Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vkrádáš se mi do hlavy!

28. 07. 2009
0
9
1220
Autor
Infernal-Ivy

Znáte ten pocit, když někoho nemůžete vymazat z hlavy...??

Do hlavy se mi vkradeš,

ač o Tebe dneska nestojím

a pomalu postupuješ

od myšlenek až k činům zoufalým.

 

Něčí ruce spočinuly

na těle mém rozechvělém-

-nikoliv řídícím se touhou,

ale strachem ovládaném.

 

Strachem, že vybouchnu

pod náporem tlaku,

né vinou orgasmu,

ale Tvým pohledem,

jenž vidím každou noc

v prasklině ve stropu.

 

A až se roztříštím

na tisíce kousků-

-budeš moct šlapat po střepech,

jenž dříve byly štěstím...

 

 


9 názorů

Madelaine
03. 09. 2009
Dát tip
Škoda, že autorka neuvádí v profilu věk, bychom se dověděli, zda nejde o poetické novorozeně - pakliže ano, chválím za věrohodné zachycení prožitku a pokus o rytmus. Pokud však již autorka odrostla básnickým dupačkám, chváliti těžké jest.

horror? někdo kouká z díry ve stropě? ano, obraznosti porotců se nedivím. ale (p) to nebude, páč ve srovnání s Jágr wings je to poměrně pěkný kousek.

Toscana
05. 08. 2009
Dát tip
A já si zase myslím, že to je dílo o pocitech frustrované kuchařky: "a pomalu postupuješ od myšlenek až k činům zoufalým." - myšlenka a záměr uvařit krmi lahodnou a strávníky oblažující, ovšem spižírna skýtala jen skrovné zásoby potravin, proto se soudobá Magdaléna Dobromila uchýlila k zoufalému činu: "Strachem, že vybouchnu pod náporem tlaku" - nedivím se, protože používat Papinův hrnec, to už chce nejen zkušenosti, ale i odvahu, a tlaku je při tom potřeba vyrábět jen tak akorát, jinak odhodí poklici a obsah hrnce skončí částečně přilepen na stropě kuchyně, částečně rozmetán v nejbližším okolí. Celá kuchyňská akce byla zřejmě korunována úplným krachem a došlo k onomu přetlakování a výbuchu, strávníci zůstali hladoví a kuchařka byla celou tou akcí tak traumatizována, že v rozhořčení flákla talířem o zem, takže došlo na: "budeš moct šlapat po střepech, jenž dříve byly štěstím" - ano, štěstím, on ten jídelní servis svatebním darem od tchýně věnovaný, kdysi asi nevěstu opravdu neskonale potěšil tak, až jí štěstím i nějaká ta slza ukápla. Jednoznačně P !!

jejdavilda
02. 08. 2009
Dát tip
raja, moc děkuji, ovšem je mrzuté, že v origoš dílku je -TO střep, tu krev- ač ny nylo daleko kepší tu střep, tu krev. Dílko mě potěšilo a přejí autorce by na ní spočinuly takové ruce, ze kterých by neměla strach, že vybouchbe. Možná je to sonda do života žen blízkého východu

raja
01. 08. 2009
Dát tip
potěšující je zjištění, že autor nezařadil do vázaných. Dílo by se jistě líbilo jejdovi, páč úplně svádí k již zažitému "tu krev/tu střep," dávám avízko, aby o něco nepřišel. p

Norsko 1
28. 07. 2009
Dát tip
ten orgasmus je legrační a střepy nebyli, na tom trvám

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru