Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plyšáčkov: O tom jak vznikl Plyšáčkov

21. 08. 2009
0
0
571
Autor
Wondl
PLYŠÁČKOV
O tom jak vznikl Plyšáčkov
Píše se rok 1452. Plyšáček jménem zajíc Tom vystoupí na horu Plyšáček a rozhlédne se a řekne: „Toto je hezká krajina a tady je hezká řeka a hezká tráva, dokonce je tady i hezký les prostě je tady všechno.“ Co kdybych tady založil město mám tady potřebný materiál tak že je to dobrý, ale ještě musím sehnat nějaké ostatní plyšáčky. Mohl bych dat plakáty do města a napsat na ně:“Hledám dělníky na stavbu města,budu platit 500 korun za čtvrt domu.“ Tak šel do města a vyvěsil plakáty. Přihlásilo se asi zatím patnáct dělníků. Za jeden týden se postavily 3 domy, zajíc Tom se rozhodl, že takovým tempem to nikdy nestihne, tak se rozhodl, že si vyjde do krajiny a sežene víc dělníků. Prvně se šel podívat do Plyšáčovského dolu, bylo tam celkem dvacet dělníků, tři z nich mu řekli, že mu pomůžou všichni tři se představili:“Ahoj já jsem pes Bob.“ Druhý řekl:“Dobrý den já jsem medvídek Erik.“ a třetí řekl:“Ahoj já jsem králík Frank.“Pojďte se mnou ukážu vám co budete stavět. Tady postavíte budovu obchod a tady hradby. Tady jsou ostatní dělníci jejich patnáct tak ať vám to jde,  nashledanou. Zajíc Tom je velký cestovatel má svůj batůžek, ve kterém nosí jídlo, které nasbírá po cestě, protože v zemi Plyšáčkov je všude čisto a hezky tak může sbírat všechno, co najde, ale zajíc Tom sbírá jenom ovoce, co je na stromě. Zajíc Tom se rozhodl, že půjde do dřevorubeckého srubu, kde jsou sice dřevorubci, ale jsou to i dobří dělníci. Vešel a řekl: „Hledám nějaké dělníky na stavbu města.“
Čtyři dřevorubci se přihlásili. Jeden se jmenoval myš Bobek, druhý se jmenoval krtek Petr a třetí se jmenoval pískomil Myšáček, čtvrtý se jmenoval taky krtek Luboš. Krtci jsou hodně dobří na dělnictví, těch patnáct dělníků, co zajíc Tom sehnal ve městě, tak deset z nich jsou krtci. Zajíc Tom jim řekl, co mají udělat a oni to udělali, už měl dostatek dělníků, takže už to nešlo takovým pomalým tempem. Za jeden měsíc bylo město postaveno a zajíc Tom ještě musel počkat až se mu tam někdo nastěhuje. Nastěhovali se tam dělníci z Plyšáčovského dolu a z Plyšáčkovského dřevorubeckého srubu. Ostatní plyšáčci z blízké vesnice se tam taky nastěhovali a spojili vesnici s plyšáčkovským hradem. Náš zajíc Tom přenechal trůn někomu jinému a samozřejmě putoval dál a na plyšáčkovském hradě byl vždycky vítán a také na něm bydlel. Plyšáčci ho měli rádi a vždycky mu vyhověli, ale zajíc Tom toho nevyužíval. Král Plyšáček1. byl velmi moudrý a na jeho počest zakladatele města postavil sochu na náměstí Plyšáček a tu sochu můžeme vidět dodnes. Rod plyšáků už neexistuje, ale město Plyšáčkov existuje dodnes a my si pamatujeme na jeho zakladatele.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru