Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Your size

09. 08. 2009
7
11
920
Autor
tulia

Your size


Malé věci jsou skladné, ty velké zabírají vždycky moc místa a každý o ně zakopává. Ne o malé věci se zakopává …do velkých se vráží koleny , hlavami , lokty i zadnicemi. Velké věci je těžké nosit a při rozvodech se řežou napůl…velké věci není lehké dělat a hodně lidí tím, že je dělat dokážete nakonec naštvete.Velké věci spousta lidí očekavá, ale je těžké je posílat poštou. Malé věci křiví obličej do úsměvu, který očekával věci velké…malé věci se vyskytují ve větším počtu a tak  řeč o nich zabere spoustu času, proto každý raději mluví o věcech velkých…Malé věci jsou moderní a strakjí se do kapsy…velké věci jsou taky moderní a strkají se do přírody…Někdy se malé věci strkají do věcí velkých …častěji však chceme strčit velké věci do věcí malých. Ano, strkat velké věci do věcí malých je vlastně moderní a všichni po tom touží. A když z malé věci vyjde věc velká, je všude hodně křiku.

A tak nevím …Na velikosti nezáleží?



11 názorů

zenda
02. 10. 2009
Dát tip
Nepřijde mi to moc obecný, je to dobrý. Je to dobrej nápad, má to pěknej švih a spád, jenom na konci se to nějak divně zpomalí, což je škoda... Ale příjemnej text, takovej lehounkej! Jo, to strkání trochu zavádí to je fakt, teda pokud to neměl bejt záměr, ale ikdyby, tak není jasný, jestli měl, nebo neměl..

Bíša
10. 09. 2009
Dát tip
Zajímavý fejeton. Čím větší - ehm, třeba vila, tím menší mobil...

moorgaan
09. 09. 2009
Dát tip
velikost je relativni... kazdy vidi,citi,vnima male x velke jinak ...tvuj fejeton je povedeny, trochu suchy, ale povedeny../*

Řízek
24. 08. 2009
Dát tip
nápaditý, fakt dost dobrý

Vaud
14. 08. 2009
Dát tip
Kdyz maji divky velikost kosicku od podrpsenky E, tak chlapi krici "SizeEee" pro me ne uplne beznadejny literarni pokus, ale zatim moc obecny

Ano, je to spíše úvaha. Ale fejetonisté jsou vesměs tolerantní, milí a vstřícní. Zkus ale uveřejnit něco o čem jsi přesvědčená že je to haiku.

raja
09. 08. 2009
Dát tip
Konkrétní být nemusíš. Naopak, každý ať si dosadí, co potřebuje...malé dary, dejme tomu v semišové krabičce, určitě obličej nepokřiví:))) Dej to do úvah, a bude to supr. Tady, "strakjí," se ti přesmýklo písmenko...a byla bych se slovem "strkat" celkově opatrnější;) Na velikosti záleží.

Nérea
09. 08. 2009
Dát tip
Je to moc obecné, přidej tam nějaké konkrétní příklady (vtipné, když je to fejeton) a ráda si to přečtu znova.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru