Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Být...

13. 06. 2009
0
18
867
Autor
Mercuccio

Tohle dílko jsem napsal už před více než pěti lety. Na podobné básně jsem pak občas narazil. Jaký máte na ně názor? Co lze pochválit a co vytknout zde?


Být ptákem, létal bych za vámi celé dny,

být perlami, zdobil bych váš nádherný krk,

být váš idol, navštěvoval bych vaše sny,

být inkoust, chtěl bych plnit váš psací brk.


Být krajkami, zahaloval bych vaše křivky,

být vzduchem, chci, abyste mě dýchala,

být rumem a colou, chci, abyste mě míchala,

být jehlou, šil bych jen o vás samé výšivky.


Být nepřízeň osudu, chci abyste byla vřelá.

Být nový den, chci ať se na mě večer těšíte,

být problém, chci, ať mě s přehledem řešíte.

Být parfémem, voněla byste mnou celá.

Být mráček, vy byste byla mé nebe.

Být chlapem, to si už nechám pro sebe.



18 názorů

Mercuccio
20. 06. 2009
Dát tip
Rozhodně sebevraždu páchat nebudu. ;-) To se raději upiju k smrti... Kritiku snáším poměrně dobře, přeci jenom dubové dřevo (resp. šuplík) mi toho moc nepoví, když něco napíšu a dám to do něj. Za všechny ohlasy děkuji. Tehda mi bylo, tuším, 15 let, když jsem to psal. Stydět se za dřívější díla? Rozhodně ne, žádný Villon z nebe nespadl a je aspoň vidět pokrok (pokud teda nějaký nastane) za ty roky. :)

kunka
15. 06. 2009
Dát tip
aspoň rytmus drží, keď už tie rýmy kazia dojem, nieje to síce nič objavné, ale tiež si myslím, že sú tu aj lepší kandidáti na ligu

Toscana
14. 06. 2009
Dát tip
No pokud to bylo v Aréně... hele, ale je fakt, že já taky hodně dlouho netušila, jaký rozdíl je mezi Arénou a tím zbytkem věcí na Písmáku. Možná taky netušil. A čárky?? :o)))) Třeba takovému Květoňovi taky občas chybí a přesto se nedá říct, že neumí psát, ba naopak!!! Hrubky mi vadí nesrovnatelně víc, a ty tu nejsou. Nicméně máš právo na svůj názor a já ti ho tímhle nechci vyvracet, spíš jen obhajuji ten svůj. Nic víc.

Toscana
14. 06. 2009
Dát tip
nojo, Marvine, je to tak, jak to tu napsal Miroslawek, prostě tady rozhodně nejsem v šoku už na prvních dvou řádcích. Je to možná jednodušší a na tvůj vkus přeslazené, ale ani omylem to není taková katastrofa, jaká občas na písmáku bývá vidět. A hrubku jsem tam taky nenašla ani jednu.

Miroslawek
14. 06. 2009
Dát tip
Tohle (s určitým sebezapřením) dokážu přečíst až dokonce, do oka mě neudeřila žádná gramatická chyba, tolik ke kladům...

čučenka
14. 06. 2009
Dát tip
autor se prostě zamiloval do paní učitelky, to je jasné :-)

raja
14. 06. 2009
Dát tip
pro mě ne Márve, tohle dílko není špatné, ne v této kategorii. Nevím to jistě, ale vypadá to skoro jako pokus o sonet a proč ne. Autor zvládl téma bez zbytečného patosu, kýče a podobných ptákovin, které jsou u podobných věcí zvykem.

Toscana
14. 06. 2009
Dát tip
Já bych to tak černě neviděla, Marve, potkala jsem tu mnohem horší zrůdnosti a masakry jazyka i rýmu. Tohle bych přežila bez újmy na zdraví úplně v pohodě.

jejdavilda
14. 06. 2009
Dát tip
náhodou, jestli bylo autorovi před 5 léty 13, tak je to dost dobré

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru