Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O Tuamém

19. 07. 2009
1
7
1867
Autor
Kozich
V časech, které teprve přijdou, žil Tuamé. Jeho matkou byly kapradiny, louky a pastviny, kozy a bystřiny, houby, jeho otcem byly duby a buky, vichr, stébla trav, lesy. Měl mnoho přátel mezi zvířata, žil však spíše vedle nich. Rozhodně, ač měl značně intenzivní důvěrný vztah s laněmi, což nelze říci o jelenech, s nimi nesounáležel. Jediný, komu Tuamé rozuměl, byl jeho bratr. Žil ve studánce v malé jeskyni a jejich slova i gesta byla totožná. Tuamé měl svého bratra rád, jen nedokázal pochopit, proč se s ním nikdy nepře. Trápilo ho to, počínal se s ním hádat. Hněv se den ode dne stupňoval, Tuamé bratra udeřil pěstí a ten zemřel a ztratil se ve vlnách. Tuamé plakal. Plakal celý den a plakal celou noc. V jeho hlavě se usídlila mlha. Rostla a rostla, až Tuaméova hlava praskla, a mlha zakryla kapradiny, pastviny a louky, kozy a bystřiny, houby, zakryla i duby a buky, vichr, stébla trav, lesy, až nikde nebylo nic, než ta mlha.

7 názorů

to se skvělý tim kontrastem první části něžného útěšného popisu a zlomu v praskla a pak zpět návrat ale v mlze a jméno to je opravdu přesné

nětočka
04. 10. 2009
Dát tip
líbí se mi myšlenka,ale nesedí mi slovo praskla. ...až nikde nebylo nic, než ta mlha...je trefné.

pupin
19. 07. 2009
Dát tip
poučné, zkusim to předhodit dětem ve školnich škamnách,až skončí prazdniny, co ony na to

Norsko 1
19. 07. 2009
Dát tip
to každopádně

Kozich
19. 07. 2009
Dát tip
jojo, jak rika jodorowsky, vsechno je nasili...

Norsko 1
19. 07. 2009
Dát tip
agresivní

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru