Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohled

08. 09. 2001
1
0
671
Autor
Beru_ska

                   

 

 

                                          POHLED

 

 

Dívam se z okna....

Kapky deště, stékají po okenní tabuli.

Koukám......a je mi smutno.

Vidím dvojici líbající se v průchodu

a žhavé polibky , dotyky dokazují jak moc po sobě touží!

Po chvíli odcházejí ruku v ruce a stále si cosi šeptají....

Kluk si zapaluje cigaretu a vydechuje dýmy kouře.....a z pohledu

jeho očí.....je mu fajn!

 

Je to opravdu fajn, mít někoho, koho políbíte, obejmete a víte jistě, že

je to ta osoba, kterou MILUJETE !!!


Dandy
09. 09. 2001
Dát tip
Berusko, koukej na basen kterou jsem psal pred rokem! To je podobnost...tedy aspon zacatek, co? :-) Prší a den je zachmuřen, já za oknem stojím a dívám se ven. Kapky deště klepou na okap, jako hodiny když bijí kap, kap. Kapka po kapce stéká po skle okenním, já za oknem stojím a svůj sen tu sním. Venku je tma, já světlo tam vidím, je to sen, nebo ještě pořád bdím? V krbu oheň si plápolá a svíce svítí, vůně hořícího dřeva - je příjemné tu býti. Praskáni dřeva, jinak smutné ticho, slyším někoho šeptat, ale zdá se mi to. Ty za dveřmi stojíš, proč nejdeš dál, proč za nimi stojíš, když klič jsem Ti dal? Prostřeno pro dva, já sám tu jsem, to šero nech venku a dál pojď sem. Probděná noc, čas zastavil se snad, to jsou ty chvíle, které každý má rád. Ruka ruku svírá, dvě zářící tváře, noc už den střídá, hledá polštáře. Představa či sen, teď je tu další den. Možná nebo snad, vždyť není to jen sen.

kapka
09. 09. 2001
Dát tip
Dandy: ta basnicka je pekna! takova kousek smutna, kousek romanticka... proste se mi libi

Janie
09. 09. 2001
Dát tip
Je těžký napsat to, co jsi chtěla, špatně se v tomto případě hledají slova a těžko skládají věty dávající smysl...ale přesně vím, co cítíš...snad subjektivní...ale dostalo se mi to až k srdci... proto...*

Wiki
08. 09. 2001
Dát tip
Je to fajn, to máš pravdu :-))) jenom mně to Tvé dílko nezapadá příliš do kategorie báseň lyrická nerýmovaná. To je snad spíš minipovídka ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru