Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

4 písmena

02. 09. 2001
3
1
465

Po jednom velmi nepříjemném rozhovoru, který bohužel zřejmě změní můj život......

Změna je život - jak s oblibou říkává mnohý z nás, ale je nutno podotknout, že ne každá změna je změnou příjemnou.......
Čím tedy začít.........jsem osobnost, jistěže - každý z nás je - někdo více zajímavá, někdo méně, o někom se ví, o někom ne.........o mně se vědělo! Byla sem přesvědčena, že já sem královna světa, já sem ta ozdobná třešinka na dortu, že já sem TA, kvůli který musí každej padnout na zadek! Já měla vždycky pravdu, já měla navrch........já MĚLA!
Jak rychle se může všechno změnit........stačí jeden rozhovor, stačí pár vteřin na to, aby se z vás stala dočista jiná osobnost!
Já, která byla přesvědčena o své skoro dokonalosti, já - ta sebevědomá, mnohdy snad až nadmíru sebou posedlá pubertální, trhlá, avšak snad milá a zajímavá holka, která má co nabídnout a ví o tom, já.........kdo jsem vlastně já! Vždyť o mně skoro nikdo neví, pár lidí mě má rádo - snad, pár lidí taky asi ne. Bude někomu vadit, když já už nebudu já, bude někoho vůbec zajímat, že se kvůli těm pár vteřinám změním na celej život, bude někdo v tu chvíli, když budu totálně na dně se mnou? Co se vlastně stane?
Vždycky když se mi začínalo všechno dařit se to po dost krátký době obrátilo v pravej opak a já byla zase ten smolař, kterej pro slzu nejde daleko!
Pomáhá vůbec pláč? Měl by? A proč?
Stav, kdy sotva dejchám, nic nevidim a cejtim, že za chvíli mi nebude líp, ale hůř.....čím dál tím hůř!
Zrovna tak je to tentokrát, jenže je tu velká pravděpodobnost, že v nejbližších dnech, měsících, doufejme letech mi bude pořád hůř............a nezlepší se to! Možná na chvíli, ale pak to zase příde, potáhne se to se mnou a nebudu na to prostě a jednouduše jenom moct zapomenout, jak bych taky mohla!
Na smrt se nezapomíná!
Stejně tak, jako s váma ty úžasný 2 slova dokážou zamávat, dostat vás do euforie, blaženosti do pomyslnýho světa dokonalosti, dokáže vás tohle jedno slovo doslova přikovat k zemi a nepustí!
Jak jsem jenom kdy mohla pohrdat tím, když mi někdo sdělil, že mě miluje, jak jsem vůbec dokázala se mu vysmát do očí! Měla bych mu za to líbat nohy, bejt mu vděčná a milovat ho za to taky......za to, že to dokáže! Miloval mě přece takovou jaká sem, s mejma chybama, bez přetvářky, aniž by věděl, že se to třeba jednou změní, že jednou by pozvolna začal milovat někoho docela jinýho......a to jenom kvůli tomu jednomu rozhovoru! Kvůli tomu mizernýmu rozhovoru!
Nechápu, jak se to mohlo stát, pokládám si obligátní otázku "proč zrovna já", ale co to pomůže.........smrt si nevybírá!
Nejodpornější 4 písmena seřazený za sebou v týhle podobě, který znám!
Nikdo se jim neubrání - a to je na tom to nejhorší!
Opět začínalo bejt všechno super.........začla sem v sobě objevovat novýho, snad i lepšího člověka, někoho, kdo má plány, možná i budoucnost, někoho, kdo se těší z toho, že je tady, kdo má - aniž by to snad věděl - vlastně všechno, co k životu potřebuje, pravděpodobně i něco navíc.........!
Ten rozhovor.........proč musel proběhnout zrovna dneska?
Před pár hodinama sem se válela na pláži, bezstarostná, s jedinou černou myšlenkou, že mi zítra začíná škola - jak směšný se mi to zdá teď......!
Ode dneška nesnášim povrchnost.........je tak stupidní! Už vim, že člověk by si měl vážit všeho, co má, aniž by musel čekat na okamžik, kdy to ztratí, aby si uvědomil, co vlastně měl!
Proč zbytečně riskovat, pro trochu adrenalinu, trochu chvilkovýho vzrušení? Proč?
Život je krásnej, někdy těžkej, někdy zlej, ale to snad ani jinak nejde!
Otázka je, proč tady teda sme, ale pokládat si jí nehodlám, je mi jedno proč tady sem - důležitý je totiž to, že tady vůbec sem a že hodlám eště něco stihnout, něco dokázat!
Chci taky někomu říct, že ho miluju, aniž bych musela myslet na to, co mě potká - ne, nepotká to mně, ale bude to skoro stejný!
Jakto, že přídu o člověka, kterýho znam od prvního dne svýho života? Jakto, že tak brzy? A kdy vlastně? Příští tejden, nebo budu mít to štěstí a budu s ním ještě o příštích prázdninách! Nebo je to jenom zlej sen?
V tom případě se chci okamžitě probudit.........nastavíte mi někdo budíka? PROSÍM!
Jak sladká je nevědomost.........žádnej problém! Dalších 7 písmen, který nesnášim! Jestliže totiž ňákej vznikne, začíná většinou období řešení, což je dalších 6 písmen, který můžu přidat do pytlíku s názvem "nesnášim"!
Ten můj se začíná plnit.........už 17 písmen! Vlastně nemám v určitých chvílích ráda celou abecedu, říká-li ti s ní někdo něco, co slyšet rozhodně nechceš! A já tohle slyšet nechtěla! Možná si za to můžu sama! Sama sem se na to zeptala, jenže to sem nečekala takovouhle odpověď.
Díky tomu rozhovoru přicházim i o svojí schopnost napsat něco skvělýho.......jak ale může vůbec někdo říct, že nějaká kniha o smrti je skvělá........co je na ní tak skvělýho?
Je černá, smutná, zlá a není z ní návratu...........nechci aby jí poznal.........ale on jí pozná!
Bojí se?
Já jo!
Nechci bejt bez něj, i když někdy je to s nim k nevydržení! Ani ona už nebude stejná, i přes to, že ho teď možná už nenávidí!
Ona je mu lhostejná, ale já chci aby jí miloval, aby ona milovala jeho! Nikdy sem si nepřála nic tolik jako tohle!
Chci bejt zase sama sebou.........ksakru.........tak strašně moc!
Ale nezvládnu to, vim to!
Nejsem na to připravená a nemám v sobě dostatek síly! Jo, sem osobnost, ale mám nakřáplou skořápku a uvnitř je něco maličkýho, co se klepe, co se bojí neznáma, který příde co nevidět.
Třeba bude chtít bejt s někým jiným, chci se vlastně loučit? Bude to lepší, nebo ne?
Nejistota......! Pytlík už obsahuje 26 písmen........jak sem říkala.....je to skoro celá abeceda!
Asi přestanu mluvit........dokážu to? Dřív bych to nedokázala!
Potřebuje člověk k životu mluvit? A co potřebuju já?
Já potřebuju spát, nejspíš!
Potřebuju někoho, kdo bude se mnou! Hlavně nechci bejt sama! Bojim se samoty................!
SAMOTY a SMRTI............!


1 názor

...nesnáším povrchnost...k tomu se neprokouše skoro nikdo ani za všechna pismena všech slov celého života

 


LOBO90
24. 11. 2003
Dát tip
Na mě je to moc dlouhý

Sala
14. 09. 2001
Dát tip
FLO je přezdívka jedné zdejší Písmačky :).. píše kratší povídky živelným způsobem výraziva.. snad proto mě padlo do oka si na ni vzpomenout.. Mahy :) tohle úsloví je moje oblíbené :) jenom jsem si vždycky myslela, že tam na konci je: .."ještě dnes bych zasadil svou jablůňku" člověk se tu diví od ucha k uchu, a to je nejmíň fajn! :-) jsi-li naživu!!!***

CO, či KDO je FLO??? ......sorry, nejsem moc znalá místních.......nejsem tu moc dlouho/často!

Albireo
03. 09. 2001
Dát tip
Upřímná a přímo křičící výpověď. Tohle není literatura, to je zoufalství citlivé duše, proto nedávám tip. Mám jaksi vlhké oči.

Albireo
03. 09. 2001
Dát tip
Salo: To není FLO. I kdybych připustil, že osobní údaje (křestní jméno, bydliště) mohou být záměrně změněné, přesvědčilo mě, že FLO by místo "jsem" určitě napsala "sem".

Mahoney
03. 09. 2001
Dát tip
sala ***! ~ * ~ posílám pohlazení a pár slůvek... co je řekli moudří dávno před náma... třeba to pomůže a třeba ne... za zkoušku to stojí... ~ * ~ "Kdyby zítra měl být konec světa, dnes zasadím svůj strom."
Tomáš Akvinský
~ * ~ Toto je test na zjištětí zda je tvé poslání na zemi u konce:
jsi-li naživu, není.
Richard Bach, Iluze ~ * ~ asasek@seznam.cz
já :-)

Danny
03. 09. 2001
Dát tip
skvělý pohled do ženské duše, Brutální Bruneto. probuď se : CRRRR there's nothing to fear except fear itself típek

Sala
02. 09. 2001
Dát tip
tohle je upřímné, osobní a pocitově velice silné.. bojím se že nestačí vzít obyčejně za ruku, tady je potřeba obejmout a pevně.. ale co já o tom..*** vzpomněla jsem si na úryvek, který napsal jeden 80-letý pán.. miluješ-li koho jdi a řekni mu to čas je vzácný, neptej se už na nic slova nás nemohou utěšit, ale říkají, že jsme nezůstali sami p.s.: podobnost stylem s FLO je čistě náhodná?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru