Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Pseudo_pes

05. 05. 2009
0
1
746
Autor
slovoma

Soutěžní dílo, které se neumístilo na prvních čtyřech místech.

Prezidenti tu i tam!

Po přicestování z dalekých krajin zjišťuji zajímavé věci. Na slovensku proběhly volby prezidenta, na hradě je prozměnu zase prezident americký. Člověk by se z toho mohl zbláznit - tyto "přelety" prezidentů si můžeme vysvětlovat různýmy zpýsoby. Buď si prezidenti chcťejí pokecat s prezidenty dalších zemí, nebo se prostě snaží prosadit i v ostatních zemích a nadělat trapasy kde jen to jde. Nebudu lhát když řeknu, že postoje prezidentů při cestování se často liší od postojů politických - Obama si zvolává: "Praho a pražané, mám vás rád!", a zatím v politice si plánuje využití České Republiky pro SVŮJ radar. A odzbrojení planety - naprosto nemožné. Podívejte se, každý, kdo není úplně blbý, si alespoň malé množství zbraní ponechá - a čím menší bude toto množství, tím silnější ty zbraně budou. A navíc kdyby se tak doopravdy stalo, musela by se v podstatě zrušit armáda. Co by černoch dělal s tolika nezaměstnanými? Mohl by je zaměstnat třeba v Bílém domě, aby ho přemalovali na černo. Mimochodem, z Washingtonu by ho také mohli přestěhovat na Jamajku. Ano, mít prezidenta jiné rasy je sice pěkné, ale přiznejme si, že Barack Obama má ideály, které jsou občas nesplnitelné, jelikož by vedly k ještě horší situaci. Nechme si Klause a můžeme se chlubit už jen Ůřednickou vládou a naším vyvedeným premiérem, který soupeřil s bradavicí o předsedání EU, až to dovedli sem - jestli on ten Sakrozi neměl přece jen pravdu, když říkal, že česká republika je moc malá a bezvýznamná, aby předsedala. Chci vidět další vývoj této země.


1 názor

Oldjerry
06. 05. 2009
Dát tip
Subjektivní a ne moc dobrý úvodník o něčem, co se bezprostředně netýká Písmáka. Na tato témata máme Právo, MF dnes a podobný odpadový papír. Tady bychom měli šetřit místem a řešit své problémy a i těch je dost. Vedle scestných názorů je to pozoruhodná přehlídka hrubých pravopisných chyb. Bradavice není největším nedostatkem pana Paroubka, kdežto premiér, co už není premiérem, doplatil na to, že Češi mají špatnou paměť a vidí si nejdál na špičku nosu. Shrnu : neřeš Obamu na Písmáku !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru