Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O existenci

12. 05. 2009
1
2
313
Autor
Dradim
Už mockrát sem přemýšlel o tom z jakého důvodu vznikly planety a vůbec celý vesmír...Jak mohl vzniknout když nic nebylo...když někdo řekne že byl prach, mlhovina, gravitace, vysoká teplota, velký třesk tak se musím smát...kde se to tam vzalo :) ...prý nemůže vzniknout z ničeho něco...bylo by to perpetum mobile ale když tak přemýšlím tak všechno co je tady je perpetum mobile....je to sice hezké ale pořád to nevysvětluje význam toho proč tu jsme...napadlo mě že všechno kolem nás i my samotní neexistujem...někdo řekne...to je blbost, ale když se na to podívám tak že sme vznikli z ničeho je taky blbost tak co z toho je větší pravda...že neexistujem fyzicky, jenom duševně a nebo že vše fyzické je realita, ale založená na ničem ? Nedokážu to posoudit...většina lidí mi řeklo...když si na tebe můžu šáhnout tak existuješ...ale kdo řekl že pocit hmatu znamená že ta věc existuje....pocit hmatu vzniká v hlavě...je to duševní věc....to že nám přijde že to existuje je až po tom. ale nebudu poukazovat jen na hmat...i zrak je vlastně zprostředkovatel něčeho co všichni považují za fyzické ale jak by si poradili bez zraku ? jedině hmatem..ale jak by si poradili bez hmatu a bez všech ostatních smyslů ? Už by jim to moc fyzické nepřipadalo to co je kolem nich...zamyslete se nad tím co berete jako samozřejmost.

2 názory

neroušek
12. 05. 2009
Dát tip
Možnosti: 1)svět je věčný 2)svět vznikl jiné: svět má vyšší smysl nebo nemá. jiné: existuje svět či jen pouhý přelud,sen?....minimálně pocit bolesti je skutečný a dalšé rozdíl je mezi životem před smrtí a po smrti...život před stavem ve smrti poukazuje k existenci...... Jinak fajn úvaha,v podstatě správné otázky nastolila.*****

Bluedragon
12. 05. 2009
Dát tip
Téma pěkné, zpracování bohužel pokulhává :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru