Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

1.Kapitola-Jezdkyně

19. 08. 2009
0
6
565
Autor
Iliene

Trochu krátký a blbí pro ty co nečetli Eragoše, ale ujde to tak si to prosím přečtěte.

Tato povídka se odehrává v Teirmu po Eragonově a Bromově příjezdu............


Eragon vyšel z jeodova honosného domu a zamířil k Angele a jejímu kočkodlakovi. Zapátral v mysli aby zjistil zda je kočlodlak zde.Jak tak pátral nenašel po něm ani spotu za to, ale našel pozitivní a velice energickou duši. Když otevřel oči uviděl tělo ve kterém duše zpočívala. Dívka asi tak stejně stará jako on. Najednou ho začala svědit gedwey ignasia a tak si sundal rukavici aby se poškrábal.V tom uviděl na dívčině tváři tázaví výraz. Zvedla ruku aby si odhrnuula vlasy za ucho, ale v půli cesty se zastavila. Na její ruce zazářila gedwey ignasia. Třemy rychlímy kroky se ocitl u ní a vedl ji do jeodova domu. Když byli daleko od všech zvědavých uší a očí otočil se k ní:,,Ukaž svou a já ukážu tu moji!" Oba vytáhly pravou ruku a na obou zazařila stejná značka.Eragon se ujistil, že se jeho oči nemýlili a natáhl si rukavici.,,Jak se jmenuješ?"zeptala se dívka.Pověděl jí své pravé jméno a ona reagovala pootevřením pusy na znak toho, že je udivená. ,,Velice neobvyklé jméno!"poznamenal a uklidňujícím hlasem. ,,A tvé jméno smím vědět."zeptal se Eragon.,,Iliene." odpověděla. v tom uslišeli kroky, které přicházeli z točitého schodiště, které se nacházelo po jejich pravé ruce.,,Eragone s kým to mluvíš?"zeptal se Bromův hlas.Eragon mu představil Iliene. ,,A tohle je můj společník a učitel,"nedokonči l, protože ho Iliene přerušila.Nakloni la hlavu na levou stranu:,,Vy jste přece Brom!"Eragon vytřeštil oči.Jak může Broma znát.Nic z toho, ale neřekl nahlas.,,Ano, slyšel jsem vás tady mluvit, Eragone, proč si jí řekl své pravé jméno?"zeptal se Brom. Ilene podala bromovi svoji pravou dlaň.Brom, hned jak spatřil její gedwey ignasia promluvil:,,Dobře tato dívka by asi měla být s námi na našich cestách, řekneme Jeodovi a on pro ni zařídí pokoj.",,Eragone, doveď ji prozatím do svého pokoje."začal Brom,,A já zatím obstarám zbytek."Eragon tedy odvedl Iliene do svého pokoje a tam čelali dokud nepřišel Brom a neřekl Iliene kde najde svůj pokoj.

6 názorů

Iliene
21. 08. 2009
Dát tip
já vím a tak vás žádám:prosím jestli ny chybu na razíte tak ji napište do komentů a já ji opravým. předem díky

Vyprávět nejspíš umíš, řekla bych, to je dobré. Většá zručnosti se dá dosáhnout psaním a psaním a psaním... Ale ty pravopisné chyby jsou děsivíé a překlepy otravné. Jestli to s psaním myslíš vážně, douč se pravopis a kontorluj si texty po sobě - nebo někoho požádej. :_)

A.H.
20. 08. 2009
Dát tip
Líbí se mi, jak hodnotíš v prologu svou tvorbu :DDD Nedej Bůh, aby Tvé dílo navštívili kritici - nebudu jmenovat.

Iliene
19. 08. 2009
Dát tip
No tak já už jsem zvyklá, že se to jiným lidem nelíbí, ale mě je 12 a tak mi to postačí. To za prvé a zadruhé.Jsem napsala že stojím o hlibší kritiku

Ziri-ath
19. 08. 2009
Dát tip
Ona je vlastně chyba už ve výběru výchozího díla pro fanfiction, neb Eragon originality dvakráte nepobral, naopak je více než by bylo záhodno, inspirován vším jiným možným, a výsledek působí místy poněkud srandovně, například Starý jazyk elfů zní jako když se pokouší o řeč opilý Litevec po šesti pivech /obzvláště pěkné slovo, co si pamatuju, je třeba ,,Garjzla!!''/ Proto čti raději jiná, původnější fantasy, a nebylo by od věci něco udělat s tím vpravdě tragickým pravopisem, ale to se někdy spraví... Mám za to, že tě kritika tvého oblíbené knížky poněkud naštvala, ale dojde to časem.

apatie
19. 08. 2009
Dát tip
fakt blbý :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru