Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deformace z povolání

14. 05. 2009
0
6
819
Autor
uklízečka
 

Deformace z povolání.

Každé povolání zanechá na člověku své stopy. Většinou i v civilu poznáte,že někdo je učitelem, lékařem, nebo horníkem. Jak poznáte uklízečku?

Někdy podle vysušených rukou s polámanými nehty. Ale zjišťuji, že tahle jednotvárná a pomíjivá práce ovlivňuje i povahu. Uklízečky bývají buď zasmušilé a jako by nepřítomné, nebo naopak vstřícné až ochotné. Kdysi jsem takovou potkala, když jsem hledala ordinaci v nemocničním labyrintu. Dvouletý Míša si tenkrát rozrazil ret a já hledala zubní ordinaci, kam nás poslali z pohotovosti, protože zubaři dělají drobné stehy. Vůbec si nepamatuji jestli tam byl doktor, nebo doktorka, ale přesně si pamatuji uklízečku,která mi ukázala cestu a ochotně nás doprovodila až k ordinaci.

Už pátý měsíc pracuji jako uklízečka na místní ZŠ. Sice mám maturitu, ale taky dvě malé děti a rok na pracáku mi fakt stačil.

Začátky byly docela krušný, ale není to lepší, jen asi jiný, protože si zvykám. Možná se i měním, hlavně mé sebevědomí, které se brání úplnému úpadku tím, že chce o všem vědět a má potřebu být každému užitečné. Škoda, že tím můžu i někomu lézt na nervy. Tak sorry!!!


6 názorů

Velice dobře Ti rozumím :) Snad se máš lépe, teď, o roky později, a díky za text


uklízečka
30. 05. 2009
Dát tip
Já takové ambice nemám, tady na vsi to ani nejde. Ale děkuji za povzbuzení. Jo a nosit zvednutou hlavu je dobrý i proti bolestem krční páteře.

Kiloboss
14. 05. 2009
Dát tip
Ano, přesně tak a navíc jsem zjistil, že takovéto povolání dělá hodně na první pohled inteligentních lidí, kteří se nebojí říci svůj názor a s chutí se pouštějí do debaty...Každopádně je někdy uklízečka lepší než třeba pedagog...

Nami 99
14. 05. 2009
Dát tip
Naprosto souhlasím s názorem B 612.

B 612
14. 05. 2009
Dát tip
uklizecka je prace jako kazda jina,clovek nema na cele napsano co ma za skolu,i ing. muze byt blbec kterej ti zkazi celej den...pak se das radci do reci s fain pani se smetakem na chodbe co te potesi. u nas v nemocnici si vsech uklizecek vazime a doktori je slusne zdravi,snad proto ze se za svoji paci nestydi a chodi se zvednutou hlavou....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru