Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A v dlani mi spal bůh

15. 07. 2009
47
96
6619
Autor
Yvaine

Věnováno Narriel. Za všechno, co jsme si za tu krátkou dobu stihly i nestihly říct (a tak nějak to vyplynulo). Nebo jednoduše za všechno. "Jsem bůh zvláštností - tříokejch ryb šestiprstejch dětí pralesní žirafy okapi a ostrorepů much s utrhanými křídly utopenejch koťat a nechtěňátek lásky z nutnosti a sexu z lásky lidí s každým okem jiný barvy albínů všech druhů a tak."

Ten podzim se zatím vyvíjel přímo pohádkově. Chodila jsem na vysokou a ještě pořád mě bavily přednášky i profesoři; ve volných chvílích jsem brigádničila ve vinárně na náměstí a okouzlujícím úsměvem lidi přemlouvala k nákupu drahých vín; a ty opravdu volné chvíle jsem trávila posedáváním v miniaturních zahrádkách zapadlých kaváren a vyhříváním se na měkkém podzimním sluníčku.

Tahle brigáda a ještě mnohé další drobné práce mi dovolily zabydlet se v podnájmu; mrňavém, zatuchlém pokoji, jemuž se ze zdí odlupovaly velké pláty omítky, prolezlé plísní – ale já tu byla šťastná. Nastěhovala jsem si sem kytky, kterým vlhko vyloženě prospívalo, a tak bujely jak v pralese. Nastěhovala jsem si sem knížky a malinkou, přenosnou ledničku.

Byla jsem tu doma.

Nebo spíš – byli jsme tu doma.

Usadil se u mě bůh. Už ani nevím, kdy přesně to bylo, nedokázala bych ani určit, zda pár týdnů nebo měsíců. Čas s ním plynul trochu jinak. Při přednáškách mi sedával na rameni a současně s profesory odříkával jejich látku a jim pochopitelně neušlo, jak se celou dobu culím, a měla jsem problémy.

Občas se toulal mými květináči – nebyl v tu chvíli vyšší než můj prostředníček – a to jsem ho vídala, jak s typickou cestovatelskou čepicí jako od Livingstonea mizí v divokém porostu a zkoumá neprobádané hlubiny.

Večer sedával na listu dracény a debatovali jsme o světě a o životě. Já kouřila cigarety a popel odklepávala do květináčů, aby domácí nevěděla; on požitkářsky potahoval z pravého kubánského doutníku velikosti zrnka rýže, zaručeně uváleného na stehně té nejkrásnější Kubánky.

„Čeho seš vlastně bůh?“ zeptala jsem se ho. Po celé krabici levného vína se mi už trochu pletl jazyk.

„Čehokoli,“ pokrčil rameny a vyfoukl kouř.

„To máš docela dost práce,“ zachechtala jsem se a můj smích zněl po krabicáku hrozně hrubě. 

„Ani ne. Většinu těch podstatných věcí si rozebrali ostatní. Na mě zbyly jen drobnosti. Je to zajímavej džob,“ potáhl z doutníku, „abych tak řekl.“

„Co třeba?“ Lehla jsem si na postel, zvrátila hlavu přes její okraj a koukala na něj vzhůru nohama.

„Jsem bůh zvláštností. Tříokejch ryb a šestiprstejch dětí. Pralesní žirafy okapi a taky ostrorepů. Jsem bůh much s utrhanými křídly, utopených koťat a nechtěňátek, lásky z nutnosti a sexu z lásky, lidí s každým okem jiný barvy a albínů všech druhů. A tak.“

Zeptala jsem se ho, jestli by nechtěl být taky můj bůh, protože mě si ještě zaručeně žádný nerozebral. Prohlásil, že o tom bude přemýšlet a já mu to docela věřila.

Pak jsem usnula, tak jak jsem byla, oblečená a bez ponožek, s jednou nohou visící přes okraj postele, snící o tom, že neusínám sama, nýbrž s Ním. A v dlani mi spal bůh.

 

On byl můj spolužák a já se do něj beznadějně zakoukala na první pohled. Bůh to pochopitelně věděl, ale byl zřejmě příliš noblesní na to, aby si mě kvůli tomu dobíral. Já mu za to byla vděčná.

Myslím, že On pro mě byl v tu chvíli životní láska. Ze strachu, abych o ni nepřišla, jsem se ji ani nepokusila získat a tak jsem seděla o tři řady dál, zírala na jeho zátylek a tiše trpěla.

 

Přišla zima a bůh se ztratil. Možná měl ve zvyku na zimu odlétat do teplých krajin jako vlaštovky; možná to souviselo s tím, že jsem se tenkrát s prvním sněhem rozhodla, že nikoho, nikoho nepotřebuju a on se zkrátka rozhodl to respektovat.

Viděla jsem Jeho. Objímal se před školou s jinou holkou – byla mu podobná a já se chvíli utěšovala, že je to jeho sestra, když jí však políbil tak vášnivě, div že pod nimi neroztála námraza, ztratila jsem veškeré iluze.

Večery jsem trávila doma ve své džungli, kouřila a pila krabicák, ale víc než sebelítost a žárlivost mi vadilo to ticho a chybějící vůně doutníků. Květiny i přes sebelepší péči umdlévaly; podezírala jsem boha, že při svých cestovatelských výpravách provádí cosi nekalého – třeba že si s nimi povídá.

Nejspíš nám chyběl všem.

 

Když příroda ožila jarem, přerušila jsem i já svůj zimní spánek – nebo spíš zimní kóma – a vylezla z kutlochu. Courala jsem se městem, dýchala vzduch ostrý vůní tajícího sněhu a On už mi nechyběl; zato ten malý nesmírně. V parku na lavičce, ještě mokré, jsem se jej snažila v mysli přivolat, vlastně se k němu modlila, když se to tak vezme. Na rameni jsem náhle ucítila něčí váhu a do nosu mi pronikla vůně tabáku. Když jsem se – radostí ze shledání celá bez sebe – ohlédla na své levé rameno

nebyl tam.

Courala jsem se domů a nadávala na to nejmizernější jaro, jaké kdy svět zažil; doma se mi odloupla skoro celá stěna a zasypala květiny mokrou vápennou drtí a mým milovaným knížkám se vlhkem zvlnily strany jak Vysočina.

Plácla jsem sebou na postel a zjistila, že polštář už všudypřítomnou vlhkostí nasákl taky. Bylo mi to jedno. Zabořila jsem do něj obličej a pořádně ho kousla. Na pláč jsem byla příliš vzteklá, příliš mrzutá.

Když mě stiskem rozbolely zuby, povolila jsem a zvedla hlavu, abych se mohla nadechnout.

A on seděl na listu dracény jako obvykle, rostlinky kolem se přímo chvěly radostí a já nejspíš taky.

Špička doutníku se mu rozzářila a on mohutně potáhl.

„Stran mé duše,“ prohlásil, jako by se nechumelilo (tohle jsme probírali kdysi před prvním sněhem v listopadu) „nejspíš žádnou nemám.“

„To přece nejde,“ namítla jsem. Jako by se nechumelilo. Jako by letos nebyla ta hnusně prázdná zima. „Každej má duši.“

„Nepřerušuj mě,“ odpinkl mou námitku lehce jako pingpongový míček. „Nemám duši, protože nemůžu umřít.“

Nějak jsem jeho logiku nepobrala.

Pustil se do vysvětlování a já ho poslouchala, popíjela krabicové víno a když už ho zbývalo jen na dně, konečně jsem ho pochopila. Neřekl mi, co dělal v zimě ani kde byl a nebylo to důležité; povídali jsme si, jako by nikdy neodešel a já pak usnula, tak jak jsem byla, oblečená a bez ponožek. Snila jsem o tom, že takhle usínám už napořád, a v dlani mi spal bůh.


96 názorů

Narriel
07. 06. 2012
Dát tip
Tak zas po roce a něco, "náhodou" na kerou ani jedna nevěříme budu Tě hledat, Citrusko ale až ráno... až vystřízlivim s trochou štěstí :-D

Barbar
29. 07. 2011
Dát tip
Je to dobrý, podívat se občas na to, co čtou a kritizují moji přátelé. Díky Narriel. :-) Yv, TEBE si přečtu CELOU :-))))

Narriel
23. 05. 2011
Dát tip
Tak jsem se dnes vrátila probudila´s mě ze zimního spánku A v dlani mi nespí Bůh ani nikdo jiný ale víš co? Mě to poprý nevadí... Děkuju... PS - pořád tu máš svý věci ;). Přijeď v srpnu...!!

tohle je hodně nápadité, krásně se čte...t/o :)

Yvaine
18. 06. 2010
Dát tip
Děkuji Ti. :)

Tak nevím, mám z toho takové rozpolcené pocity. Námět je zajímavý a první část mněla spád, ale pak už mě to docela přestalo bavit. Na dobrý příběh nějak zbytečně přemýšlivé a na hlubší úvahu je to plytké... Ale přesto to má něco do sebe. Ergo tak ;-)

Vaud
06. 11. 2009
Dát tip
nějak takhle??

Binna
03. 11. 2009
Dát tip
Yvaine, JSEM MOC RADA, ZE JSEM TE OBJEVILA. NADHERNE CTENI.

A.H.
01. 11. 2009
Dát tip
ty bláho... tak poutavý text jsem dlouho nečetl. *t*

jo-o?_'!(/"o tom nic nevím, lžu si i v běžném životě

Yvaine
29. 09. 2009
Dát tip
Děkuji.:) Klaním se.:))

jamoyce
29. 09. 2009
Dát tip
Je to dobře propletený, sevřený text. Příběh, popisy a nálady se nijak nevyrušují, přirozeně to plyne. Je umění napsat něco takhle krátkýho, aby v tom bylo tolik moc. A aby se to pořád dalo číst. Takže tleskám.

Yvaine
28. 09. 2009
Dát tip
jo, no právě:)

haha, ano to chápu.. já tu platím za praktikujícího katolíka s obsesivním sklonem k biopotravinám, pramenitý vodě a jogingu :)

Yvaine
28. 09. 2009
Dát tip
Ach, díky, nečekala jsem, že to zrovna Ty oceníš.:))

ten obraz dekadentního pokoje s dívkou chlastající krabičák je půvabnej!

Wronski
09. 09. 2009
Dát tip
ano, nejlepší lože pro bohy, naše dlaně :o)*

Yvaine
30. 08. 2009
Dát tip
Ne, určitě ne.:)

Aimee_Dee
29. 08. 2009
Dát tip
a ještě když o tom tak přemýšlím, přijde mi to nějaké povědomé. nemělas to tu už vyvěšené? Nebo nebo podobného?

Yvaine
27. 08. 2009
Dát tip
Nejsi ani trochu kontroverzní, spíš naopak:) Když si trochu prolistuješ kritiky, zjistíš, že tenhle textík je do jisté míry pokus... Každopádně dík!

klobúk
27. 08. 2009
Dát tip
pacila sa mi, bavilo ma to.. Vsetky opisy, atmosfera a tak, ozaj fajn. Len krabicak sama, ja neviem..:) a ja budem kontroverzny, mne sa prolog nepacil, nemam to rad, jasne dievcenske a prvoplanovo popularne. Ale jednoznacne si zasluzi tip

Yvaine
27. 08. 2009
Dát tip
Anoo, pochopila jsi to dokonale, jsem reinkarnovaná Pohádkářka:) A díky!

Aimee_Dee
27. 08. 2009
Dát tip
naprosto me to dostalo (chce se mi rict zase, ale nevim jestli jsem uplne pochopila, ze jsi drive psala pod pohadkarka z pomerancovych kvetu?) myslim ze zaslouzeny tip :)

Marcela.K.
24. 08. 2009
Dát tip
:-) samozřejmě, že jsem si všimla...a máš to správně ;-)

Yvaine
24. 08. 2009
Dát tip
Není zač.:) Já si naopak myslím, že velké B by bylo zneuctěním křesťanského Boha, neboť o toho tu nejde ani v nejmenším:) Jak sis už jistě všimla:)

Marcela.K.
24. 08. 2009
Dát tip
Možná jsem tu už byla...nevím, ale nečetla jsem. Možná mě odradilo malé b ve slově bůh... možná jsem si říkala, že boží jméno se nemá brát nadarmo...jenže když jsem si to dnes přečetla, myslím, že sis ho "nadarmo" nepůjčila. Je to velmi dobře napsané a ještě lépe se mi to četlo. Možná ses mi jen trefila do nálady, ale potěšila jsi mě... dík. *

Yvaine
18. 08. 2009
Dát tip
Děkuju, taková pochvala umí rozjasnit den - i na Písmáku.:)

Yvaine
16. 08. 2009
Dát tip
Děkuju to jsem ráda.:)

Yvaine
14. 08. 2009
Dát tip
Šlo mi o vyprávění v první osobě, hlavní hrdinkou měla být taková "obyčejná" dívka (což v konečném důsledku vyznělo jako tisíckrát ohrané klišé), chtěla jsem zkusit takový až dokumentární, zároveň však emočně zabarvený styl.

pozorovatel
14. 08. 2009
Dát tip
jaký postup? jestli se můžu zeptat

Yvaine
14. 08. 2009
Dát tip
Díky za Tvůj čas i hodnocení, přiznám se, že jsem čekala, že mě sepsuješ víc... :) Pro mě byl tento text jakýmsi experimentem v určité oblasti, zkoušela jsem si určitý postup, určité postoje a tak dále, takže jej rozhodně nepovažuji za svůj tvůrčí vrchol. :)

pozorovatel
14. 08. 2009
Dát tip
chybí mi větší osobitost, která by mi dala rovinu, díky který budu věřit víc a k hlavní postavě budu i cítit víc (podivnosti v chování, gestech, mluvě,...) ale od zdejší dívčí prózy je tohle pro mě nejslibnější, je vidět jakási vůle hrát si se stavbou, i když i zároveň strach nerozjet to moc.. pouze vyprávět autor je takovej stvořitel a mělo by bejt i znát, že to dílo dělal on

málo čtu povídky, tahle na mě působila podmanivě...skoro jako pohádka. Asi že měla dobrý konec :o)

tajenka
02. 08. 2009
Dát tip
mnoo..moc krásný, fakt se mi to líbí...máš talent!..:o)

Yvaine
02. 08. 2009
Dát tip
Noo, někdy mám spíš obavy, jestli se míra mého "talentu" neomezuje právě jen na všeobecně přijímaná, komerční dílka:))

domin.go
02. 08. 2009
Dát tip
Opovaž se o něčem takovým přemýšlet .)

Yvaine
02. 08. 2009
Dát tip
Tipy do určité míry smysl mají, ale psát tak, aby jich člověk dostal co nejvíc, se skutečně rovná sebevraždě - nutně musí dojít k tomu, že se dílo přizpůsobuje tak, aby bylo poplatné co nejširšímu vkusu...

domin.go
02. 08. 2009
Dát tip
Pravda. Psát povídky kvůli tipům je umělecká sebevražda.

Yvaine
02. 08. 2009
Dát tip
Nakolik je jakýkoliv lid schopen smysluplné reflexe? :)) To je vždycky otázka malé skupinky "vyvolených". :))

domin.go
02. 08. 2009
Dát tip
Otázka je, nakolik je písmácký lid schopen smysluplné reflexe :))

Yvaine
02. 08. 2009
Dát tip
Já se Tvému zklamání vlastně nedivím. :) Jak říkám, sama tohle dílo neberu jako jedno ze svých nejlepších, potřebovala jsem si jen něco zkusit a otestovat to mezi písmáckým lidem... Jako takové to účel splnilo.:)

domin.go
02. 08. 2009
Dát tip
V pohodě, já jenom přišel navnaděnej, že si po těch splácaninách konečně přečtu pořádnou prózu, tak mě to trochu zklamalo, no...ale je mi jasný, že nemůžeš sypat furt, příští povídka bude o stupeň lepší :)

Yvaine
02. 08. 2009
Dát tip
domin.go, já tohle skutečně nepovažuju za "klenot", tuším, že už jsem tu někde říkala, že se jedná o jistý pokus, experiment s určitými postupy a symboly, tudíž Tvé "hm" beru a souhlasím s ním.

domin.go
01. 08. 2009
Dát tip
A ten prolog je ještě slabší..., za mě prostě jedno velké "hm".

domin.go
01. 08. 2009
Dát tip
Tipy netipy, tohle je slabota...vím, že psát umíš o třídu lépe, takže jsem trochu zaražen. Co tě vedlo k tomu napsat po povrchu klouzající pózu? Vždyť to vypadá jako hybrid románu z Top dívky s nějakým céčkem od Saroyana... (a nejen kvůli analogii bůh X tygr)... Ale ten font prostě miluju :)

Milly
31. 07. 2009
Dát tip
8-) Já se vrátím...

čučenka
29. 07. 2009
Dát tip
poetické :-)

malá*
29. 07. 2009
Dát tip
Už dlouho jsem nečetla něco, co by tak pěkně plynulo a bylo plné myšlenek, obratů, přirovnání...a přitom neztrácelo přirozenost. Moc krásné, těším se na další :0).

Yvaine
23. 07. 2009
Dát tip
Já na něm netrvám. :))

Yvaine
23. 07. 2009
Dát tip
Dík.:)

Aha tak tých dvoch autorov som nikdy nečítal. Ale asi to v blízkej dobe zmením. Stvoříl bůh, svořil bůh ratolest, bych mohl věnce vázat. děkuji, děkuji za bolest, jež učí mně se tázat.

Yvaine
23. 07. 2009
Dát tip
Dík, tohle je spíš podpis místní autorky - Narriel :) A jinak bych řekla, že to byl hlavně pan Bulgakov a jeho Mistr a Markétka, kdo ve mně probudil lásku k jisté magičnosti.

King a Geiman sa na Tebe zjavne podpísali? Alebo to je naopak? Kruci, zase ten začarovaný kruh. Pretni ho prosím, mne už sa motá hlava. Zastavte kolotoč! Dokonalé fakt. Moja úctivá poklona.

Yvaine
21. 07. 2009
Dát tip
no, někde a někdy se mýt musí:))

guy
21. 07. 2009
Dát tip
hele, jestlipak víš, kam se ten tvůj bůh chodí koupat, když je mu vedro? - pokud ne, tak to zjistíš v tomhle konkrétně v tom za druhou trojhvězdičkou :-)

Yvaine
17. 07. 2009
Dát tip
Aha.:)) Ne, dělám si legraci. Vážím si Tvého názoru, protože věřím, že je pokud možno objektivní a nestranný a vím, že kritiku potřebuju jako sůl a že máš v lecčems pravdu; ale nesnaž se vidět v téhle splácanince víc, než v ní skutečně je:) Jednou třeba napíšu něco, co bude opravdu stát za to - ale zatím se učím, a od toho Písmák je,ne..? Abychom se tu také něco naučili... Díky a dobrou:)

MeTB
17. 07. 2009
Dát tip
OK, hlavně se mnou nenech odradit; vlastně jsem tě v podstatě chválil. ;-) Aloha, dobrou.

Yvaine
17. 07. 2009
Dát tip
Od beatníků jsem v životě nic nepřečetla; nezajímají mě. Tahle povídka byla zřejmě dost ovlivněna stylem a vůbec vším jedné místní autorky, a jak říkám: neměla jsem v úmyslu napsat nic víc než obyčejný příběh. Až mě napadne silný příběh s pointou, filozofováním a humorem, třeba ho taky napíšu.:) Dík za návštěvu

MeTB
17. 07. 2009
Dát tip
Mno takhle: můj názor je, že když jsi v situaci, že nemáš silný příběh s pointou, a trochu si nezafilozofuješ, případně nezvolíš nevšední styl psaní, respektive humor, vyjde ti z toho dost všední povídka. Jde mi o to, že je to očekávatelné: Holka se trápí. Kvůli čemu? No, kvůli klukovi. A taky prostě tak obecně, holt se tak plácá. Taky nějak musí popíjet, protože to k tomu patří. Laciné krabicové víno, aby to bylo víc drsný a zdůraznilo se, že se plácá. A trochu pokuřuje. Nemůžu si pomoct - cítím z toho pózu. Revival beatníků; jenomže beatníci už byli a tohle téma dost vyčerpali. Malý bůh je fajn nápad, ale musel by v povídce hrát důležitější roli.

Yvaine
17. 07. 2009
Dát tip
No, na "přidané hodnoty" tu jsou filozofické školy, neměla jsem v úmyslu napsat cokoliv víc než obyčejný příběh.:) Dík, že se někdo konečně odvážil ke "kritcké kritice" :) A uznávám, že dialogy nebyly nikdy zrovna má silná stránka, tudíž ze sebe nedělám naschvál blba... žejo...

MeTB
17. 07. 2009
Dát tip
Není to zlý, není. Napsáno čistě a bez stylistických chyb, docela příjemné překvapení. Nápad s malým bohem je docela příjemný a četlo se mi to fajn; ale chyběla mi, hm, řekněme přidaná hodnota. Je to pěkně napsaný, ale drobet obyčejný příběh, ten malý bůh je tam jen na dokreslení atmosféry, netáhne děj...kterého tam popravdě je poskrovnu. A mladá hrdinka si zoufá a pije u toho levné víno. Chtělo by se říct mladá hrdinka si *samozřejmě* zoufá a pije levné víno. Byl bych rád, kdyby to bylo něčím ozvláštněné, kdyby třeba s malým bohem vedla nějaký pořádý dialog.

Yvaine
16. 07. 2009
Dát tip
Tohle je funkční a krásnej komentář - na jednu stranu ho baví číst a nad druhou stranu je krásný ho číst... Díky, DaNdÝ

DaNdÝ
16. 07. 2009
Dát tip
chmm najednu stranu bych řekl, že je to funkční - od názvu, pak ten prolog - kterej je možná nejnosnější částí textu, přes prostor - ten její pokoj, že prodává drahý vína a sama pije krabicáka, zábavný dialog, až po ten reálnej svět kterej si tak frčí po okraji. A na druhou stranu byh řekl, že je to krásný. Takže na jednu stranu to baví číst a na druhou je hezký to číst.

Yvaine
16. 07. 2009
Dát tip
já nekouřím a piju jen výjimečně a ještě málo:)) díky za návštěvu...

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
Děkuju.:)

Dlouhej tah
15. 07. 2009
Dát tip
JO - tip

Narriel
15. 07. 2009
Dát tip
Neblázni, všimla jsem si hned ráno, ale na squattu je posledních pár dní hroznej zmatek s tou akcí "Dárky pro Davida Schindlera", a navíc u mě neska spal Brťa (ten ze Sonáty o třináctym srpnu a povídky Při vině o víně), takže si to asi umíš představit... pořádně jsem se k ní dostala až teď :). Mám Tě v oblíbenejch, chodí mi avízka, takže bych si všimnout musela i kdybych nechtěla... a já chtěla :). Tvůj novej styl se mi moc zamlouvá, určitě jdi touhle cestou dál ;)!!

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
Už jsem se bála, že si nevšimneš... :) Taky děkuju! A myslím, že vzhledem k tomu, že jsem během posledních dvou dnů přečetla nejméně deset Tvých dílek, se to prostě muselo nějak projevit...

Narriel
15. 07. 2009
Dát tip
"...Ze strachu, abych o ni nepřišla, jsem se ji ani nepokusila získat..." K prologu... Myslím, že to nepotřebuje slova, Citrusko. Vlastně jedno jo - děkuju. Moc ;). .................. A s tím kopírováním... no, pochybuju... Tvůj styl je čistší, poetičtější a rozhodně ne tak strašně kostrbatej jako můj ;). Povídka je báječná: Čtivá, lehká, a je z ní cejtit jak pracuješ s lyrikou, kterou necháváš proniknout do tohohle šedýho světa, do reality, abys jí zabránila skočit Ti po krku... no, už zase moc kecám :). T.+O., to je jasný ;).

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
To je účel - proč píšu - aby se lidi na chvilku zastavili a nechali se unášet příběhem... Jsem ráda, díky!

Jsem línej číst povídky, ale tady se mi vyplatilo posečkat a číst.Užil jsem si ji."T"

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
OK, díky.

Lakrov
15. 07. 2009
Dát tip
Je to dobře napsané, tak 'nekonečně'. Po dočtení zůstává zvláštní nálada. Vracíš se od hororů k pohádkám, to je dobře. Nadávky (technické, jestli dovolíš) pošlu soukromě.

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
Díky všem! Beed: Jestli mě máš v oblíbených, avíza chodí automaticky, nemáš zač děkovat. Prosecký: Kompromisy jsou od Narriel - a věnovány mně - poslední dobou tuhle holku často čtu, tak je možné, že jsem její styl trochu okopírovala. Květoň: Takovej mrňous Tšě přece nemůže rozčílit... guy: byl to jen pokus a, jak píšu výše, možná nevědomky kopíruju Narriel, tak nepropadej iluzím:))

guy
15. 07. 2009
Dát tip
je to hodně mášálková poetika zaplaťpánbů, že ji tu někdo umí *

A dělal jakoby nic? Zasloužil by naplácat rákosčičkou! Paskřoň jeden prťavej. Ten mě ale rozčílil...

Prosecký
15. 07. 2009
Dát tip
Ty, Yvaine, na tvých textech je zajímavé, jak dokážeš vpodstatě běžnému procesu (příchod do jiného města na vyšší školu) dodat takový ženský a přitom neukecaný nádech. Pro mě je to lyričtější podoba textu Kompromisy (ten ale, myslím, není od tebe). Možná je té lyriky o trochu více, než by bylo zdrávo. Možná, kdyby to pokračovalo nějakým reálným vztahem (byť krátkým a bez bůhvíjakého konce). Zajímavé je, že je ti 19 a píšeš, jako by ta vysoká škola byla za tebou několik let.

Beed
15. 07. 2009
Dát tip
Díky za avízo :) Je moc krásná, ale zdá se mi nějak smutná... i mi dává naději, že snad i já mám nějakého svého Boha (polosirotků/malých žen/nemilujících milovaných - nevím přesně...) :) Rozhodně tip!! ;)

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
Hele, zrovna jsem dopsala jednu upírskou povídku, tak mi nemusíš nic vykládat;))

raja
15. 07. 2009
Dát tip
A eště aji do zpráv;o) dobrou.

Yvaine
15. 07. 2009
Dát tip
Díky, Ty jsi teda rychlík:)

raja
15. 07. 2009
Dát tip
krásný, tahle se ti povedla víc*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru