Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nenormální holka - Den 1. ( Pondělí )

08. 06. 2009
0
3
551
Autor
Constance12

Příběh naprosto obyčejné, ale přesto nenormální holky. Vypráví o třináctileté slečince Sandře, která začíná dbát o svůj vzhled, zajímat se o kluky a snaží se mít co největší část třídy podřízenou.

Pondělí

Sandra se probudí půl hodiny před začátkem školy. "Sakra, zase přijdu pozdě do školy!" pomyslí si nahlas.
Rychle se oblíkne, učeše se a běží do školy, ale velmi nerada, protože se s ní ve třídě nebaví nikdo až na brejlatou
Adrianu. Nikdy to nedokázala pochopit. Nechápala, proč se jí všichni vysmívají, proč zrovna ona musí mít tak hrozný život. Když vešla do třídy, z hrůzou zjistila, že někdo počmáral nesmývatelnou fixou její lavici a svedl to na ní. Pak na ní začne pořvávat celá třída a všichni jí říkají prase. Se slzami na krajíčku si sedne do lavice a otevře si učebnici Českého Jazyka. Má sto chutí udělat něco Jessice, holce která ovládá celou třídu, protože jí je jasné,
že to byl její nápad. Každopádně by to nebylo poprvé, co by něco takového svým věrným otrokům poručila,
aby Sandře něbo někomu něco vzali a svedli to na ní. O přestávce, kdy nikdo ve třídě nebývá se Sandra vplížila
k tašce Jessicy a vzala jí deníček. Je to poprvé v jejím životě, co něco někomu vzala, ale ona to jako krádež nebrala, ale brala to jako pujčení. Našla také v deníku něco o sobě. Když si přečetla hned tu první větu, uplně jí to vyrazilo dech. Bylo tam napsáno, že by se se Sandou ráda kamarádila, ale že nemůže, protože by se jí pak všichni smály, že se kamarádí s takovým ošklivým káčátkem. Napsala tam, že kdyby se lépe oblíkala a lépe by pečovala o své vlasy, tak že by to byla jednaz nejpopulárnějších holek na škole. Sandra nevěřila svím očím. Hrozně se těšila až skončí škola. Naplánovala si zajít ke kadeřnici a pak na nákupy nového oblečení. Když zazvonil poslední zvonek, Sandra běžela rychle do šatny, obula si svoje hrozné a staré boty a vzala si starou dětskou bundu. Když se doma na sebe koukla do zrcadla, v jejím nejlepším oblečení co vůbec měla, tak se jí najednou chtěla zvracet.Až dneska jí docvaklo, že je to příšerný vohoz! Rychle si vzala všechny svoje naspořené penízky a vyrazila ke kadeřnici. S ní se poradila, co by jí nejvíce slušelo. Nakonec si vybrala krásně sestříhané vlasy a cool ofinku. Pak jí ještě kadeřnice udělala pár hnědých pramínků do jejich blonďatých vlásků. Když se na sebe koukla do zrcadla, nemohla uvěřit svým očím. Musela uznat, že jí to děsně moc sluší. Pak se už konečně vydala na nákupy. Když si vybrala si pět nádherných a navíc in triček, vzala si je všechny do kabilny. Nakonec si koupila jen tři, ale ty jí všechny zase děsně moc slušeli. Pak si ještě koupila dvoje cool kalhoty a pak šla platit.
Zbylo jí více nežli 300 korun a tak si je dala do kasičky. Příště si zase bude muset něco koupit.
Třeba nějaký řetízek, náramek nebo naušnice. Vždyť doplňky nesmí chybět!
 Už se hrozně moc těšila do školy, co jí na tu změnu řeknou spolužáci.


 

3 názory

Fouraix
09. 06. 2009
Dát tip
volná zábava:)

dvanáct, no tak to by ještě šlo

no ty vole :-( kolik ti je let ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru