Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proměny života.

20. 08. 2009
0
2
404
Autor
neznámý

Úvod - druhý pokus.

Úvod.
Na světě žije několik miliard lidí a každý má svůj život, svoje problémy, starosti a radosti. Ŕíká se, že jaký život si zařídíte, takový ho máte. Nebo také: jak si ustelete, tak si lehnete. Jsou lidé, kteří příjimají život takový, jaký je a pociťují k němu pokoru. Pravdou je, že v dnešní době takoví lidé toho moc nedokáží, neprorazí a žijí spíše v ústraní. Život pak mají bídný, jsou osamoceni, napadáni silnějšími a dravějšími jedinci, ale odcházejí z tohoto života s hřejivým pocitem, že i když nic nedokázali, přesto vlastně dokázali hodně.
Pak jsou na světě právě ti už zmiňovaní silnější a dravější  jedinci, kteří se už od narození tlačí vpřed, stále se zdokonalují a zvětšují svůj vliv a majetek. Jsou neustále ve střehu, mají panický strach o sebe a svůj majetek. Žijí sami, protože mají strach, aby se nemuseli dělit o majetek. Napadají ty slabší, aby měli pocit, že jejich vliv neustále sílí. Dopadá to tak, že si neustále stěžují a nadávají na všechno a všechny. Když pak umírají, zažívají panický strach, co bude se vším tím, co pracně vybudovali a přemýšlí, jak si vše vzít sebou do hrobu.
Povím vám příběh právě o takovém člověku. Náš hrdina  má vše, po čem kdy toužil: majetek, respekt, moc a postavení. Všichni okolo se jej bojí a vyhýbají se mu. Přesto je však nespokojen. Má stále málo a chtěl by víc. Chtěl by se stát pánem celého světa, ba dokonce celého vesmíru. Je to sice obyčejný český člověk, který svou dravostí zničil už mnoho lidí ze svého okolí, ale stále má málo. Stala se mu však zvláštní věc. Źivot jej potrestal. Nemůže se bránit, je na pokraji zhroucení, ale stále bojuje. Zvítězí zde člověk, nebo je silnější a mocnější právě život?
Źe je to všechno nesmysl? A jste si opravdu jisti, že právě teď za vámi někdo nebo něco nestojí a nesleduje vás???

2 názory

reka
20. 08. 2009
Dát tip
souhlas s proseckým - taková moudra s nulovu vypovídací hodnotou. Vykašli se na úvod, který je o ničem, a začni radši rovnou první kapitolou.

Prosecký
20. 08. 2009
Dát tip
Neznámý Martine! Vycházím z předpokladu, že si neděláš legraci. Proč jsi nechal dvě verze? V novější jsi sice text zkrátil, ale stále nám neříkáš nic převratného, ani zábavného. Zatím je to souhrn takových obecných (pivních nebio kávových, podle toho, kam chodíš). Připomíná mi to moudrá slova mé tchýně. Chybí tomu šťáva nějakého detailu. Zkus napsat první kapitolu, ať vidíme, jestli vlastní děj bude živější.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru