Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

literatura a internet

07. 06. 2009
0
48
3590
Autor
kindak
hele lidi poslední dobou se mi dost často stává že si někde přečtu úryvek básně kterej mě chytne ale když chci na internetu najít celé to dílo tak je to nemožné prostě na internetu není téměř vůbec ,což je ovšem velká škoda ,protože  na internetu by si jí všimly i lidi co nečtou a jsou jenom na internetu , na icq ....... .
¨jaký na tohle máte vy názor

48 názorů

kindak
08. 06. 2009
Dát tip
2 moorgan:tak různě nejčastěji na netu jinak spousta klasiků je použito třeba některé citáty z jejich děl atd. ale pak když chci nají celou tu třeba báseň tak buď musím do knihovny(pro mě problém jsem doost mimo město a školní knihovna je na 2 věci)a nebo ji shánět kde to de jinde.Já si většinu věcí sháním po internetu a bohužel u literatury je to doost obtížné (nedávno jsem třeba sháněl dílo "heinovské noci" a na internetu byly jen výtažky celé dílo nebylo ani na warez forech takže jsem musel čekat než se dostanu do města a do knihovny a pak jsem si to dílo musel přepsat abych si ho mohl kdykoli přečíst)

Hmm. Některá zprznění Kainara jsou kupodivu povedená. Divné.

moorgaan
08. 06. 2009
Dát tip
kindaku, kde si ty uryvky ctes?..jestli tak trochu nekecas!..na interenetu je vsechno! - a na Pismaku temer vsechno!.. spatne hledas...

Kouzelník
08. 06. 2009
Dát tip
jo no...myslim že maj dědicové nárok na aoutorský práva a 100 letpo smrti autora zanikaj...

Kouzelník
08. 06. 2009
Dát tip
hah, náhodou sem hudebník:) vyber baladu a já ti jí zhudebním :D:D:D (s nadsázkou samozřejmě:D )

Kouzelník
08. 06. 2009
Dát tip
já vim že ty hry byli nadsázka.. ale prostě zhudebnit básen nekym jinym nez autorem je podle me prznění! je to jako když místní diskžokejové vezmou nějakou klasiku (Třeba Vltavu) přidaj k ní tuc tuc a je z toho hit... :)

Kouzelníku, ber to takhle: kolik teenagerů by umělo aspoň kousek Máje, kdyby nebyl zhudebněn? Kolik z nich by znalo Kryla, kdyby ho nezpíval Landa? Nechválím to, ale neodsuzuji...

Kouzelník
08. 06. 2009
Dát tip
Zhudebnit? Vám se snad líbí ten hudební paskvil kterej zhanobil Máj? a neřikejte že to neznáte... hudba nestojí za nic, zpěv estojí za nic.. je to postavený jen na tý básni... Tim že ji "zhudebnil" se proslavil.... Asi vezmu nějakou báseň a odřikám ji do beatu 80BPM a budu dělat jakej seem hroznej umělec... Tohle neberu!

http://books.eserver.org/

StvN
08. 06. 2009
Dát tip
Nerozumim tomu, jak to myslíš. Kde si přečteš úryvek básně? Jako v čítance? Co takhle zajít do knihovny. I když ani tam dost často nenajdeš to, co tě zajímá, takže jestli máš na mysli třeba klasické básníky, tak je pravda, že jsou jen těžko dohledatelní. U nich by asi bylo jedno, jestli někdo dá jejich básně na net. Stejně je nikdo už nevydává.

raja
07. 06. 2009
Dát tip
neklikat! Je to mazací!!!

raja
07. 06. 2009
Dát tip
A nejsou zdravé!

Tragicus
07. 06. 2009
Dát tip
Rizky se blbe prenasi pres TCP/IP.

JiKo
07. 06. 2009
Dát tip
Hele lidi, v poslední době mi zachutnaly řízky. A občas mě to tak chytne že bych si jeden dal. Je škoda že řízky nejsou na internetu zdarma... takový dva bych si dal

Nu, chtěl jsi na ni Pištovi přispět, tak jsem nabyla dojmu, že o tom počinu budeš něco vědět. Tak nic, no.. :)

Já ci Francoisovu sbíraku .. kdy vyjde, Marvine?

Ahá! Papouch to odhalil! V názvu je překlep. Má to být "Literatura a fernet" :)

papouch
07. 06. 2009
Dát tip
cožeto? Dáte Ferneto?

Winter
07. 06. 2009
Dát tip
Jo, VT brzy budeš mít příležitost. EA chystá hru Dante Inferno - ne, nedělám si sranda, ačkoliv k tomu úroveň diskuze vybízí.

raja
07. 06. 2009
Dát tip
několikrát do týdne, Pišto:)))

Tento jiskrný blábol je vítanou příležitostí ku šaškování. Kolikrát se nám poštěstí, pindat si takhle vysoko na hlavní stránce, aniž bychom byli za hulváty? A ohledně FBCH - skutečně jsem se chtěl zadlužit, ale jelikož mi nikdo nechce půjčit, volím náhradní řešení a VYHLAŠUJI SBÍRAK NA SBÍRAK!

papouch
07. 06. 2009
Dát tip
a víš proč Eva a Vašek prodávají tolik CD? Páč důchodci si to neumí přepálit .-) a ty, kindáku, ty se nejdřív nauč česky, než dáš něco na hlavní stránku literárního serveru.. hroznej blábol

kindak
07. 06. 2009
Dát tip
za to jak sem to napsal se olouvám ale nemyslim to tak že by se na internet měli dávat celé sbrky ,ale spíše jednotlivé díla (jako to je u muziky)možná je to tím že muzika je na internetu velmi hledaná takže si každý najde písničku která se mu líbí bohužel u literatury to tak není...ale proč když to de u jednoho odvětví?

vždyť už jdu... :o)

raja
07. 06. 2009
Dát tip
Plíčky na Tebe, Alši!

raja
07. 06. 2009
Dát tip
taky jsem už o tom cosi slyšela. Princip mi však uniká...

Eva a Vašek o žádném internetovém pirátství nemluví. Prostě makají...:o)

Tragicus
07. 06. 2009
Dát tip
raja: Je celkem prokazany fakt, ze "internetove piratstvi" naopak zvysuje trzby napr. hudebniho prumyslu.

raja
07. 06. 2009
Dát tip
a vůbec, lidem co nečtou...dobře jim tak:P (Závist je nepěkná vlastnost Marvine, měl bys na to něco brát:)

Chabalovy verše dospěly takové úrovně, že jich je nehodno do sbírky, FBCh vydává sbírak. Krom toho, ten jistý kritik není sám, kdo by se zadlužil :-)

raja
07. 06. 2009
Dát tip
že kdybys na netu našel všechno, tak nikdo nebude kupovat knížky, céda, dvd atd. bo by byl blbý, kdyby koupil, co může mít zadarmo. Například Francoisovi díla již dospěly takové hodnoty, že jestli je chceš číst, musíš si holt koupit jeho sbírku a věř, že například jistý, zdejší kritik, by se byl schopen i zadlužit, jen by ji mohl popatřit! FBCh by byl hlupák, kdyby svá, tolik žádaná díla, dával v plen jen tak...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru