Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Taj Mahal

02. 05. 2009
24
34
3062
 .
sloupy jejích hal
věčnost obepíná
láska ukrytá  
v ulitách věží
střeží bílo
modro opodál
nebem halí
 
bahnitá hlína
svojí silou
bělost vrací
 
milenci na procházkách
 
vědci na rozpacích
loutky na provázku
měřící lásku vědou
objeví co nečekali
 
nádherné je i modrošedo


34 názorů

Marlav
18. 06. 2009
Dát tip
monumentální, krásné, hlavně první sloupek**TIP

Armand
17. 05. 2009
Dát tip
povedlo se ti to náherně - modrošedě :) *****

rainman
12. 05. 2009
Dát tip
pěkná :-)

děkuju posledním návštěvníkům :o)

guy
05. 05. 2009
Dát tip
jsme ho kdysi skládali jako puzzle .. docela zabíračka až se mi skoro zprotivil .. :-)

Sasak
04. 05. 2009
Dát tip
Přesně tak to bylo...:-)

Muamarek
04. 05. 2009
Dát tip
Myslím, že, cos chtěla říct, řeklas :-)) Marek

jejdavilda
03. 05. 2009
Dát tip
Nikdy nevzpomeneme

no já už se lekla že kromě poezie neumím pořádně napsat ani obyčejně prozaicky co si myslím :oD tak se měj teda :o)

katugiro
03. 05. 2009
Dát tip
aha, tu první část jsem předtím nepochopil. tak uvidíme příště, snad si vzpomenu ;)

ale já netvrdila že nemáš co říct - právě naopak přece! psala sem ti ať mi napíšeš co se ti nelíbí - sou lidi od kerých čekám reakci líbí, případně líbí moc - nebo mlčení - a sou lidi keří píšou aj jiný kritiky - já to rozlišuju a vy v kritický sekci přece taky, proto tam ste... tak proč ti to musím vysvětlovat? jen si myslím - a snažím se toho držet - že pokud mám něco k věci, řeknu to a dyž nemám co říct, neoznamuju to (upsala bych se a plýtvala nejen svým časem)- vím že zařazením do kategorie vlastně kritiku hlubší odmítám ale já se neberu zas tak vážně abych si sem tu vážnou kritiku přivolávala, zní to asi blbě a alibisticky, ale fakt si píšu pro radost a líp nebo jinak než jak píšu prostě psát neumím nechcu se s tebou hádat ani tě zdržovat, jen bych ráda abys mě pochopil - piš mi - a nejen tady - nelíbí + důvody (pokud teda budeš někdy chtít) ale nepiš mi že nemáš co říct, prosím :o)

katugiro
03. 05. 2009
Dát tip
mně je jedno, kde jsi komu objasňovala, co je Taj Mahal, jde o to, že někdo chválí báseň, u které ani netuší, čeho by se mohla týkat. a jestli ti přijde, že nemám co říct, můžeme tuhle debatu klidně opustit.

katu, za prvý - Taj Mahal sem objasnila ve zprávě, nemám potřebu veřejně exhibovat za každých okolností... a za druhý, hana kupčíková vs. katugiro, kritik - cink... myslím že nejen já čekám různý reakce od různých lidí - ty ne? a pustila sem se do debaty s tebou páč mi přijde divný že člověk kerej nemá co říct něco říká, tož sem myslela že nějakou reakci vyvolat chceš - a já ráda dělám lidem radost :o) nechcu nic dokazovat sobě, nejspíš ani tobě nebo nikomu - jen sem dlouho nikomu nenapsala tak dlouhou reakci - asi absťák :o)

katugiro
03. 05. 2009
Dát tip
nechápu, proč znovu vysvětluješ že má každý jiný vkus a že chceš psát podle svého. je to obhajoba přede mnou, před dalšími čtenáři, nebo pro sebe samu? mně jde o to, že nemá cenu snažit se autorovi o jeho básni něco říct, když ji sám od začátku nebere vážně a kdykoliv pak může říct: "ale mně přece nejde vo žádný to umění, to je enem pro radost". tyvole, s prominutím, tobě vadí, když místo nicneříkajícího "líbí/nelíbí" napíšu, že se v téhle kategorii můžu těžko vyjadřovat, ale nevadí ti, když se to nějaké haně kupčíkové sice strašně líbí (jako asi všechno), ale neví, co je to Taj Mahal... tak k čemu tu pak jsme? ále, já vim, je to marný. jen jsem si chtěl přečíst, co se 2. května urodilo.

katugiro, je přece jasný že co se líbí jedněm, nelíbí se druhým - je to tak se vším, nejen na písmáku - já taky u spousty věcí nevím co napsat - tož prostě mlčím, úplně - nemožu chtět po všech aby psaly podle mýho vkusu, stejně jako nemožu po všech chtít aby se jim líbilo to co mně... a nehodlám se snažit psát tak abych se někomu trefovala do vkusu nebo nálady a cpala se do zlatýho či jakýhokoli výběru... a myslím že by bylo pro nás oba lepší dyž bys napsal že se ti to nelíbí a čím než tu pohodit tuhle větu - leckerá naivnější osoba by mohla najít dojmu že se ti to tak líbí že nemáš co dodat :oD a nebudu tě ani přemlouvat ani podporovat v tvým odhodlání ne/číst určitý autory nebo katugorie - je to si myslím tvoje věc - ale zas su ráda že to vím :o) a všem děkuju za nákuk a přeju hezký zbytek neděle :o)

Desirée
03. 05. 2009
Dát tip
Láska je neměřitelná, a někdy je jí i Taj Mahal malý! Díky za další krásnou báseň, pro naši i Tvou radost a obrázky také potěšily! *D.

katugiro
03. 05. 2009
Dát tip
díky za avízo, vildo, to jsem potřeboval vědět. ne, vážně, jsem rád, že máš tu slušnost posílat avíza. i když je to třeba při dovolávání se zastání u jiných.

jejdavilda
03. 05. 2009
Dát tip
chudák kreatura, u mě už soptí hodinu. Já mu furt říkám ať se nečílí bo mu praskne cévka. Nechce mi poslat žádné své dílko, asi se bojí, že bych se pak dal na dráhu kritika a byl lepší než on.

katugiro
03. 05. 2009
Dát tip
nojo, pro radost... já tuhle kategorii snad přestanu číst, k tomu se přece nedá nic napsat.

Netaje a netaje! Mahal jeden!

Toscana
02. 05. 2009
Dát tip
Hana Kupčíková - Taj Mahal je hrobka, kterou dal postavit pro svou předčasně zesnulou a velmi milovanou manželku Mumtáz Mahal její žalem ztrápený manžel Šádžáhán. tady se dočteš víc: http://cs.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1d%C5%BE_Mahal

poděkování návštěvníkům a obrázky :o)

Ferry
02. 05. 2009
Dát tip
Jestli je tam fakt modrošedo, tak jo. Já pořád vidím Dianu Windsorovou, jak na fotce v popředí sedí schlíplá sama na lavičce a vzadu Taj Mahal v celé své kráse. To měla před rozvodem... t*

Líbí se mi to, bohužel nevím, co je to Taj Mahal,TIP

dadik
02. 05. 2009
Dát tip
*


Toscana
02. 05. 2009
Dát tip
Krásné a křehké - jako láska Mumtáz a Šáhdžahána *t

jj, esi na ňu narazím někde, přečetla bych si - já ten příběh v kostce znám ale mám takový knížky ráda - díky :o)

řádek
02. 05. 2009
Dát tip
Příběh o Tádžmahalu, o Šáhdžahánově vládě a o jeho vztahu s Mumtáz Mahal. Odpočinková věc.

ne e, knihu neznám

řádek
02. 05. 2009
Dát tip
Ardžumant :) Znáš knihu Tádžmahal od Timeri N. Murariho?

ona taky asi byla dobrá baba... :o) díky a oběma tu hezkou sobotu

řádek
02. 05. 2009
Dát tip
Šádžahán byl dobrej chlap :)

Pekná stavba...a pekná báseň

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru