Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve dvou před spaním

20. 07. 2009
1
4
817
Autor
Lwíče
Polož mi hlavu do klína
A zavři klidně oči
Noc se právě začíná
A den končí

Polož mi hlavu do klína
A povídej mi jak ses měl
Zimu zažene peřina
I blízkost našich těl

Polož mi hlavu do klína
A povídej co tě trápí
V prázdné láhvi od vína
Hořkost dne se utápí

Polož mi hlavu do klína
Chci ti hladit vlásky
Hezky se mi s tebou usíná
Usmívám se, z lásky

Polož mi hlavu do klína
A zavři klidně oči
Všechno hezké teprv začíná
Zlé se končí


4 názory

Heulwen
24. 08. 2009
Dát tip
Jéé a mne se to libi! Je to sladky, ale laska je sladka a je skvely si uzivat sladkeho kyce! Je to mily a roztomily! A rytmus je o nicem. Asi na Vceline malo zpivate. Kdybyste vic zpivaly, zjistite, ze se da spousta slabik spolknout, "vyblit v predtakti" nebo tak neco a kdyz clovek chce, precte si ve slapajicim rytmu uplne cokoliv. Nac si kvuli tomu vyrvavat slova ze srdce a nahrazovat je uhlazenou nahrazkou, co se hodi do rytmu :-D Ale jinak ma Narri pravdu.

Narriel
20. 07. 2009
Dát tip
Miláčku, tady budu kritická. Prvně, a to se týká celý básně - strašně Ti hapruje rytmus, viz. v první sloce: Polož mi hlavu do klína A zavři klidně oči Noc se právě začíná A den končí = 8-6-6-4 srovnej Polož mi hlavu do klína, a zavři klidně oči. Noc se právě začíná a den... se právě končí. = 8-6-6-8 (technicky v tom posledním řádku jen sedm, ale při recitaci i pocitově Ti to ty tři tečky natáhnou o onu potřebnou slabiku). Druhá strofa: Zase rytmus. 8-8-8-6. srv.: Polož mi hlavu do klína, a povídej mi, jak ses měl? Zimu zažene peřina anebo blízkost našich těl... 8-8-8-8 Třetí strofa: Rytmus tentokrát jde, zato pokulhává stavba rýmových dvojic. Výpovědní hodnota je fajn, ale v "trápí" je znělý "r", a to, že "utápí" končí taky na "ápí" to nezachrání, bohužel. Čtvrtá strofa: Rým lásky-vlásky? Ale no tak, broučku, to snad ne... To je jak z nějaký odrhovačky z osmdesátejch let. Pátá strofa jde výpovědní hodnotou opět nahoru, ale skřípání rytmu i rýmů rve uši. Celkově: Poměrně milá výpověď, ale podaná místama strašně neobratně. Zkus se v tom trošku porejpat, zlato, talent i jazykový schopnosti máš. Hodnocení: 2.5/5 Fac melius, Leona ;) !!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru