Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zachytit,zachytit,chytit,tít...

21. 07. 2009
8
13
1375
Autor
Hučitel

Závoje polochvíl,

lichnavé závěje,

v bažinách jekot víl,

smrt chrchlí peřeje.

 

Luna,

na útěku přistižena

coby žena,

vraždí své mládí.

 

Po výběžcích k prsům svaté Máří,

zas příštipkařím...


13 názorů

Hučitel
22. 07. 2009
Dát tip
Lunu nevymažu - jak by to pak ná té obloze vypadalo? Spousta opravdových básníků zmiňuje výrazy jako ůluna, andělé.." a tak...stalo se na Písmáku normou, že tahle slova jsou kýčo´vitá, prvoplánová, ale ve slovech to není, milá jjj... záleží na jejich načasování, na jejich užití,sesouložení s ostatními slovy... pročpak by jinak existovala - ha ? a nenadarmo jsou vnímána jako expresívní, básnická - lépe "básnické výrazy... tak asi tak Což vše ovšem neznamená,že můj výplod je báseń, mluvila jsem obecně...

Děkuji :)

Hučitel
21. 07. 2009
Dát tip
je to divné,ač v 1. sloce načrtnuta potřeba pravidelného,pevného rýmu, nechtělo se mi do kvantitativně stejného - chvíl/ víl... co se překlepu týče - u slova "lichnavé" - není překlepem, dejme tom, že by se mohlo jednat o novotvar - není to bůhvíco, jen mi to tak přišlo... děkuju za zájem( nechce se mi psát blboune nejapný - ale je to Tově:)

Pacer
21. 07. 2009
Dát tip
Od druhé sloky se již nenutíš k nasilnosti rýmu první sloky. Myslím, že by ji šlo pouze přeskládat a bylo by to velice dobré. Co ty na to? J.

Ale jo, nešpatné :)

moorgaan
21. 07. 2009
Dát tip
lahodny napoj zenstvi../*

trochu mě to probudilo T ...ale,polochvil je s krátkým tak jako já...lichnavé? Umělé slovo/záměr autora/,nebo tam patří "k"?

panečku...la hůdka

dadíková
21. 07. 2009
Dát tip
he máš dobrej den a zprávu na pupin

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru