Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sněhuláci

31. 08. 2001
8
0
1366
Autor
Queenly

je to zimni pribeh napsany v srpnu.

 

Šel jsem tichou zadumanou ulicí. Takovou, jakých je mnoho. Nespěchal jsem, jen co noha nohu mine. Lampy se rozsvěcely a osvětlovaly jemné vločky sněhu, které padaly na ulici. Šel jsem sám. Bez cíle, jen tak z radosti, nebo smutku? Kdo ví. Nevěděl jsem. Zahnul jsem za roh. A pak ještě jednou. Obešel jsem pána v černé bundě a pokračoval. A zase jsem zahnul a znovu. Čerstvý sníh mi vrzal pod botou a měl jsem důvod k radosti, nebo ke smutku. Lampa přede mnou cvakla a zhasla, tak jak to pouliční lampy dělají. Šlapal jsem dál tenký poprašek a vrzání se rozléhalo mezi domy.

„Ehm,“ ozvalo se ze tmy přede mnou: „Co tu děláte takhle v noci a sám?“

Pod lampou stál pán v černé bundě. „Hledáte něco.“

„Hledám smysl života.“

Pán v černé bundě se zamračil, zavrtěl hlavou a obrátil se. Zmizel za rohem.

Začal jsem hledat smysl života. Sněžení zhoustlo. Začalo chumelit a na chodníky dopadala veliká semínka pampelišek. Vyhrnul jsem si límec od kabátu. Pak jsem se sklonil k zemi a na rohu udělal malého sněhuláka. Na dalším rohu jsem splácal další postavičku. A další a další a další. Pak bylo ráno.

 

Chlapeček se natáhl pro kliku. Povyskočil si, otevřel a dupnul botičkou do hlubokého sněhu.

„Jé, mamí, někdo tu postavil sněhuláka.“


Civilis
06. 12. 2001
Dát tip
Závidim ti tvůj talent

Bříza
11. 09. 2001
Dát tip
:c)oO

Šílená
10. 09. 2001
Dát tip
Myslím....že jsme stavěli s tebou.... a víc nic.... nebudu se víc dotýkat... aby to neroztálo... jen snad... dokud není sníh... na kliky věšet peříčka ... sestřičko... bráško.... ráda s vámi:o)!

Jola
05. 09. 2001
Dát tip
Zimní osvěžení v létě - tip

Falka
04. 09. 2001
Dát tip
...a měl jsem důvod k radosti, nebo ke smutku... To je přesně ono, vždycky máme důvod k radosti nebo ke smutku... vždyť je to tak snadné... :o))) až do rána... Smysl života... sněhulácííí... *ANO* :o))))))) :o)

Deltex
01. 09. 2001
Dát tip
Hezké... *!

StvN
01. 09. 2001
Dát tip
je to takový . . .dobrý moc dobrý

Mahoney
01. 09. 2001
Dát tip
nádherný **** :-))

Danny
31. 08. 2001
Dát tip
:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru