Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdyby se něco dělo...

14. 05. 2009
0
3
452
Autor
czokies
Považovala jsem lásku a ty kecy kolem za úplně navedený. Citáty, jak je láska něco jak kyslík a tadyty bláboly, však to znáte, my lezly jedním uchem tam a druhým ven. Přece nejcennější je zdraví, ne láska!

Jo, povídali. Osm měsíců jsem šťastně zamilovaná. Každá hádka s Adamem mě zasáhne hluboce v srdci jako by to byl rozchod! Proč? Protože se tady objevila ta láska! Ten kyslík, řečeno podle filozofů. Ale tak joo, ať nežeru. Je to hezký. Moc hezký. Jsem s ním ráda. Mám ho moc ráda. Dřív, když se mi stalo něco špatnýho a trápilo mě to, říkala jsem si, proč žiju, když mi život (nebo Bůh? Existuje?) nenadělil nic moc dobrýho. Jenže dočkala jsem se :) Jsem šťastná a až na hádky v rodině (který nikdy nezmizej) je to pěkný...ten život.

Jo, jo. Je mi jasný, že happyend v podobě svatby s Adamem a porodem tří dětí nebude, ale to ani nečekám. Bojím se toho rozchodu. Může přijít kdykoliv. Proto ho asi nemiluju úplně naplno. Mám ho ráda hodně, ale né nejvíc, co to jde. Taková berlička to je, o kterou se můžu opřít, kdyby se něco dělo...

3 názory

Saetri-Ihn
14. 05. 2009
Dát tip
Gramatické chyby ruší, myslím, že v 17ti letech se s nimi dá ledasco udělat. Zařadila jsi do kategorie úvah, proto mi tam vadí určité pro mě nesrovnatelnosti... "my lezly jedním uchem tam a druhým ven" toto rčení vnímám spíš jako úplnou ignoraci, než nějaké zamýšlení se a následné odmítnutí. "Ten kyslík, řečeno podle filozofů." leckterý filozof, ne-li většina by nesouhlasila jako ty na zzačátku... ((To jen víceméně subjektivní vnímání)) Máš tam stylistické chyby, občas prohozená slova - Asi proto ho nemiluji naplno atd... Prosím, nepoužívej "smajlíků" v próze ((tedy pokud se tím nevysmíváš próze a chatu zaráz jako například Albýn)). Piš, ale dávej si víc načase, čti druhé tady i velikány prózy v knihách, dělej stylistická cvičení... Ohledně žánru, nevím jestli toto řadit do úvah, přecijenom je tam více toho "děje". Ne, že by v úvaze nemohl být děj, minulost autora, jeho současný stav a stav okolí, na který reaguje a ze kterého vychází, ale měly by vždy převažovat, nebo by úvaha měla být alespoň vystavěna na postupech pro "myšlenky" nikoliv děj. Měla by jsi více usilovat o to, aby si čtenář odnesl to, že milovat naplno je těžké a ne snůšku ostatních věcí - navíc polemizovat o Bohu/bohu, tom proč nám dal to, co dal (nebo nedal) a mísit to ještě s narákami na těžkost života není, alespoň pro mne příliš stravitelné. A poslední věc - zkus polevit v přidávání děl, piš i komentáře druhým... člověka co jen píše a přidává desítky děl za den, nejenže lidé příliš nečtou, ale když už, tak je stroze odepíšou... Doufám, že jsem trošku pomohl, bylo to vše myšleno v dobrém, aby jsi si něco odnesla, tedy jestli na to stačí moje síla, která není dokonalá. Měj se pěkně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru