Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mamce k narozeninám *52

28. 05. 2009
1
14
1877
Autor
Chareas

Drobná básenka k narozeninám, přáníčko na dálku


Jsi sluncem mého života

jsi voda, která klokotá

od pramene údolími

každý pozná Tvoje rýmy.


Jsi bílým kvítím všech strání

jsi radostí na počkání

jsi růže, které si cením

jsi lékem i pohlazením...


14 názorů

Toscana
01. 06. 2009
Dát tip
Jednoduchých říkanek k narozeninám jsem v životě napsala taky dost, možná většina lidí. Rozdíl je v tom, že mi je jasné, že to jsou říkanky a ty prostě na literární server nepatří. Kdybych je sem přesto dala a čekala u nich hlubší kritiku (kdybys ji nechtěla, nebyl by tu totiž na to prostor), tak bych musela nutně čekat i fakt, že mě za to tady nikdo chválit nebude nebo leda možná ze soucitu. Tvou dotčenost chápu, protože tohle byl citový projev vůči drahému člověku, ale současně i nechápu, protože když už jsi to publikovala a tím pádem to nebylo jen pro něj, pak jsi v kritice mohla čekat i reakce negativní. Achjo...

Vaud
01. 06. 2009
Dát tip
o vážnou kritiku jsi žádala, protože to je tato možnost dole pod dílkem

Chareas
01. 06. 2009
Dát tip
Vaud, Toscana Nevím, jestli jsem si dobře všimla, ale nezaškrtla jsem požadavek hlubší kritiky, čili o ni nestojím (u jiných hlubších básní to dané mám). Navíc může mít dílko v kategorii "jen tak pro radost" a potěšení hluboké myšlenky? Chtěla jsem "jen" pohladit, a vy mi to vracíte kameny... Tak dobře, ponaučení pro příště... Asi jsem jednoduše bláhová, a jak je výše, možná bych se měla vrátit do základní školy... Moc dobře mi tam nebylo, ale některým jsem byla blíž. Opatrujte se a přeji lepší dny.

Toscana
29. 05. 2009
Dát tip
Vaud - jako doporučenou četbu bych třeba mohla jmenovat vyznání mamince, které napsal Jaroslav Seifert - mohlo by to být inspirující a příště by už třeba bylo i co hodnotit. ;-)

Vaud
29. 05. 2009
Dát tip
soucit s lehkosti jsou nedostatkovym zbozim... tohle rikanka devcatka ze zakladni skoly mamince se bude vzdycky libit, tak ji proboha posli mamince a bude vse v poradku jestli ji das na literarni server a dozadujes se literarni kritiky, tak marne premyslim, co bych napsal

Toscana
29. 05. 2009
Dát tip
žádné polámané kosti se nekonaly, neber si to tak osobně (i když v tomhle případě to půjde asi těžko), příště to prostě udělej tak, že "nebudeš stát o hlubší kritiku", když půjde o nějakou vazbu na osobní vztahy, a pak ti ji sem lidi dávat ani nebudou a bude všechno v klidu.

Chareas
29. 05. 2009
Dát tip
Toscana: Uznávám, asi máš pravdu... Neměla jsem Vám to předkládat, neuvědomila jsem si, že dnes se už pohledy různí a soucit s lehkostí je nedostatkovým zbožím... Jen mne to prostě mrzí, tohle jsem nečekala. Ať se tedy daří, doufám, že jsem Ti příliš nepolámala kosti.

Toscana
29. 05. 2009
Dát tip
No víš, pokud by to zůstalo jen přáním pro maminku, pak by asi byla radost u všech zúčastněných a bylo to tak i v pořádku. Jenže tady už chceš kritiku od lidí, kteří nemají na tvou rodinu emoční vazby, čili ti se na to budou dívat jinak, i když je fakt moc krásné, že máš svou maminku ráda.

Chareas
28. 05. 2009
Dát tip
Mno ale vy se mi snad opravdu zdáte... Nespletli jste si hodnocení kategorie? Ehmmm? Uznávám, že moji mamku neznáte, ona totiž občas skládá verše, takový zábavný narozeninový legrácky, kterými dokáže příjemně povzbudit a rozesmát na správném místě... Jsem ale trochu v šoku... Mimo Norska a Diany mám pocit, že jste se dívali někam jinam... škoda, že vás nedokážu potěšit stejně jako mamku, která měla opravdu radost... Snad jindy bude lépe.

Toscana
28. 05. 2009
Dát tip
Souhlas s Vaudem, evokovalo mi to taky spíš záněty nosní sliznice...

Diana
28. 05. 2009
Dát tip
Milé *

Norsko
28. 05. 2009
Dát tip
neurazí a rozveselí. Pěkně

Vaud
28. 05. 2009
Dát tip
a pani matka trpi casto na rymy?? to by mohla byt alergie!

marie!
28. 05. 2009
Dát tip
Mohu říci snad jen to, že "jsi hable jsi messier jsi kluk, co mi v náručí náhle ožije" - tohle srovnávání svede i opice, docela malá opička. Ale my jsme lidi, takže sem okamžitě začneš házet verše plné umění, nebo se neznám.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru