Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Posel či sedlák?

18. 05. 2009
2
14
929
Autor
Malwel

Hlavou mi projíždí pochybnosti, zda jsem se měl naverbovat. Snad jsem udělal dobře. Nebo jsem měl zůstat na statku a založit si rodinu?

Ujíždím na svém hnědákovi na západ a vychutnávám si přírody. V tom mi cestu zastoupí dívka nádherná jak červánky. Oslnila mě jako slunce, jež se odráží od kapek rosy. Má tmavé dlouhé vlasy táhnoucí se po zádech, které hned na první pohled upoutají.  Štíhlá jako proutek, oblečená jako víla, přímo radost pohledět. Ňadra se jí rýsují pod průsvitnou košilkou a já od ní nemohu odtrhnout oči. Zamává mi a ztrácí se mi mezi stromy. Vydávám se za ní. Nestíhám ani seskočit a začínám se dusit. S vykašláváním krve se probouzím ze snu.

Sklání se nade mnou doktor. Příjemným hlasem mě utěšuje, že to přežiju. Stále oslněný snem si plně nevybavuji, co se stalo. Postupně se mi však myšlenky vrací a začínám si uvědomovat, co se odehrálo. Projížděl jsem lesem s depeší, když mě zasáhl do ramene šíp. Jen se štěstím mi nezasáhl nic důležitého a podařilo se mi uniknout pronásledovatelům. Na Hrad jsem dorazil už skoro v bezvědomí ze ztráty krve. Hlavou se mi pořád honí myšlenky o té dívce ze snu. Mysl se mi již plně rozjasnila a já se rozhodl onu neznámou ze snu hledat. A když ne ji tak ji podobnou a konečně se usadím. Život vojenského posla není nic pro mě.


14 názorů

Makoves
09. 10. 2009
Dát tip
Oslnila mě jako slunce, jež se odráží od kapek rosy. Skvělá větička, ale do téhle povídky se mě trošku nehodí... Jinak dobrý nápad, pěkný děj.

Malwel
18. 05. 2009
Dát tip
arkp: čet sem si to pětkrát tak příště dám na tvou radu a bude to desetkrát Pusík: To mi sestra taky říkala, že by to bylo na něco delšího.

jojo, suspenzor je dôležité nosiť i na pošte

Malwel
18. 05. 2009
Dát tip
S tou rozepsaností souhlasim. Docela sem se ukvapil a toho koření tam taky mohlo být víc. Snažil jsem se dát hodně prostoru fantasii aby si čtenář domýšlel a nějak to asi nevyšlo. Taky děkuji za komentář určitě se nad tim zamyslim.

kachen
18. 05. 2009
Dát tip
Jo já pointu pochopila :) a je právě tak sladká jak z pohádky...ten kontrast je tam málo viditelný, je to jako...bum spadnul jsem na hlavu, měl jsem sen a teď jsem se vzbudil...možná, kdyby to bylo delší...malinko víc rozepsané...s tou košilkou máš teda pravdu...tenhle příběh je jako neokořeněné jídlo, pojíš ho, ale nechutná ti...

Malwel
18. 05. 2009
Dát tip
Děkuju Konečně někdo pochopil o co mě jde. S povídkama teprv začínám tak skoušim co jak používat. Na ten otazník jsem zapoměl. Moc děkuju za kritiku.

moorgaan
18. 05. 2009
Dát tip
v nadpisu bys mel mit otaznik.. ta prvni cast deje je dobra, neco rikajici..ta druha je neobratne popisna a pointa syrove vyustujici... pokus dobry -/**

Malwel
18. 05. 2009
Dát tip
To v čem spali na hradě máš samozřejmě pravdu. Dovedeš si ale představit že by hradní paní pobýhala někde po lese? To asi těžko tedy to hradní paní nebyla. Taky sem nepsal jednoznačně kdo to byl mhla to být víla a té by zima nebyla. Také nepíšu průhledné ale průsvitné. Dále nepíšu že je to realita ale pedstava a ve Fantasy je možné vše. Můžeš si klidně i představi že to byl jen duch a tomu by taky nebyla zima. V Té povídce jde o ten kontrast. Krása a najednou se budí s krví v puse. Jde o to že neví jestli chce bejt voják a má pochyby. Díky tomu snu si uvědomuje že udělal chybu a že rači založí rodinu.

kachen
18. 05. 2009
Dát tip
Spíš v té době, kdy pánové jezdili na hrad...moc nevídali slečny s průhlednou košilkou...vždyť i v posteli to dělali po tmě...a prádlo rozhodně neměli průhledné...a víš proč? Na hradě byla neuvěřitelná zima, nejen v zimě, ale i v létě tam bylo chladno natolik, že ženy spaly v bavlněných dlouhých věcech a pod tím ještě takový ty dlouhý kalhotky...ale asi máš pravdu jako sedlák si to představit mohl...ale stejně ten příběh nemá ducha...je to taková krátká pohádka na dobrou noc pro dospělé...

Malwel
18. 05. 2009
Dát tip
To s tou košilkou bylo ve snu. Taky se tam píše že vypadá jak víla. Proč by tak teda nemohla vypadat? Každý si průhlednou košilku představí jinak. To že ty myslíš hned na nějaké erotické prádlo ze současnosti, za to nemohu.

kachen
18. 05. 2009
Dát tip
Hi...tak tohle je vtip-- jede na hrad? Ale slečně se rýsují ňadra pod průhlednou košilkou...tak v kterém století jsme?...to je o ničem...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru