Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejsem, nemám, neumím

13. 08. 2009
4
69
3041
Autor
Miss Sunset

Nejsem na to stavěná
abych city neměla
abych tě nemilovala
abych ti srdce nedala
abych za tobě lásko moje
nevytáhla do vopřed prohranýho boje
boje proti tvýmu chladu
vždyť přece bez tebe chradu
život můj je bez tebe
jako hvězdy bez nebe


69 názorů

teda to je fakt zlý. ten závěr je odporně patetickej, verše jak od žáka prvního stupně základky, alespoň rytmus kdyby to mělo... nemá.

vášnivá zpověď Anny proletářky, dělnice lásky...

neroušek
23. 08. 2009
Dát tip
*

Miss Sunset
23. 08. 2009
Dát tip
květoň, vt: děkuji, že ste se mě zastali... ;)

A já bych se autorky zastal. Rovněž píšu blbě a o ničem, a přesto někteří čtenáři dovedou pohlédnout na má díla se zalíbením. Nebýt však sečtelých kritiků, nedozvěděl bych se, kde a jaké dělám chyby, a nebýt zlolajných posměváčků, nezjistil bych jakým jsem to pitomcem. Rozmilá Miss Sunset. Jsi přece identita virtuální a veškeré invektivy namířené proti tobě, jsou vlastně jenom fackováním hadrového panáka. Tím, jak zodpovědně budeš přistupovat k svému psaní, můžeš tomu paňácovi buďto pomoci, nebo, jak tak znovu koukám na tu báseň, tak vlastně jenom pomoci. Ach jo, (P) udělit musím.

Vidíš tsuki, a to moje původní poznámka nebyla o IQ, ale o totální absenci sebereflexe, kterou tedy já za součást intelektuální výbavy považuji taky. Člověk s IQ 150, ale bez špetky výše zmíněné vlastnosti, je pro mně nula. A navíc ta madmazél stojí o hlubší kritiku.....

tsuki
22. 08. 2009
Dát tip
S dovolením bych též smočila zobáček. Opět se tu totiž všeobecně korejní v tom samém problému. Někdo (těžko říct, z jakých pohnutek) vypustí do světa ubulenou limonádu, na kterou se lepí vosy, jak je přeslazená. Protože v něm kolotají emoce a bouří se hormóny, cítí to silně a myslí si, že jeho dílo stojí pevnýma nohama na tenkém ledu hranice kýče a geniality. Po pár kritikách (překvapivě vyžádaných) se debata pod dílem strhne v autorovo obhajování se, trucování, hraní na city (vždyť je to přeci o lásce! a když já ji tak cítím, tak musí všichni ostatní), v nemálo případech i návštěvě autorské stránky kritika a hanění jeho produkce a priori. Bohužel ne všichni ostatní s autorem sdílejí oslepení protějškem, popřípadě přeslazeným mokem, který ukapává z monitoru. Pokud je tedy Písmák jenom trochu literární server, nemají tu věci tohoto kalibru co dělat (rozhodně ne absolutní rýmy, popř. zcela novátorská spojení tebe-nebe). Spolu s češtinářským lajdačením je to pro mě fakt pekelnej mix. A když už se tu rozebírá IQ, ne každý má do ironie laděný smysl pro humor, ale pokud má v hlavě mozek a ne bramboračku, pozná jeden, když si z něj druzí dělají prdel. Howgh.

Toscana
22. 08. 2009
Dát tip
Slovo "chradu" bude patrně nějaký češtinský novotvar (ovšem dost pochybuji, že by se v běžné mluvě Čechů uchytil, zní poněkud archaicky). Autorčino sdělení "abych za tobě lásko moje nevytáhla do vopřed prohranýho boje" - to už je ale pořádná pecka. Použít třetí pád tam, kam patří čtvrtý, to už nelze nazvat novátorstvím, ale spíš ignorací základních premis české gramatiky (zní mi to jako z úst Němce, který se tak asi měsíc učí česky jen podle slovníku). Autorka ignoruje upozornění na gramatické salto mortale, kterého se dopustila a tvrdošíjně trvá na původní verzi bez oprav s tím, že tak to prostě cítí, napadá každého, kdo jejím dílkem není unešen, takže má asi dostatečně vybičované sebevědomí, aby unesla resumé: Celé to je slovní i emoční průjem, který si nezaslouží nic jiného, než jedno výživné P!

katugiro
18. 08. 2009
Dát tip
nu, dobrá. jsem rád, že se napříště budeme setkávat jen u patřičných poznámek vyjadřujících se k dílu.

katugiro
18. 08. 2009
Dát tip
takže na písmáku je několik druhů uživatelů a pak jakési neprolomitelné principy, které ti nevyhovují. no, jsem rád, že jsem to dozvěděl. že je pro každého nepatřičné něco jiného, to je relativismus, kterým spolehlivě zabiješ každou debatu. předpokládám, že ani tvrzení "dost couváš" nebudeš ochoten nějak obhájit a dočkám se nejspíš dalšího vysvětlení, že pro každého znamená couvání něco jiného a pak jsou tu principy, které ti nevyhovují. a proč se tu objevila zmínka o StvN, to patrně zůstane záhadou pro veškeré následující generace. nu což, taky se měj!

katugiro
18. 08. 2009
Dát tip
neprolomitelné principy a několik druhů uživatelů, to jde poněkud mimo mě, budu ti vděčný, když je vyjmenuješ můj příměr je nadsazenou analogií, ale klidně ho označuj za nesmysl, o slovíčka se hádat nebudu pokud někomu přijde, že není nepatřičné posuzovat autorovu inteligenci... - pak co? je posuzování číkoliv inteligence něčím nepatřičným? nemusí se ti líbit, jakým způsobem se to děje a jak se prezentují závěry, ale že by bylo nějaké posuzování nepatřičné... jaký byl kámen úrazu StvNovy kritiky nevím a pokud to není nutné, pak bych to tady nezačínal rozebírat

katugiro
18. 08. 2009
Dát tip
když na nic nenarážíš, pak se zamysli, proč jsi onu poznámku psal moje slova jsou také to, že o podání si autora nejde nerozhoduji o tom; pokud někomu nepřijde, že by na Jacksonově pohřbu bylo nepatřičné řešit otázku kvality populární hudby, ať si ji holt řeší

katugiro
18. 08. 2009
Dát tip
Nejde o to "podat si autora". Moc to řešíš - na místě, kde to nemá význam. Proto je to nepatřičný. Co se reakce na Nic týče, nevím, na co narážíš.

joylis
15. 08. 2009
Dát tip
pomooooc, lepí se to na mě - takhle tebe do písmáckého nebe nikdo nepošle

katugiro
15. 08. 2009
Dát tip
Á, stará dobrá Nicollette, která nejde pro vola daleko, avíza posílat neumí a plků o "morálce" má v zásobě vždycky fůru. No, co už. S tak dokonalým člověkem se těžko diskutuje.

Nicollette
14. 08. 2009
Dát tip
Napsáno moc hezky, ale stačilo říct, že Písmák je stádo volů pasoucích se na jedné louce. Proč by si nějaký Trautenberg nepřisadil k ostatním, když je to tak fajn někoho ponižovat. A o jeho slovech - že by to dokázal téhle slečně říct do očí - opravdu velmi, VELMI pochybuji. To, že se někdo chová jako šmejd se přejde mávnutím ruky a jediný, kdo tu prokázal trochu zdravé morálky je zahnán do kouta chlácholivými slovy. Dobré na té věci je to, že to vždycky degraduje jenom ty, od nichž tahle nadutost vychází. Je to prostě jeden z rysů společnosti. Naštěstí existují i tací, kteří ten morální kredit zvyšují. Ačkoli z veřejných postaviček Písmáku jich moc není. Ale pár přece jen.

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
pozvání to nebylo, ale i to může být.

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
katugiro: mám to brát jako pozvání? ;)

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
tak to pak jo, když to bylo na facebooku. moc rád bych tě poznal osobně.

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
děkuji jitulko, moc moc.. =o) katugiro: jednou jsem si dělala test na Facebooku a tam mi to vyšlo...

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
neříkej! jak jsi na to přišla? :) (nebo jen neumíš sčítat?)

Miss, to je skvělé, vidím, že taky píšeš srdíčkem! A máš o čem psát! Tvoje verše mě oslovily mnohem víc než ty chladné hračičky se slabikami, co tady někdy čtu! Mocinky moc, upa nejvíc! Ať žije láska! Tip!

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
hodiny, nicolette: děkuji.. :ˇ) katugiro: iq mám víc než těch 90 a 110 dohromady abys věděl

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
ale Marvine, vždyť víš, jak to tu chodí... a že se nepíšou jenom věci, který se myslej smrtelně vážně a který bys řekl druhýmu do očí takhle se Písmák jako systém prostě chová: vstřebává jedny a eliminuje druhý, vnucuje svoje chování a polemizuje s tím cizím; a textová komunikace tady zahrnuje i rýpání, provokování a posílání do hajzlu když najednou přijdeš s tím, že začneš někoho za jeho ne-zrovna-vyčnívající kritiku umravňovat, tak to vypadá nepatřičně. na začátku šlo o to, že MS použila argument, který jsem jí vrátil zpátky, aby si uvědomila jeho scestnost. a když se někdo na Písmáku pak zachová řekněme nepřemýšlivě, prostředí si ho podá, protože takové chování nemá rádo - tady ve formě Trautenbergovy kritiky. samozřejmě, že na základě těch reakcí sotva posoudí, jestli má MS IQ 90, nebo 110. ale čtenáře tady prostě naštve, když si přečte dílo ignorující základní pravidla od autora ignorujícího kritiku. dá mu to přirozeně najevo způsobem, který je zrovna po ruce, protože začít na úrovni rozebírat jeho výtvor by bylo opravdu házením perel. a takový to jestli někomu citově/intelektuálně/literárně pomůžeš, to s tím bohužel nemá co dělat.

Rajmund
14. 08. 2009
Dát tip
Už se to jeví-roboti dobudou svět.

Marlav
14. 08. 2009
Dát tip
ty kritiky: to si tedy člověk počte :)

Je vidět, že mě neznáš. Klidně jí to řeknu do očí. A jako bonus jí vysvětlím, proč si to myslím. Kromě toho, že jsem cynik, jsem taky občas hnusnej. Možná, že by mi řekla něco, co by mě obměkčilo, ale moc tomu nevěřím.

sedmnáct není omluvou pro používání patvarů typu "chradu" nebo " abych za tobě nevytáhla do boje" Vzpamatuj se, Marvine. JE to blábol.

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
Použij zas jednou hlavu, Nicollette.

Nicollette
14. 08. 2009
Dát tip
Nevím, co máš na mysli. Ale podle mě Tě setřela hezky.

Veeriiaann
14. 08. 2009
Dát tip
když si to představím bez těch asi pčklepů, jo, chápu že je zamilovaná, něco v tom bude...včera jsem byla zláááá..... hele, když to nějak budeš chtře seskupovat (svý myšlenky), není vše zahozený =)

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
Aspoň si na rozdíl od nějakých vlků troufne, viď, Nicollette ;-)

Nicollette
14. 08. 2009
Dát tip
Já bych teda podle polemiky s katugirem řekla, že deficit právě nemá... a to mě překvapilo. Takže tip *

klobúk
14. 08. 2009
Dát tip
Ako povedal Richard.. "uznávajte ju lebo je to "pekné""..

CHRADU!!!! Uáááááá! A vytáhnout do boje za tobě. Perly perloucí. A dle polemiky s katugirem lze navíc soudit, že autorka je nejen literárně impotentní, ale ještě má zjevný intelektuální deficit.... Ovšem za to chradu bych snad i tipa dal. Poradím se s Krakonošem.

CHRADU!!!! Uáááááá! A vytáhnout do boje za tobě. Perly perloucí. A dle polemiky s katugirem lze navíc soudit, že autorka je nejen literárně impotentní, ale ještě má zjevný intelektuální deficit.... Ovšem za to chradu bych snad i tipa dal. Poradím se s Krakonošem.

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
jo

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
a to si říkáš kritik, jo...

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
moje kritika má větší smysl, než tvoje dílo, ale to poznáš až časem

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
avízo

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
spíš než tvá kritika...

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
zatímco tvoje veledílo se dostane do čítanek

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
jenže, tvoje kritika pozostává jen z toho, že se ti líbí jak je napsaná, takže je čistě samoúčelná

katugiro
14. 08. 2009
Dát tip
a já jsem tuhle kritiku taky napsal takhle a taky se mi takhle líbí

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
napsala jsem to takhle a takhle se mi to líbí

Veeriiaann
14. 08. 2009
Dát tip
hele, alespoň si to po sobě, prosím přečti a oprav ty překlepy (pokud o nich NÁHODOU nevíš), já budu dělat, že jsem úplně zapomněla na Tvou existenci..možná se vrátím...až mi hrábne....nebo se dozvím, že už fakt PÍŠEŠ....

raja
14. 08. 2009
Dát tip
jak vidíš, jo.

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
to tady funguje?

raja
14. 08. 2009
Dát tip
něco jako záporný tip.

Miss Sunset
14. 08. 2009
Dát tip
co je P?

raja
14. 08. 2009
Dát tip
ná-la-la-la:) chradu, je vychytávka dne, a tebe-nebe klasika. Vopřed uděluji P/ Hlubší kritika není třeba, stačí hloubka citů, sálající z básničky. To je na ní hezké ale ta vázanost verše je hodně nezávazná a rytmus napadá na všechny čtyři. Zkus se na ní, Sunset, kouknout za pár dní, mezi tím si něco přečti a pak sebekritickým okem...zda si si jistá, že tohle vážně chceš obhajovat v aréně.

sidonia
13. 08. 2009
Dát tip
mimo to, že je to děsné, tak nechápu spojení: "nevytáhla do vopřed prohranýho boje" přemýšlela jsem, že by to byl překlep.. ale od slova "předem" je to na hony vzdálený.. tak nevim

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru