Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vertikál Anál

12. 08. 2009
14
18
1645
Autor
Levi

je snadný se ztratit v těchto budovách

když ti cestu ukazujou

jenom dracény zapuštěný v železobetonu

stavovský odznaky olovem vypálený

na prdelích proudící masy

která kolem proudí neurotickým krokem

a stáčí se jako psohlavci

jenom mimikry jenom mimikry

jsou to prasohlavci

chlápci co si motaj‘ kravaty

kolem krku jako důtky

tónovaný skleněný kukaně

jsou jejich hvězdy a revolvery

už kolik tisíc let

a furt se jenom střídaj' dresy podle módy

 

nad městem babylonskejch věží

zapadá elektrický světlo

poď do půl žerdi přes pracovní stůl

teď pozdrav svého pána

 

ave nomisma

imperator

ave nomisma

imperator

rex tremendae majestatis

 

vole

vole


18 názorů

jt
26. 08. 2009
Dát tip
Ty jsi autor, Ty bez do sebe. promin, ale nemam cas a asi hlavne naladu bavit se o tom, kdo ma jaky prava. staci se tady prihlasit a spamovat donekonecna. to ja nedelam. rekl jsem Ti svuj nicotnej nazor, precti si ho znova a je jen na Tobe, jestli se zamyslis a pujdes do sebe, nebo budes dal psat ctyri takovyhle sracky za mesic. hadam, ze pises proto, abys byl videt - kdyby ne, tezko bys to hazel sem a posilal texty do soutezi a tak. a od cloveka, co chce nekam dal mi prijde zpusob, jakym se stavis ke kritice, kopec spatnej. nahoru palce a palce dolu, jak napsal pan mika. slow down.

neroušek
23. 08. 2009
Dát tip
Milý Levi,i názor "je to sračka" je názor.Absolutní soud tomuto názoru přisuzuješ jen Ty.Hodnotit dílo může každý.Otázkou je,jakou váhu mu přisuzuješ.Může být názor laický a odborný.Otázká číslo dvě není normativně etická ,ale otázkou po odbornosti.Velký neroušek se zamyslel a zdraví mladého básníka.*****

Levi
23. 08. 2009
Dát tip
Ne, hele, skutečně - neber to jako urážku, ale zkus se nad tím zamyslet. Otázka zní jednoduše: co dává člověku privilegium soudce? Kde je ta hranice mezi tím, kdy si můžeš říct "tohle se mi nelíbí" a kdy "to je sračka"? Kým musíš být, abys mohl svým názorem vytvořit pro druhé objektivní stanovisko? To je otázka číslo jedna. Otázka číslo dvě je méně normativně etická: Myslíš, že jsi tou osobou, která tyhle podmínky splňuje? Protože naopak lidi, jež takhle příkře soudí ty druhý, bývají spíš řazený mezi (v tomto případě) grafomany. Aneb - nepíše tak, jak se to líbí mně, je to špatný. Toť můj názor. Zkus hodit do placu něco konstruktivního. Třeba se něčeho dobereme, co, pane?

jt
21. 08. 2009
Dát tip
napodobne :-))

Levi
18. 08. 2009
Dát tip
honzo, já se před tebou neobhajuju, ostatně to nemám zapotřebí. nadto se nepotřebuju za tenhle kus omlouvat sobě, natožpak tobě, co si budeme hovořit! mně fakt občas přijde, jako by sis fakt myslel, že's sežral goethovo hovno. vždyť všechny tvoje kritiky, to není "nelíbí se mi", ale rovnou "je to sračka" - fakt seš takovej sebemilovník, že považuješ svůj soud za absolutní? ty vole, nenech se vysmát...

jt
18. 08. 2009
Dát tip
to, co rikas neberu ajko obhajobu. tim to mozna omluvis sobe, ale mne, kterej o tom, kde kdy co s kym, kterej tady mam jen ten text, to porad prijde stejne blby.

Levi
16. 08. 2009
Dát tip
všem vám moc děkuju za pozastavení a přečtení... jt, docela chápu, proč se ti to takhle jeví, leč ten záměr nebyl dělat "ostrý" verše, ale prostě jen vzpomínka na některý lidi, se kterýma jsem pracoval v ringieru. tohle z toho vzniklo, c'est la mort. norsko, kafka mě při psaní nenapad' ani co by se za nehet vešel. ostatně, když to po sobě čtu, nevidím se zámkem jedinou spojitost. já chápu, že jsi učitel tělocviku, ale četl jsi tu knihu?

jt
16. 08. 2009
Dát tip
posledni dva verse jo. jinak mi to prijde kopec nevyspely - tvari se to ostre, ale je to z plastu a rozhodne se tim neriznes.

joylis
15. 08. 2009
Dát tip
výborné! *


Háber
13. 08. 2009
Dát tip
vole*ide*to*

Křídlo
13. 08. 2009
Dát tip
tohle dílo, ty vole, to je mor *

Norsko 1
13. 08. 2009
Dát tip
měněj, mě děsí. podle mě grafomansky zbytečný výplod inspirovaný kafkovským zámkem

neroušek
13. 08. 2009
Dát tip
*

raja
13. 08. 2009
Dát tip
*

Spirit
12. 08. 2009
Dát tip
mně se tam blbě čte to "těchto" na prvnim řádku jestli to je schválně takhle spisovně tak mi to nedochází jinak príma třeba: nad městem babylonskejch věží zapadá elektrický světlo to je moc hezký

výborný,klub

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru