Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvodník od autora Pagan

14. 07. 2009
0
2
647
Autor
slovoma

Soutěžní dílo, které se neumístilo na prvních čtyřech místech

Slovník cizích dojmů - učitel

Nedávno se mi dostala do ruky jedna zajímavá kniha. Nesla název Slovník cizích dojmů a napsal jí nějakej Zbyněk Šťastný. Co se příběhu týče, tak nic moc. Vrah byl zahradník. Dají se tam ale najít dost zajímavý informace. Celá kniha je rozdělená do strašně prťavecjh kapitol, kterejm se říká dojmy a každej jednotlivej dojem má svůj výklad.
Byli bychom tu dlouho, kdybych se měl rozepisovat s každym z nich, protože je jich tam několik tisíc, ale dovolim si tu přepsat jeden náhodně vybranej.

Učitel - Učitel je forma života, na bázi kofeinu, částečně podobná člověku. Liší se od něj hlavně ve vnitřním uspořádání orgánů a psychice. Většina druhů učitelů nemá páteř a ani mozek. Veškeré jejich chování řídí smyslové orgány, poháněné tmavě hnědou, až černou tekutinou, kterou získávají postáváním u varné konvice a probíráním zpravidla plytkých, nezajímavých událostí jejich života. Takto také tráví většinu dne, zbytek času pak posedávají u psacího stolu, a snaží se co nejrychlejším způsobem zbavit nahromaděných štosů papíru. Tato činnost je velmi pozoruhodná, protože ačkoliv se pozorovateli může zdát jako pouhé gesto, které kuželovitým nástrojem opisuje tvar pětky, pro učitele je to sofistikovaný rituál, vyžadující veškerou jejich myšlenkovou, nebo alespoň instinktivní, kapacitu.

Samičku učitele můžeme poznat hlavně tím, že má na sobě tradiční stejnokroj, ušitý ze starých koberců. Vlasy má neupravené, nebo upravené takovým způsobem, že se neupravenými zdají být. Při kontaktu s učitelkou, jak se samičky nazývají, dávejte velký pozor! Bývají často kousavé a mnohem agresivnější než samečci. Ti jsou oproti nim téměř apatičtí. Existují i jednopohlavní druhy učitelů, například tělocvikáři, nebo fyzikáři, u kterých nejsou patrné žádné genderové rozdíly.

Zatím není jasné, jak se učitelé rozmnožují. Všeobecně populární teorie tvrdí, že tak činí parazitováním na malých organismech, a pomalým vymýváním, jejich mladého mozku. Tento proces trvá zhruba patnáct až dvacet let a na jeho konci se hostitel stává plnohodnotným učitelem.

Tak praví Slovník cizích dojmů. Mimochodem, pokud se někdo z vás setká s živým učitelem, ve volný přírodě, tak se ho pokuste vyfotit, příští vydání slovníku má bejt totiž obrázkový a autor bude vděčnej za každej příspěvek
.


2 názory

Norsko 1
14. 07. 2009
Dát tip
Jsi debil, idiote. Představ si, že budeš dělat popeláře a někdo bude mluvit o tvých duševních kvalitách. Maso, že ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru