Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páni svině

20. 06. 2009
1
6
598
Autor
PiXEL

Proč lidi si do očí pořád jen lžou, myslí jen na sebe, jinému nepomůžou. Když jsi ruce mnou nad svým štěstím a zkázou druhých, kolik už nevinných za to pykalo? Kolik už je mrtvých, co za to platilo? Poslouchání těch druhých až dojímá. Co jim zbylo? Sami na ulici, jen jejich nevina. Ta jediná je teď zahřívá. Cizích pravda křivá, těm to pokaždé projde. Tomu na ulici je zle, hlady brzo pojde. Když právo nejde, komu co na úřadech ujde. Za nadutou obálku, co se do kapsy nevejde, na ostatní tam venku, nikomu nesejde. Ono je to jednou přejde, až na tom budou stejně. Říká si jeden, co už takhle několik let na ulici živoří. S těch velkých pánů, stali se netvoři. Sám život ten sajrajt vytváří, komu co v kapse zazáří, je synem svého svědomí. Jsou to svině, co nic jiného neumí. Jedině chcípnout, to si zaslouží. Páni svině se všechno doví, jak před nimi utéci? Kdo mi to poví?

 

 

(Asi nikdo, všichni se jich bojí).


6 názorů

PiXEL
20. 06. 2009
Dát tip
Evidentně jsi to nepochopil.

Whitesnake
20. 06. 2009
Dát tip
buuuuuuullllllllllsssssssshhhiiiiiiiiiitttttttttt

Oldjerry
20. 06. 2009
Dát tip
V podstatě nesmysl - neadresné vylití kýblu hořkosti (byť zřejmě oprávněné) - nese všechny znaky velice nasraného prvoplánu. Asi to chtělo navzdory zlosti, nechat přes noc uležet, pročíst, upravit a naznačit cíl ne v mlhách, ale aspoň v konturách.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru