Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naděje

14. 05. 2009
0
7
430
Autor
chobotniczka
Navzdory temnotě
vyprahlého srdce,
jdeme vstříc osudu
spolu ruku v ruce.
Navzdory propasti
co nás dva dělí,
hledíme si do očí
upřímní a smělí.
Až ti vyhasne naděje
na lepší čas,
zabouchej na bránu
a já otevřu zas.
Vpustím Tě do tepla,
zapálím svíce,
už neucítíš strach
ani bolesti více.

7 názorů

Miroslawek
14. 05. 2009
Dát tip
Jenže ty nepíšeš podle sebe, ani trošku, to je pouze a jen tvá iluze, v těch textech není nic tvého, co by sis mohla nárokovat... To je obvyklý schematický omyl. Nepíše se podle nějakých pravidel, ale s vědomím a respektem k jevům a zákonitostem v jazyce, které v něm objektivně existují. Naopak každý pořádný autor si stanovuje pravidla vlastní, vlastní svébytnou tvůrčí metodu. Ovšem proto, aby tak mohl činit, musí ty věci znát.

Pavel40x
14. 05. 2009
Dát tip
já cítím trochu víc pompéznosti v posledních větách. Pravdou ale je že i já se k tomu v básničkách často uchyluji ve snaze ji silně uzavřít. každopáídně na mě dýchla atmosféra té básničky a já ji věřím. Miroslawka si ale cení zná teorii o které třeba já nemám páru a tak budu rád když mi trochu taky osolí moji tvorbu z pohledu xxX:-)

no,taky jsem byl zpočátku nadšen už z pouhého faktu, že si někdo cizí přečte mé šuplíkové říkanky. Až časem jsem pochopil, že takových, co umí napsat svíce/více jsou tu spousty. Zkus se nějak odlišit...

o tom co by mě ukojilo ty jistě nemáš ani představu, ale dost handrkování, já nepíšu podle schématu, ale podle sebe a vím co za tím stojí a kdyby se všichni řídili jen podle pravidel, ještě bychom tady lezli po stromech, takže prosím svou hlubší kritikou uctívej někoho, kdo o to opravdu stojí

Miroslawek
14. 05. 2009
Dát tip
jestli ti opravdu chybí, doporučuji třeba Hrabákův Úvod do teorie verše, ten tě jistě ukojí...

je vázán touhou pisatele po tvé kritice, chybí mi ale to tvé Xx tak snad příště, díky

Miroslawek
14. 05. 2009
Dát tip
Tak se zase jednou zeptám: čím je tenhle verš vlastně vázán?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru