Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odpovědi

02. 06. 2009
2
4
1273
Autor
pavel242

Co je depka?
Depka je když už nezbyde žádný smích. A cizí smích najednou pálí a štípe do očí jako cibule. Věci pomalu ztrácí své vůně a barvy a svět pomalu opouští krása. Depka skočí člověku na záda často v podobě skřetí stařenky a láteří a láteří. I kdyby Ti nakrásně bylo chvíli krásně, její prskání Ti to nakonec znechutí. Dobrý na depce je, že když Tě opustí (a to se stane vždycky), všechno se znovu naplňuje barvami, vůněmi a radostí.


Proč se mi zdají sny?
Víš, každý den, který prožijeme jen jeden z mnoha, které jsme prožít mohli. Je to jako když si vezmeš knížku a prohlédneš si jenom jednu stránku. Sen je kousek z té stránky, kterou jsi četla a spousta dalších kousků ze stránek, které jsi nečetla, nebo četla už dávno. Krásné na snech je, že občas se do snu dostane i kousíček knihy, kterou jsi ještě nečetla, ale jednou si ji možná přečteš.


Co to je rýma?
Rýma je zvláštní potvůrka, která nikdy nechodí bez hrnce. Vždycky, když se jí podaří usídlit v lidském těle, začně v hrnci vařit kýchance. Uvelebí se kdesi v nose, zapálí pod hrncem a ještě než stihneš dostat teplotu, kýcháš a pořád Tě v nose něco šimrá. Když se jí opravdu daří, postaví si chajdu a ucpe s ní nos, takže člověk musí dýchat pusou. Víš?


4 názory

pavel242
23. 01. 2010
Dát tip
nepochopil jsem rozdil mezi pohadka a pismaci detem...

Lightdancer
13. 08. 2009
Dát tip
hehe..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru