechno podle plánu. Nicky začíná menšími farami a kostely. Církev začíná brát tuto hrozbu na vědomí a opatřuje do kostelu samostříly. Právě jeden ze samostřílů zavraždí Petera, jednoho z nejlepších Nickyho přátel. Po tomto incidentu se Nicky vydá do Vatikánu na loupež, která je ještě větší než loupež století. Nickyho nejhrůznější plán. Nicky má v úmyslu okrást samotného papeže při jeho půlnočním odpočinku. Nicky se tedy vydal s Francem do Říma. Zde již dostáva od italských kamarádů přezdívku Kulhající Nicky - jak jistě vidíte, Italové se nezmohli na nic jiného, než okopírovat Francovu přezdívku a dát jí Nickymu. Je to tak, ale to nemění nic na Nickyho plánu. Nicky vykrádá kostel v centru Říma, kde se převléká za kněžího a připravuje se na vloupání do papežova sídla.
Akce probíhala asi takto. Nicky se dostal za bránu sídla a zde brutálně zneškodnil dva strážné svou mušketou ve tvaru kříže, kterou měl nenápadně schovanou pod kabátem. Franc v tu samou chvíli sfouknul hlavní světlo nad papežovým sídlem.To se povedlo díky silnému dešti, který v tu dobu zasáhl Vatikán. Nicky i Franc se sešli před dveřmi do samotné budovy. Dveře nebyly hlídány vůbec a tak se oba dostali přímo do budovy. Zde se setkali s odporem kněžích, kteří je zavalili kletbami a knihami. Nicky a Franc se tak museli vydat na útěk do papežova pokoje. Zde se jim podařilo ukrást všechny obrazy a cennosti a vyhodit je oknem na předem připravený vůz. Oba vyskočili oknem ven a prchli zpět do Německa.
Po tomto hrůzostrašném činu se Nicky usadil v malebném městečku, kde se také setkal se svou budoucí manželkou Petrou. Nicky ji potkal v místním baru, kde hledal útěchu po Francově smrti, která jej postihla dne 6. května 1879. V tu dobu Nicky prochází krizí středního věku a cítí, že chce, aby po něm na světě něco zbylo. Ve spolupráci se svou manželkou začne sepisovat knihu: Jak jsem se mýlil v podsvětí. Hned po vydání kniha sklidila veliký obdiv kritiků i čtenářů a Nicky se dostal na vrchol své kariéry mezi známými osobnostmi. Začíná hrát v divadle. Působí jako režisér v opeře a hraje v kapele, která dala základ americkému punku ve dvacátém století. Nicky také otevírá svou vlastní detektivní kancelář, kde se ovšem více než řešením případů věnuje okrádání klientů. Nickymu se také narodí syn. V jeho 50 letech je to sice trochu pozdě, ale i tak je to silný a zdravý syn. Jmenuje se Franc na památku Nickyho bývalého přítele. S ním také vymýšlí novou hru, která se jmenuje fotbal. S pomocí svých následovníků ji rozváží do celé Evropy a zakládá také svůj první fotbalový tým, Bayern Mnichov. Sám dělá týmu trenéra a tým dobývá svět díky tvrdé hře a brilantním technickým kouskům některých hráčů. Avšak dne 12 října 1884, v jeho dva a padesáti letech beze stopy zmizí. Jedni experti říkají, že se vydal jako hinduistický guru na cestu poznání a učení, jiní že se vydal spáchat sebevraždu, ale já osobně si myslím že se vydal do Ameriky. Vydal se tam pouze z toho důvodu, že Německo mu bylo prostě a jednoduše malé na jeho velké plány. Velké zločinecké plány. Tak či tak, poslední záznam o jeho životě je ze zmiňovaného 12. října osmdesát čtyři a tento den je všemi kriminálníky oslavován jako Den kriminality. Den velkého Nickyho Nouse.

1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru