Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Duben 09 - Hlasování

10. 05. 2009
1
10
3072
Autor
StvN
Rád bych na tomto místě vyjádřil politování nad neblahou skutečností, při níž jsem ve svém posledním bububu jmenoval VT Marvina v kontextu, který mohl poškodit jeho dobrou pověst.

Nominovaná díla do dubnového kola Povídky měsíce najdete v klubu Povídka měsíce v kategorii Nominace - Duben 09.

Hlasovat může každý.


Hlasování končí 15.5.2009 o půlnoci.

Zároveň doplňuji text pravidel Povídky měsíce:

- K Povídce měsíce budou pravidelně vycházet tři upoutávky a to:

Nominace jako Literární diskuse, která vyjde hned na začátku měsíce a v níž budeme moci diskutovat nad povídkami uplynulého měsíce. Zároveň bude sloužit jako připomenutí, že se blíží ukončení přijímání nominací.

Hlasování jako událost, kde nebude žádná diskuse dovolena proto, aby se hlasy lépe sčítaly.

Vyhlášení jako Literární diskuse, kde opět bude možné diskutovat nad výsledky atd.

- Smysl PM:

1. Hledat a podporovat nové, schopné, aktivní, komunikativní autory, kteří mají zájem se rozvíjet a působit na Písmáku
2. Vytvořit jakýsi seznam toho lepšího z uplynulého měsíce, který má sloužit především čtenářům, kteří se nechtějí prodírat těmi horšími povídkami, ale také autorům, kteří tímto dostanou šanci, že si jejich povídku přečte více čtenářů.

Jestli jsem na něco zase zapomněl, tak mě doplňte.

Jelikož se mi čas od času přihlásí nový člen do klubu a protože jsem dlouho hledal důvod, proč nějaké členy vůbec sdružovat, vymyslel jsem tedy marginální zlepšení, které bude spočívat v tom, že se členové budou střídat v organizaci, čili vyhlašování těch tří upoutávek. Kdo je ochoten mi s tím pomoci, je vítán, kdo bude v klubu setrvávat mlčky, bude deportován.

Tímto děkuji Tragikovi, že mi pomáhá se sčítáním hlasů a vyhlašováním.

10 názorů

katugiro
15. 05. 2009
Dát tip
3 body - Wiski: Ještěrka (netradiční a fasinující) 2 body - Charlie Colonial: Plán (stručná a sugestivní) 1 bod - Darksky: Bez srdce (přístupná a oslovující) jinak viz kritiky u jednotlivých děl

Tragicus
15. 05. 2009
Dát tip
1. Charlie Colonial, dobre napsane, zajimavy namet, veril jsem autorovi, neprislo mi to jen jako stylizace. 2. Bohous Krejza, snad jeste lepe napsane, nez u povidky Plan, ale spise zabavne forma mne nuti ji zaradit "az" na druhe misto. 3. Anthemis, sice horsi, nez jeho predchozi povidka, nicmene je tentokrat slabsi konkurence a jelikoz minule jsem mu trochu ubral. pridavam mu tentokrat. Docela dobre napsane. ___ Nechces tohle, StnNe, take zaradit do klubu, at je tam tedy vsechno a neni v tom neporadek?

LaMouette
13. 05. 2009
Dát tip
1. místo - Charlie Colonial - Plan.. libi se mi, jak docela jen par radky je verohodne popsanej zivot lidi.. kerej je mi ouplne cizi. Mrazi me z teho.. cili to ve me netso vyvolava.. a to je pak jisty.. ze ta povidka je o necem..:-) 2. misto - Bohous Krejza - Strach a broky - mam slabost pro prihody z detstvi.. pac to popisovany detstvi je casovje wobdobny jako to moje.. a i ja rada vzpominam.. pac moje detstvi bylo uzasny.. a je mi dycky mily.. dyz mi to negdo necim pripomene. 3. misto - Pohadkarka - Kukuricne deti - tendle zenskej styl psani mi wopcas pride k chuti.. a i tentokrat. Je to dostatecne sugestivni na to, aby sem si ji precetla s chuti az do konce. A ma to pribeh.. a to ja rada.

evalota47
12. 05. 2009
Dát tip
Všechny tímto zdravím a pokud můj hlas bude mít ještě váhu tak se dnes do půlnoci vyslovím...hezký podvečer

StvN
11. 05. 2009
Dát tip
3 body - Darksky: Bez srdce 2 body - Charlie Colonial: Plán 1 bod - Pohádkářka z pomerančových květů: Kukuřičné děti Na těchto povídkách je přinejmenším příjemné, že se neodehrávají v hospodě nebo ve škole nebo ve vlaku, že se zabývají nějakým skutečným příběhem, jdou do hloubky, jsou sdělné, jsou napsané z nutnosti a ne z nudy, a to je mi na nich sympatické. Výsledné pořadí jsem takto zvolil s ohledem na styl. Všechny jsou napsány zručně a styl odpovídá tématu. U všech vnímám něco navíc, něco osobitého.

Janina6
10. 05. 2009
Dát tip
Tak já hlasuju jako první "hujerka", protože tu pár následujících dnů nebudu (živelná pohroma, maskující se jako "rekonstrukce domu" :-) 3 body - Pohádkářka z pomerančových květů: Kukuřičné děti Zaujalo mě jak téma, tak způsob psaní. To smutné a drsné z příběhu je šikovně "odsunuto" za poetické vyjádření kouzla dětství a přátelství. Hodně citu, který mi v současné próze občas chybí. 2 body - Darksky: Bez srdce 1 bod - Wiski: Ještěrka Obě povídky mají pro mě hodně společného - zaujala mě hlubší sonda do psychologie postavy. Nutí k zamyšlení a ukazuje skutečnost z méně obvyklých úhlů pohledu. Darkskyho způsob psaní se mi zdál o bod plynulejší a čtivější.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru